1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како го облекувате вашето бебе?

Дискусија во 'Бебе' започната од sweet.woman, 18 октомври 2011.

1. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058
    Побарајте ги чорапчињава во некоја маалска продавница(ако може така да кажам), ваму кај мене гледам уште им стојат на рафтови, и незнам зошто ви кажале само мали броеви, видов и за поголеми дечиња.

Инаку моја бебушка е со боди на прерамчиња, блуза на кратки и чорапки(без панталончиња). Не е нешто жешко дома, но мислам дека и е доволно, зошто кога е со панталончиња(кратки) се нервира и неможе да заспие, а кога и ги соблеков си се смири, па сфатив дека и е склет изгледа :)

2. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Ние сега сме само на боди, или на прерамки или по кратки дури и широкиот повој и го вадам во најтоплиот период од денот

3. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Изгледа јас моево бебе највеќе го облекувам, до пред 3 дена му облекував и чорапчиња,боди на кратки и шпихозни, а откако педијатарот ни рече да не му облекувам чорапи сега на жешково, му ги тргнав одма иостанав само со боди и шпихозни, ако му облечам за по надвор панталончиња му облекувам и блузза на долги ракави ама изгледа доволно е само бодито на кратки одоздола па од сега помалку ќе го облекувам

4. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    еххеех аа не јас го облекувам моете повеке од тебе :) бидејки живееме во кука и сеуште е мн ладно не се стоплени ,ѕидовите дома уште ние некој 20 степени, јас за денски му облекувам чорапчиња обавезно, боди со кратки ракави и некои тренерчиња, а за спиење обавезно боди со долги ракавчиња, зато шо рацете нон стоп ни се отскриени и слаби пижамчиња ;)
    а обично се шеткаме приквеќер откако ке залади па одиме со тренерчиња, на жеското ич не излегуваме :D

5. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6месеци

Мамички како ги облекувате вашите бебиња на оваа горештина?

6. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6месеци

Јас му облекувам само боди на кратки и панталончиња на кратки ногавици и толку, босичко е по цел ден, многу е жешко, се поти златното па уште ми фали да го натрупувам со облека на ова жешко :tmi:

7. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    I jas mojata curica ja oblekuvam poveke,osobeno navecer,mnogu mrda,se otkriva a vecerite temp.e niska.I taka i e zatnato noseto,mi e strav da ne nastine poveke.Bolje spreci nego leci :)

8. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    Јас мојата цурица ја пресоблекувам по 5 пати на ден :lol: дома е ладно морам боди на прерамчиња а одозгора блузичка и некои пантолончиња ,надвор ако ја изнесам како денес на пр беше само на боди и тенки хеланчиња и чорапчиња обавезно затоа што ноѓињата и се нон стоп ладни :?:

9. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Јас мојот принц го облекувам сега на жештиниве само по боди на кратки ракави и панталончиња или тренерчиња тенки памучни, без чорапки, босичко, последен пат кога бевме на педијатар ни кажаа 3 доктори да не му облекуваме чорапчиња сега кога се стопли времето, ножињата и рачињата им се нон стоп ладни затоа што сеуште нема добра циркулација на крвта , мали се, но не значи дека им е ладно или ќе измрзнат ако им се ладни ножињата, ете така ми одговорија докторите и гледам дека е точно, навистина кај мене син ми од раѓање и уште му се ладни ножињата и рачињата ама нормално е и сега не му ај мислам, го облекувам ептен лежерно, а по дома ако е потопличко само на боди е и се тркала по креветот, па ете до сега да чукнам у дрво не ми настинал ниту еднаш,

На pepita82 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Јас не знам како да ја облечам..уште е на боди одоздола а горе шпикозни..ми е страв да ја соблечам.има 3 недели и 4 дена :) Совет?

11. ikame

ikame Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    370
    форко нема што да ти е страв јас мојата само на боди со кратки ракавчиња а бидејки цело време лежат и не мрдаат многу јас ја покривав со тетра пелена

На Цвет88 и SimonaTino им се допаѓа ова.
  12. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Prvoto mi e rodeno vo avgust od edna nedela go ostavav po bodi I toa na kimono
    Vtorovo ima dva ipol meseci na bodi e samo denski na kimono,po kratki za spienje dole golo I boso,pokrieno so tetra

13. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    јас му облеквам куси пантолончиња и едно боди или блузенце.
    навечер е со боди со долги и долни пижами, ама денес ќе му клам со куси и го покривам со фротирка.

14. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    ние денски носиме носиме боди на прерамчиња, блузе со куси ракави и куси пантолончиња, ама гледам дека и така му е жешко, незнам дали да го оставам само по боди???
    а за ноке боди со прерамчиња и пижами со долги, го покривам со слабо кебенце, ама како и да е цела нок е отскриен :)

15. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    И ние почнавме да носиме боди на кимоно а надолу со кратки панталончиња.Мислам дека нема потреба од долги,веќе и онака ужасно спарно,синко цел се поти кога цица главата му е вода. До синоќа беше со боди долго ама од ноќеска е со кратки ракавчиња покриен само со тетра.

16. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    804
    Моето веќе два-три дена спие по боди по кратки навечер, а надоле по кратки пижамчиња, а го гледам дека и тоа му е многу жива вода ми е детето, преку ден сме само по боди без ракавчиња ужива дечкото :D , а приквечер му ставам и кратки панталончиња...

17. Dreem.Girl

Dreem.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    118
    јас ја облејувам со боди на кимоно и одозгора комплетче на кратки ракави и кратки панталончинја и чорапчинја страв ми е повеќе да ја разголам има само два ипол месеци а и минатата недела ми беше болничка ете уште ми фрчи со носето...

18. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    5.411
    ние сме сокро 40 дена и моето го оставам само на пелени и боди без ракавчиња. Се разбира во најтоплите часови. Наутро кога излагам со тенко блузиче и панталончиња, а и за спиење исто така само плус широк повој.

19. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    ние сме овие два дена само на боди на кимоно,без повој,без чорапи се фрливме од нас :)

20. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Добро е што ја најдов темава иначе јас ќе отворев јас :lol:
    Една другарка ми донесе една вреќа со алишта и јас се збунив.
    Си викам, абе што си направив, во што се впуштив,врска немам што правам :lol:
    Ја исчитав цела тема и земав и направив тест.
    Боди со долги ракавчиња (нозете голи), едни како хеланчиња, чопрапчиња и одозгора шпикозни, тенки ракавички за да не се гребе и капче (ако го сака)
    За излегување би облекла плус скафандер.
    Ова за бебе што треба да се роди крај на декември.
    Мислите ли дека е доста? или малку?
    И бидејки немам вреќа на количката, да ставам ли ќебенце,на пола здиплено,пола под неа, пола над неа?