Ако е многу топло како денес, јас облекувам боди на кратки, тенки пантолончиња и покриен со тетра. В ранец си носам горен дел од комплет и тенко кебенце во случај да почни да дувка. Завчера, кога беше 21°, боди по кратки плус тенко комплетче по долги и тенко памучно кебенце. Бебе денес прави 4 недели.
Како мислиш боди со блузиче? И боди и блузиче одозгора? Мислам дека е премногу тоа. Мене ќерката ми е родена во мај, веќе во јуни и облекував само боди на кратки нагоре и надоле панталончиња со стапалца за надвор. Кога фатија жештини и на куси панталони надолу, или па ромперче. За внатре зависи која ви е температурата дома. Сега ова бебе ќе се роди месецов, планирам на долги да го облекувам првиот месец, ама секако нема одма да го изнесувам по горештините.
Da i bodi i bluzice mi sugerirase maticnata, jas smetam deka toa e premnogu. Doma ni e temperaturata okolu 22-24 i e samo po bodi na dolg rakav i pantolcinja so stapalca. Ne ja slusam jas ke si ja raskomotam kerka i za setkanje
Некако Само на боди не е малку? Еве моето е 3ипол години па уште носи одоздола боди на прирамки или маичка на прирамки па одозгора блуза на кратки ракави, навечер за спиење по долги ракави и панталони и тенко јорганче. Температурата навечер дома е до 20 степени.
Сигурно и од детето си зависи, мојата е с'клетџика, сега спие само по тенки пижами на долги без боди и без чорапи, ја покривам со тенко кебенце и цела ноќ се открива. Од бебе е таква. Јас се водам по мене, како се облекувам јас така и неа. А за бебе знам дека имаше правило еден слој повеќе отколку што сме ние облечени. Еве една слика за спиење како треба да биде облечено во зависност од температурата.
Da za bebe eden sloj poveke ama zaboravame deka tie se golem del od denot pokrieni so nesto taka da ete ti go slojot ili se kaj nekogo vo race,a taa licnost e 37 stepeni
Леле стварно устичево какво му е медено. Каков фраер има да биде Се гледаше ли на ултразвук дека има вакво дебело устиче? Кај мене сега бебево што го чекам да излезе од меше на ултразвук има ваква уста, дебела. Не знам дали така се погодува да ја напрчи за сликање или стварно и е таква ко силиконска. Извинете за офф топик
Изгледа јас воопшто не ги облекувам децава. Кога е вака топло по боди на прерамки, кратка маичка и панталони по кратки или долги, зависи... Како се облекувам јас, така ги облекувам и децата. Инаку малиот ми е месец ипол. Мене повеќе ми е страв од прегревање, отколку од ладно..
Само еднаш успеавме да го фатиме на ехо, на втор скрининг, инаку постојано се криеше. Фала ви на комплиментите. @Bicka77 ❤️ Сори за оф топик.
Vo.momentov bodi na preramki i spihozna pamucna. Pokriena so tekno pamucno kebence za spienje....2 meseci bebe
Мојот моментално има тенко боденце по долги и памучна тенка вреќа. Ноџињата голи во вреќа. Дома е 23°С.
Мајки ние сме 20 дена и со променливово време како ги облакате бебуши, во станот ни е околу 22 _23 степени.
Боденце на кратки и тенки панталончиња или боденце без ракави, блузе со кратки и тенки панталончиња. Јас така го имам моментално облечено, ако спие плус покриен со тенка тетра пеленка. Беба е 3 недели постара од вашата.
Јас никако да погодам со облекувањето, како му е таман на бебе. Дома е 21 степен. Го облекувам по боди со кратки и тенки шпихозни. Некогаш се тресе од ладно, устата му се треси. Ќе го покријам со ќебенце, се смирува. Ама не ми е згодно на рака со ќебе да го држам.. Ако го облечам по боди со долги и шпихозни се поти. Клима да пуштам топло, многу ни е жешко нас.. Стварно незнам...
Немам пробано така. Го облекувам со боди со кратки и горното од пантолоните секогаш.. Ајде ќе го облечам денес така да пробам.
Jas uste ne sum pustila klima doma e okolu 25.5 beba mi e na bodi po kratki samo preta celo vreme ziva radosna rasoblecena