Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како го облекувате вашето бебе?

Дискусија во 'Бебе' започната од sweet.woman, 18 октомври 2011.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Јас го шетам со тенки тренерки, а горе боди по долги и тенко тренерче али како што е сега со 20 степени веќе по кратки ќе му облакам боди.

На Nane26 и Lovebug01 им се допаѓа ова.
  2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Јас сум го смрзнала моево :D
    Да не претерам ама месец ипол сигурно го шетам на боди на кратки, блуза и јакна. Хулахопки му немам ставено од минусните температури. По дома е секогаш на боди на кратки и панталончиња (обавезно бос), а веќе спие во ромпер. Цела зима спиеше во боди на долги и долен дел пижами или само шпикозни.

Лани летото кога беше околу 3-4 месеци беше најчесто во боди на прерамки во најтоплите денови, а за шетање боди на кратки и панталончиња.
    Од мене совет да ги облекувате како вие што сте облечени. Од ладно не ми е страв ама од топло ептен.

На Oneo, Snowflake92, Осе и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    За спиење периодов како ги облекувате ?
    Ми се поти облечена со боди кратки и тенки шпикозни ...

4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Јас во ромпер дека топло е кај нас. Можеш боди на кратки и пижамчиња надоле, топло е за шпикозни.

5. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.713
    Допаѓања:
    18.402
    По колку степени ви е во соба? Синко во вреќа од тила спие, пижами и боди. Маж со едно кебе а јас со две. :tmi:

6. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Имам термометар ама кој да го види (facepalm)
    Ако ја ставам во врекичка војна ќе избие :D
    И јас со две спијам ,па се откривам па се покривам по цела ноќ си играм ама малава гледам се поти и немирно спие. А намерно пижамчиња дводелни не и ставав за да не ја сече ластикот @Jana06 . ама морам да сменам некако ,имам едно ромперче (ако се тие шпикозни со кратки) ќе пробам вечер со тоа.

На MilaSs12 и Jana06 им се допаѓа ова.
  7. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Јас денеска го претоплив моево. Боди на кратки, блузичка тенка но на долги и панталончиња тенки со стапалки. Плус во количка. Кога кажа бебе ке плаче, ќе рика. И ја соблеков блузичката - џабе. Со брзина на светлината се вратив дома, ја расоблеков само по боди и кога заспа со тетра ја покрив.
    Уште од сега се спремам за во недела, расправии со бабите дека на детето му е ладно со боси нозе (facepalm)

Последна измена: 29 април 2021
    На jarec6, Oneo, LucyLu и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Моево најнеоблечено. Боди по кратки (долги никад не сум и облекла за шетање), маичка по кратки, тенки панталончиња и толку :D

На Milkiway и Jana06 им се допаѓа ова.
  9. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    25-26 степени преку ден ни беше во претходниот стан. Овој е поладен доста ама пак на кратки спие со фротирка покриен. Јас и маж ми на гаќи и маица со тенки ќебенца.

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.949
    Допаѓања:
    4.832
    Леле како вр читам се си мислам дека моево е голо измрзнато. Боди на долги да не претерам дали 6 псти сум му облекла. Постојано е боди на кратки или кимони тенко блузиче и тенки или средно дебели тренерки термо оние дебелите еотен му енмам облечено. Надвор кога го носам сега како е убаво времето е исто вака облечен ако е над 17 степен и ако е посвежо само едно тенко палтенце и толку. Навечер спие во пижами и боди исто на куси во врекичка за спиење со ракави но е тенка и толку го покривам со едно тенко памучно кебенце но тоа сталноо е замоткано и го гушка :D дома е околу 23 степени стандард максимум 24 јас спијам во пижами тенки кратки како трициклисти надолу нагоре на долги без маица покриена со едно кебе кое често е само на половина (facepalm) до оред да останам бремена постојано ми беше ладно во лето се дебело кебе спиев а сега цела зима без маица се шетам :D ми се поремети термостатот:wasntme: немжзнам кое е оодобро да ми е стално жешко или стално ладно :worried:

На hello-kitty.90, Jana06 и Осе им се допаѓа ова.
  11. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.713
    Допаѓања:
    18.402
    Синко си спие нормално, не се поти и не му е ладно, а мене ми е.
    Кај нас е климата на 23 ама цела дневна со трпезарија ходник и спална. Мислам дека има околу 20 степени. Мене ми е ладно и готово, пижами и маица плус кебиња. :worried:

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Зошто? Прашувам затоа што сакам да му објаснам на мм, ми го облекува детево со алишта затоа што тој нон стоп му е ладно и мисли на сите ни студи. Ако и се ладни ногичињата бргу чорапи. Среќа па за мадвор кога ја шетам не ми се буни. Овде е посвежо, околу 12-13 степени и дува секој ден па денес за шетање ја облеков боди по рамчиња, блузиче по долги, пантолончиња, чорапи и јакна. Во количка само и ги покрив ногичињата со ќебенце. За спиење боди по рамки и пижами по долги без чорапи покриена со ќебенце. Не сум ја осетила претоплена по телото и не ми се испотила до сега па мислам дека и е таман така да спие.

13. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Хаха не бе ,и јас боди на долги немам облечено ,еднаш пробав гледам жешко и е и толку. Е холахопки ко мрдната слушајќи ја свекрва ми и золва ми ставив околу недела ,две ко беше минус и баш требаше на вакцина да одам и викам боже јас бебето исто и за надвор и за внатре го облакам која логика ,плус и тука читав и толку беше ,за надвор после тоа само и ставав додека беше ладното. Е тогаш и за надвор исто фатирани тренерки. А сега откако стопли дома боди кратки ,блузе и малку подебелки панталони. А за надвор додека беше до кај 15 степени врз се ова плишани шпикозни. А сега како е потопло само тренерче. И капче обавезно и ставам.
    А за спиење боди на кратки и шпикозни и зимото со подебело ќебе сега со тенко на околу 23 степени ама пак еве се поти ,вечер ќе и ставам само тенките шпикозни без боди а ако се поти пак од утре ромперче.
    @Jana06 и мене за жешкото ме интересира.
    Бидејќи сегде прашував и на вакцини и патронажна на почетокот ,сите (освен матичната )ни викаа треба холахопки преку зимо ,порано во волна ги виткале бла бла. А уствари волната ако е жешко лади и ако е ладно топли ама ај 8)

@Bicka77 јас сега ја спремав дека ќе ја види разголена за спиење ,и почна па ноќе знае да залади дрн дрн ,викам ќе залади аман ќе станам ќе ја припокријам ,а што се поти и се открива нема да приметам одма ќе настине ,и таква ќути ама знам ко ќе ја види ќе урла :sweat:|(

Последна измена: 29 април 2021
  14. Mia Fuentes

Mia Fuentes Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2019
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    1.882
    Не чини да се претоплува, бидејќи може да дојде до дехидрирање, да крене температура, дури и до SIDS кај новороденчиња.
    А на свекрвите тоа им е врежано дека мора да се пренаоблечени. Само насмеј се и терај по свое. Сигурно нема да си го измрзниш детето :D

На Lisicko и Осе им се допаѓа ова.
  15. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Јас немам потреба од расправја сам ги соблака чорапите инстантно така да веќе и они се откажуваат. Него за спиење чорапи облакате ли? Спие по боди на кратки пижамчиња и цело време му облакав чорапи пошто спие откриен ни вреќичка ни ништо ама веќе мислам да не е топло за чорапи

16. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Не :) тргни од себе,дали ти е ладно? Ние оддамна сме без чорапи и по тенки пижами

На ni.na му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Ех...
    Она кога не дехидрира па и најлошото во септември до 40 дена сега нема ич ...леле ко ќе ми текне колку ја облекував ,колку бев будала ми иде да скокнам од негде

П.с. ги тераше сите околу нас да ми кажат да и ставам холахопки |(,ама веќе не бев будала.:D

На Mia Fuentes, Jana06 и nevermet18 им се допаѓа ова.
  18. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Не ми е ладно затоа се мислам ама па јас се покривам со кебенце он е цело време откриен затоа сум на мисла:^)

19. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Остави го босо ,кога ќе стане за јадење провери ако се ладни стави чорапчиња :)

На dromka и ni.na им се допаѓа ова.
  20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Само отворете на интернет и прочитајте последици од претоплување. Ги има повеќе како покачена температура, дехидрирање, оштетувања на мозокот и најлошото сидс. Од ладно не ми е страв зашто побрзо се приметува, а и најлошото е растечено носе.
    Инаку, волната не лади и не топли туку ја одржува температурата. Тоа порано што правеле не е хумано стварно. И мм е зимурлив и на почеток ме прашуваше цело време да не треба повеќе облека ама со тек на време сфати дека детето е повесело кога е расоблечено. Плус на ортопед кога бевме зборевме на таа тема и се опушти.
    Останатите околу мене обавезно коментираат дека е разголен ама го гледаат дека сам ги вади чорапите и се поти ако е облечен, па се повлекуваат.

На PurpleMind, mamaJana, kanella и 3 други им се допаѓа ова.