Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како го облекувате вашето бебе?

Дискусија во 'Бебе' започната од sweet.woman, 18 октомври 2011.

1. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Ако му е жешко цело време ќе се врти, ќе станува нервозно.
    А вака собата да е поладна ќе му биде убаво на една положба и нема да се врти.

На Bebac му/ѝ се допаѓа ова.
  2. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Боди на долги, пижамчиња,чорапи и покриен со кебенце од оние танките..Температурата дома околу 19-23 степени варира во зависност од тоа дали сум станала да ставам дрва :rofl:

3. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Во куќа или стан живееш? Според мене не ти треба и ќебе и јорганче, премногу е. Јас мојата ја облакам во боди по кратки и шпикозни, и ја покривам со тенко кебенце или јорганче исто тенко, ама живеам во стан и реално не е ладно. Бебе спие мирно, што значи не и е ладно/топло.

На strelkata му/ѝ се допаѓа ова.
  4. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    769
    Во стан живеам. Јорганчето што го ставам е тенко, дека покасно малку паѓа температурата, а он прета, го трга ќебето и страв ми е да не настине

5. LittleLilit

LittleLilit Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2020
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    80
    Мамички, а како постапувате во поглед на ќебе или вреќа? Наназад што читав некои за спиење го користат и тоа и тоа истовремено, некој само едното.. прашањето ми е во насока на тоа дека ми кажаа доколку го покривам со ќебе бебето можело при мрдање да се покрие преку глава.. додека со вреќа е побезбедно од таа перспектива. Од друга пријателка ми кажа дека можам да го преповијам како фишек порано што ги правеле па нема да може да мрда (оваа опција од старт ми е не) и трета опција, рачињата да се под ќебе (само колку ќе седи во таква позиција).. Бебушот го очекувам почеток на декември, дома ќе биде топло постојано.. Би ми било многу од помош доколку некој сподели свое искуство и што од ова што го пишав е ррално да се случи.

На babyboy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.499
    Јас си го покривам до ќебе рацете му се мраз ладни од раѓање никогаш не го повивав како фишек али еве до ден денес само го спушта ќебето од што му е топло кога му е ладно не се буни и си седи така...ќе видиш какво ти е детето дали си го фрла преку него кога спие или не ќе си процениш сама зашто можеби ќе сака со ќебе да се покрива а нема да сака да е вреќа рацете ќе сака да му се надвор :)

На LittleLilit му/ѝ се допаѓа ова.
  7. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Јас мислам да не му се секираш дури да стаса да можи да врти низ креветче и да си го тргни кебето ќе дојди март и нема ни да ти треба :)
    На почетокот јас го покривав со рацете надвор значи до под мишки е покриен а рацете се над кебе и ден денес така спие..Вреќа имам ама не сум ја употребила сеуште оти топло е сеуште таа здравје Јануари можи ќе ја користам ко ќе има надвор минусни темп.и ќе падни дома темп до кај 10-15 степени :rofl:

8. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.023
    Јас јорганче не сум употребила. Само ќебенце до под мишка. Имав обид за спиење во вреќа со поголемото- неуспешен. Не и беа слободни нозете, не ја трпеше. Ова второво, спие по пижами, без ништо или боди на прерамки одоздола и ќебенцето.
    Откако се родени децава и ние само со ќебе се покриваме, јорган не сум извадила. 23-24 степени е зиме - лете.

9. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Со јорган досега не сум го покривала, само со памучни ќебенца. Но еден месец многу се врти во кревет и мрда, со вреќичка е спас. Со ништо не го покривам бидејќи сè во уста става и џвака што и да дофати.
    Тенко боди на долги, тенки шпикозни без ногавици и средно дебела памучна вреќичка без ракави. Раат со вреќава, знам дека не е гол каде и да е свртен во креветчето, топол е и среде ноќ кога температурата ќе падне на 20-21 степен.
    Ако му ставам малку подебела вреќичка со ракави, оздола е во боди со куси и голи нозе.
    Попрактична и покомотна за спиење ми се покажала вреќичката без ракави.
    Чорапи не му облекувам за спиење, нема потреба.

