Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како го облекувате вашето бебе?

Дискусија во 'Бебе' започната од sweet.woman, 18 октомври 2011.

1. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Нас спалната ни е северна и ладна, многу малку сонце влегува. Уште греам со панелка навечер пуштена на 2ка, одржувам околу 19 степени за спиење деновиве така правам. Јас уште спијам со дебел јорган, а малата спие во вреќичка, шпихозни, чорапи и боди по долги. Мислам дека е океј со тоа што една вечер реков ај ќе исклучам греење и кога ја земав да ја цицам рачињата, лицето, носот и беа мраз. По тоа да се ориентирам дали и е ладно или како? Ми е страв и мене од претоплување ама па цело време така облечена спие од ко е родена.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Шпикозни со ногавици?
    Јас чорапи би соблекла.

Моето спие на 20-21 степен во боди со рамки, боди со долги, вреќичка без ракави. Боси и голи нозе во вреќата.

Да ја дополнам @Jana06 Покрај тоа што го спомна, од претоплување опасност има и за стерилитет кај машки деца.
    Замислете таму долу кај тестисите пелена, боди едно, боди друго, хулахопки, панталони :sweat: :drunk:

На Jana06, PurpleMind, thelittle17 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Хаха знам и мојата таква е, се фрла, топло и е. Едно време ја покривав ама сфатив дека и е топло и ја оставам, или ја покривам со многу тенко кебенце како пеленка

На ni.na му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Ако ги слушаме мажите мојов само уште јамболија што не му фрлил на малиов.:D Јас вчера го шетав по боди на долги и едно елече без ракави и доле панталончиња.

До кога им ставате капчиња на бебињата? Моево од кога затопли го шетам без капче ама од синоќа кога рикна од плачење увцето го боли;(. Стегач не сака да носи на глава одма го тегне и вади(facepalm). Некоја солуција друга има ли?

5. Ugrinoskat

Ugrinoskat Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2019
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Zdravo
    Kako gi oblakate vasite novorodencinja.Termin mi e kraj na juli mesec i neznam kako da go oblakam dali potenko so dolgi rakavi ili kratki? I dali koga izleguvavte od bolnica go iznesovte so kratki?

6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Другарка се породи крај на јули и по кратки шихозни го изнесе од болница и надвор така го шеташе.

7. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.274
    Допаѓања:
    18.393
    Боди по долги под блуза/шпихозни во живот му немам облечено.
    Боди по долги користам за спиење крај на есен,зима и почеток на пролет. Надоле пижами и од 7-8месец(лани во мај) без чорапи спие.
    Го покривам со ќебе,се открива,па го покривам со друго зошто првото му е одоздола.
    Пред некој ден спиевме кај моите, живеат во куќа се греат со парно ама е многу поладно од кај нас.
    Беше облечен по боди на кратки, пижами и немаше чорапи.
    Јас бев по кратки ракави долги пижами и чорапи:wasntme:
    Се мислев дали да му облечам чорапи ама го оставив. Цела ноќ не се помрдна мирно спиеше,а стапалата утрото му беа мраз ладни. Ако му било ладно ќе се побунел,ќе заплачел.
    Мислам дека многу ти е облечено со боди на долги(облечи кратки) и без чорапи во вреќичка.
    Боди врз боди му облекуваш?
    Зошто не пижама горна?
    Капче му ставам само кога дува ветар и ден денес иако е 18м.

На Lovebug01, mal.ecka, 0ли и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.227
    Допаѓања:
    18.974
    Исти сме од вчера и отварам сезона на боси ноџиња во количка... :D

На kukla21 и Mila_Skopje им се допаѓа ова.
  9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Мене ми е дека 26 степена ете и 30 е веќе.Зар капче и сега ставаш? :?:

10. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Јас се скарав со жената што ми ги чува, елечиња и џемперчиња им ставаше, ааа ладно било, да не настинело.

На Frosin4e му/ѝ се допаѓа ова.
  11. emits

emits Популарен член

Се зачлени на:
    3 септември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.024
    Јас откако е роден малиов немам употребено боди по долги, освен потопло ако е, место блузичка. Обично е со боди на рамки, тенка блузичка и пантолони.
    За спиење босо, ако видам дека му се ладни стапалата му ставам чорапчиња. Хулахопки исто, само еднаш употребив есента кај свеки пошто во куќа и ептен беше ладно, а и мало беше 2 месеци, страв ми беше да не настине. За шетање и до скоро и зимата како што е дома облечен, плус јакна, зависно подебела, потенка. А сега веќе само по блузичка или евентуално елече ако дува. Капа сега веќе за сонце ќе почнеме, топло е. :D

