Побарајте ги чорапчињава во некоја маалска продавница(ако може така да кажам), ваму кај мене гледам уште им стојат на рафтови, и незнам зошто ви кажале само мали броеви, видов и за поголеми дечиња. Инаку моја бебушка е со боди на прерамчиња, блуза на кратки и чорапки(без панталончиња). Не е нешто жешко дома, но мислам дека и е доволно, зошто кога е со панталончиња(кратки) се нервира и неможе да заспие, а кога и ги соблеков си се смири, па сфатив дека и е склет изгледа
Ние сега сме само на боди, или на прерамки или по кратки дури и широкиот повој и го вадам во најтоплиот период од денот
Изгледа јас моево бебе највеќе го облекувам, до пред 3 дена му облекував и чорапчиња,боди на кратки и шпихозни, а откако педијатарот ни рече да не му облекувам чорапи сега на жешково, му ги тргнав одма иостанав само со боди и шпихозни, ако му облечам за по надвор панталончиња му облекувам и блузза на долги ракави ама изгледа доволно е само бодито на кратки одоздола па од сега помалку ќе го облекувам
еххеех аа не јас го облекувам моете повеке од тебе бидејки живееме во кука и сеуште е мн ладно не се стоплени ,ѕидовите дома уште ние некој 20 степени, јас за денски му облекувам чорапчиња обавезно, боди со кратки ракави и некои тренерчиња, а за спиење обавезно боди со долги ракавчиња, зато шо рацете нон стоп ни се отскриени и слаби пижамчиња а обично се шеткаме приквеќер откако ке залади па одиме со тренерчиња, на жеското ич не излегуваме
Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6месеци Мамички како ги облекувате вашите бебиња на оваа горештина?
Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6месеци Јас му облекувам само боди на кратки и панталончиња на кратки ногавици и толку, босичко е по цел ден, многу е жешко, се поти златното па уште ми фали да го натрупувам со облека на ова жешко
I jas mojata curica ja oblekuvam poveke,osobeno navecer,mnogu mrda,se otkriva a vecerite temp.e niska.I taka i e zatnato noseto,mi e strav da ne nastine poveke.Bolje spreci nego leci
Јас мојата цурица ја пресоблекувам по 5 пати на ден дома е ладно морам боди на прерамчиња а одозгора блузичка и некои пантолончиња ,надвор ако ја изнесам како денес на пр беше само на боди и тенки хеланчиња и чорапчиња обавезно затоа што ноѓињата и се нон стоп ладни
Јас мојот принц го облекувам сега на жештиниве само по боди на кратки ракави и панталончиња или тренерчиња тенки памучни, без чорапки, босичко, последен пат кога бевме на педијатар ни кажаа 3 доктори да не му облекуваме чорапчиња сега кога се стопли времето, ножињата и рачињата им се нон стоп ладни затоа што сеуште нема добра циркулација на крвта , мали се, но не значи дека им е ладно или ќе измрзнат ако им се ладни ножињата, ете така ми одговорија докторите и гледам дека е точно, навистина кај мене син ми од раѓање и уште му се ладни ножињата и рачињата ама нормално е и сега не му ај мислам, го облекувам ептен лежерно, а по дома ако е потопличко само на боди е и се тркала по креветот, па ете до сега да чукнам у дрво не ми настинал ниту еднаш,
Јас не знам како да ја облечам..уште е на боди одоздола а горе шпикозни..ми е страв да ја соблечам.има 3 недели и 4 дена Совет?
форко нема што да ти е страв јас мојата само на боди со кратки ракавчиња а бидејки цело време лежат и не мрдаат многу јас ја покривав со тетра пелена
Prvoto mi e rodeno vo avgust od edna nedela go ostavav po bodi I toa na kimono Vtorovo ima dva ipol meseci na bodi e samo denski na kimono,po kratki za spienje dole golo I boso,pokrieno so tetra
јас му облеквам куси пантолончиња и едно боди или блузенце. навечер е со боди со долги и долни пижами, ама денес ќе му клам со куси и го покривам со фротирка.
ние денски носиме носиме боди на прерамчиња, блузе со куси ракави и куси пантолончиња, ама гледам дека и така му е жешко, незнам дали да го оставам само по боди??? а за ноке боди со прерамчиња и пижами со долги, го покривам со слабо кебенце, ама како и да е цела нок е отскриен
И ние почнавме да носиме боди на кимоно а надолу со кратки панталончиња.Мислам дека нема потреба од долги,веќе и онака ужасно спарно,синко цел се поти кога цица главата му е вода. До синоќа беше со боди долго ама од ноќеска е со кратки ракавчиња покриен само со тетра.
Моето веќе два-три дена спие по боди по кратки навечер, а надоле по кратки пижамчиња, а го гледам дека и тоа му е многу жива вода ми е детето, преку ден сме само по боди без ракавчиња ужива дечкото , а приквечер му ставам и кратки панталончиња...
јас ја облејувам со боди на кимоно и одозгора комплетче на кратки ракави и кратки панталончинја и чорапчинја страв ми е повеќе да ја разголам има само два ипол месеци а и минатата недела ми беше болничка ете уште ми фрчи со носето...
ние сме сокро 40 дена и моето го оставам само на пелени и боди без ракавчиња. Се разбира во најтоплите часови. Наутро кога излагам со тенко блузиче и панталончиња, а и за спиење исто така само плус широк повој.
Добро е што ја најдов темава иначе јас ќе отворев јас Една другарка ми донесе една вреќа со алишта и јас се збунив. Си викам, абе што си направив, во што се впуштив,врска немам што правам Ја исчитав цела тема и земав и направив тест. Боди со долги ракавчиња (нозете голи), едни како хеланчиња, чопрапчиња и одозгора шпикозни, тенки ракавички за да не се гребе и капче (ако го сака) За излегување би облекла плус скафандер. Ова за бебе што треба да се роди крај на декември. Мислите ли дека е доста? или малку? И бидејки немам вреќа на количката, да ставам ли ќебенце,на пола здиплено,пола под неа, пола над неа?