На eta и LittleLilit им се допаѓа ова.
  10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    @0ли од каде зеде вреќичка? Овие во Ваикики мн дебели ми се чинат. Ќе пукне бебе.

11. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Да, ги гледав и не ни знаев дека се вреќички тие со ногавици, мислев за надвор да ги користам на студено :D
    Од Тила зедов, тоа е подебелкото со ракави, а потенкото без ракави е од Ситник во ГТЦ долу. Види и во Стружанка, кога барав немаше бројче, можеби донеле.

Ова е од Тила
    20200927_120548.jpg

Ова од Ситник
    20201009_175828.jpg

На eta, Butterfly1107, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Rainbowbaby

Rainbowbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    1.036
    Имаш во стружанка, е сега прилично грд дезен, ама па цената им е супер, околу 650 денари беа.Ракавите се вадат, тоа ми беше мене битно. Совет на тие што имаат бебиња што клоцаат и повеќе се откриени отколку покриени, само вреќичка е спас. Беба моја беше премрзната,рацете и беа ладни дека цело време се открива. Сега со вреќичкава бар не ја мислам дека е откриена.

Прикачени фајлови:

На eta, Butterfly1107, azelea и 2 други им се допаѓа ова.
  13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738

Каде во гтц е тоа ситник.

14. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Долу спроти Веро, до Стружанка е.

@Rainbowbaby Тешко наоѓам вреќички со дебелина што ми одговара, па дезен нема да гледам каков е :D
    Ќе проверам, фала.

На eta, Rainbowbaby и kukla21 им се допаѓа ова.
  15. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.053
    За убави дезени на вреќички видете ги Happy Kids Macedonia на фб. Имаат и без и со ногавички и за поголеми деца.

Синко деновиве го облекувам во боди со кратки ракавчиња, шпихозни одозгора и го покривам со ќебенце. Кога е поладно го ставам во мојата вреќичка од детството. :inlove:

На LivingGlam и Izzy_0504 им се допаѓа ова.
  16. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Вреќички ефтини убави во Ситник, Фротир плус и Стружанка.

На eta и LivingGlam им се допаѓа ова.
  17. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    94.004
    @0ли како функционираш навечер со вреќичката во однос на земање на бебе.Мојава се буди 2 пати за цицање,па ја кревам,и после ако треба да ја ставам пак во вреќа ке се разбуди и расони гарант.
    Или го земаш со се неа..
    Сега за сега мирно спие,строго на страна свртена,но кога се буди го шутира или џвака ќебенцето.

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  18. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Не го вадам од вреќичка, после нема шанси да не се расони. Ако видам дека му е топло, нели се загреваат додека цицаат, само малку ќе му ја откопчам за да му е попријатно и за да не ми 'ржи :D
    Потоа полека му ја закопчувам кога ќе заспие цврсто и назад во креветче.

Блазеси ти што спие мирно, спиј додека е така, искористи :D
    Малиов се врти од грб на страна, па на стомак, па пак на грб и така во круг :sweat: И нозе крева и ја дофаќа вреќичката, се витка и во уста ја става, но барем не е отскриен или не може да си покрие глава со неа.

На mal.ecka, Thallia, eta и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Не покривај со ќебе.
    Ептен е небезбедно.
    Затоа се вреќичките направени.
    Во никој случај не би покрила новороденче со ќебе.

20. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.295
    Допаѓања:
    18.410
    Јас го покривам со ќебе од сам почеток,ќебето му го ставам до под мишки,му го пикам убаво под него да не му мрда.
    Ама џабе он на вртење останува со гол грб:D па го препокривам и така...
    Која цена се?
    Убава е оваа Оли што ја ставила од Ситник

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.