12. LucyLu

LucyLu Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2019
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.194
    Леле кога читам коса ми се крева. Како ми натепаа во глава со теорија "мала е, бебе е не се движи ладно и е нејзе" (facepalm):x
    Сега се плашам дека ако ја раскомотам повеќе од што била дека ќе ми настине дека е научена на топло. Ми се наби страв и за носење надвор стресно ми е заради тоа облекување. Почнуваат па каде, па како да дувка па незнам што. Колку и да сум свесна дека може да излезам или послабо да ја облечам кога ќе речат ми се одмилува и надвор да излезам
    Сега на пример како да ја облечам за надвор на времево? за некој ден 3 месеци ќе прави

На ...Arthemisia... и Frosin4e им се допаѓа ова.
  13. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    И моето исто за некој ден 3м , ние само што си дојдиме од надвор -пекол е. На сонце не се стое :sweat:. Јас и ќерка ми на куси , а тој во количка чорапчиња тенки , панталонки памучни стандарт и боди°блузка на долги ништо друго , носев една тетра го покрив коа заспа и тоа. Дома носе боди на кимоно и тенка блузка горе сеуште оти не греиме цело време по потреба клима пуштам. За навечер боди на кратки , шпикозни памучни со стапалки или дводелни пижамки и чорапки кратки тенки тогаш , пошо не е секогаш у вреќа , а паѓа темп и под 19 во спална и знае да истурка ќебенце . Мај пола сигурно ќе го истерам со чорапки ноќе за спање после веќе не , овде е доста жешко . За преку ден за брзо ќе луфтира ножиња и рачиња :lol:

На ivance.. и LucyLu им се допаѓа ова.
  14. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.507
    Допаѓања:
    7.382
    Како што се облакаш ти. Моево е исто како нас денес, доле тренерчиња, горе боди по прерамки и маичка по кратки. Гледај исто слоеви облека да имате. За навечер зборите, леле јас со чорапи шетам и спијам додека не фати 40 степени. Ако не сум покриена смрзнувам навечер, а сине не е веќе бебе баш ама исто го облекував и кога беше бебе, нема разлика.. Сега спие по боди и пижами тенки, чорапи обавезно, со тоа што ако го покриеш се буди обавезно. До скоро му облекував вреќичка само по боди одоздола..

На LucyLu му/ѝ се допаѓа ова.
  15. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Додека е под 16-17 степени, ќе му ставам. Кога шетаме во 7-8 наутро, пониска е температурата и памучно тенко му ставам или од дуксерот.
    Попладне е потопло и не му ставам ако не дува.
    Не ми текнало :)
    Ама па широки му се тие со долги ракави што му ги облекувам и разликата е само што се копчаат долу.

На Brpbrp и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  16. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    I jas za ova sega se mislam...doma mi 22.5-23.5 bebe e 20tina dena obleceno mi e bodi na kratki, corapcinja i spihozna so rakavicki. Za spienje pokrivam so tenko kebence kako zatopli vrekata ja prepotuvase. Kapce ne stavam uste vo bolnica mi rekoa ne trebalo. Probav preeska za setanje da i stavam ne go saka vika se dere go butka. Isto oblecena i pokriena ja setav vo kolicka....se mislam dali corapive uste da i gi stavam i bodito ama na stapalcata od sto preta brzo ladni i stanuvaat i stvarno ne znam sto da pravam

17. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.227
    Допаѓања:
    18.974
    До 3ти или 4ти месец ќе му бидат ладни стапалата и рацете последен дел од телото до кај што стига циркулација. Ориентирај се по вратче и меше ако е таму ладен облакај ако е жежок соблакај. Чорапи дома мнооогу ретко сум ставала. Ја викам нас само не туфтале и сега сум по чорапи по дома и се ми е ладно. Кога се гледам на слики од бебе во пролет со џемпери и капи :D

На dromka, IRBBB и Pacient srna им се допаѓа ова.
  18. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Ракавиците тргни ги, треба да си истражува со прстињата, да си допира :)
    Се загрева со претање и треба да се лади преку глава, раце и стапала. Ако и' студи, вратот ќе биде ладен, а и на гради ќе фатиш да видиш дали е топла.

На dromka и IRBBB им се допаѓа ова.
  19. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.606
    Не знаев за стерилитетов, се потресов. Не дека го облекувам многу, ама го имам начекано со испотени ноџиња(голи) во вреќицата, размислувам или да ја баталам, или да спие непокриен со чорапи и пижами.

20. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Nokti ne sme secele mi rekoa posle mesec dena toa zatoa rakavicki. Po vratce i jas gledam ama i se poti koa cica samo. Ke ja sledam pa ke vidime...fala vi za sovetite i tebe i na @Milkiway