Како го облекувате вашето бебе?

Дискусија во 'Бебе' започната од sweet.woman, 18 октомври 2011.

1. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    @eta преку ден е обично на боди со долги, панталони и чорапи.
    Знам дека темп изгледа висока ама некако ладничко е, јас и мм сме покриени навечер. Преку ден носам хеланки по долги и блуза по кратки и затоа и него го облакам. Уште малце ќе пуштат парно па тогаш ќе треба да го соблечам.

На Филотеа и eta им се допаѓа ова.
  2. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Исто, покриена нема шанси со спикозни на долги спие и мене ми е во план вреќа за зимо ама па од друга страна многу е топло дома јас зимо лето по кратки сум.
    Уствари ако се водам по мене детево увек голо ке ми биде, скледџика сум ептен

На eta, Butterfly1107 и Jana06 им се допаѓа ова.
  3. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Моментално боди по кратки, чорапчиња и шпихозни. Навечер засвежува па плус ракавички му ставам и ако е бањат капа. Го покривам со кебенце од дормео тенко ама доста топли, навечер може и плус памучно ќебенце да му ставам. Не регулирам температура сеуште, така да зависи од времето надвор, ако се осетам дека ми е ладно го облакам, ако ми е жешко и по кратки го соблакам по кратки ама веќе свежичко е, не верувам по кратки дома дека ќе носиме.

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.473
    Боди на кратки и шпикозни температура 24 дома чорапчоња кога како

5. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.937
    Допаѓања:
    12.129
    Мамис, какви кондурчиња им ставате на бебиси за надвор? Мојов е 6 и пол месеци. Кога излегуваме, сакам потопли обувки да му ставам на ноџињата, ама какви? Или пак со ќебенце да му се покриени?

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Butterfly1107

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    Сега е 18 степени во Ск, сакам да одиме надвор. Ама дали да му ставам капа и ракавици?

7. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Овде е 17 и се спремам да излезам и јас. Капа од дуксер ќе му ставам, а ракавици не. Ќе го покријам со ќебенце, а носам и зимска прекривка за количката ако почне да фучи ветар.

На Филотеа и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  8. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Капче можеш тенко ако имаш,ако не дукс со капче,имам 2 и практични се.Ракавици не.

@elenaklasik јас патичиња и облакам,некогаш ги шутира и и паѓаат па имам ќебенце тенко во торбата од количката.

На 0ли, Butterfly1107 и elenaklasik им се допаѓа ова.
  9. Butterfly1107

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    Благодарам @0ли и @dunika, имам и јас дуксер ќе му го облечам, а за тој делот од количката скроз заборавив дека го имам (facepalm) Ќе го земам и тој во ранец :D

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    Мајки незнам дали правилно постапувам!? Синко навечер го облекувам во боди со долги и пижами. Потоа го ставам во вреќа за спиење и преку вреќата тенко ќебенце од kikka boo. Ноќеска температурата падна на 19 степени. Цела ноќ пуштам греалка на 5 минути за да не го исуши воздухот.
    Од вечерва планираме оган, бидејќи сме во куќа. Куќата е нова и има изолација. Е, сега незнам дали ќе може да доаѓа топлина од приземје на спрат. Горе ни е спалната.
    Незнам што да правам. Се нервирам и мачно ми е цела ноќ да внимавам на температурата.

На mal.ecka и Филотеа им се допаѓа ова.
  11. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Земај го за секој случај, мене пред некој ден ептен ми се најде. Малиот заспа, а така дуваше, количката се клатеше. Му ја спуштив количката да е легнат, ја ставив прекривката и како во бункер во корпата се изнаспа, топол беше цело време, му љубоморев што си ужива, а јас смрзнав :D

На eta, Филотеа, Butterfly1107 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.926
    Допаѓања:
    203.182
    19 степени е одлична температура за спиење. Секогаш подобро се спие на ладно. Штом детето ти спие во вреќа, нема потреба да се нервираш.

На Thallia, mal.ecka и Bebac им се допаѓа ова.
  13. angel25

angel25 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    170
    Моментално боди на долги и текни пантолончиња. За навечер боди на долги плус пижамчиња, во куќа е сепак поладно но зиме,лете уште од 3,4 месеци спие без чорапи. Откриен цело време, ништо не трпиме да не покрива :lol:

14. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.893
    Допаѓања:
    18.774
    На синко му беа покриени со кебе. И на нозете им студи кога лежат. Ама ако сакаш, има убави меки патики за бебиња во ваикики, како топлинки се, немаат ѓон доле, само гумички.
    Памучна капа е таман за овој период. Ракавички не.

На Филотеа му/ѝ се допаѓа ова.
  15. WonderGuurl

WonderGuurl Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    2.298
    Преку ден е околу 22.5-23 степени дома, боди на кратки, шпилхозна и чорапчиња.
    Ноќе е 20-21 степен, боди на долги, шпилхозна (претенка) и во врекичка (2.5 Tog)
    Јас не знам за надвор како да го облекувам, моментално е 12-14 степени температурата, значи доста студено е. Мислам дека јакниче и една топла врекичка за нозе би вршеле работа, или наместо тоа со кебенце покриен, или пак тенок скафандер :^) ама пак си велам ако на 12 степени ставам скафандер, што треба тогаш на зима кога ќе е 5-6 степени температурата:?:

16. WonderGuurl

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    2.298
    Каква е таа зимска прекривка, ако може сликичка :)

17. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Со самата количка одеше прекривка и за корпата и за делот за седење, се закопчуваат на нив. Не е нешто што сум го купила онака. :)

На mal.ecka и WonderGuurl им се допаѓа ова.
  18. WonderGuurl

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    2.298
    Ее такво нешто немам јас, а баш практично. Ќе мора да најдам нешто за топлење плус:)

19. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Ептен е практично, а како беше топло, си реков џабе ја имам, но еве денес многу дуваше, си ја ставив на корпата, а бе мераци. Бебе прво на 45 степени си поседа, па ми заспа, го спуштив во лежечка позиција и два и пол часа се изнаспа во корпата, топличко внатре и не ми се одеше дома додека спие, само вртев кругови од мерак.
    Но има да се купи да се стави бебето во нешто за да му е топло.

На Осе, eta, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    772
    Мајки, како ги облекувате бебенцата за спиење? Јас му ставам боди на кратки, шпикозни и чорапи. Го покривам со ќебе и јорганче. Вечерва планирам да му ставам ќебенце и одоздоле.

На Juccy и babyboy1 им се допаѓа ова.