Ајде по некој фустан ќе ја дотерам Да да, и јас против премногу облекување. Посебно на вакво прежешко време
Фризидерм кремата многу ми помогна друго ништо. Неколку креми сменив. Пробај ја во зегин ги има. Сабајле денес мм го шеташе и добро било по сенки се нашетал на воздух и дома се изнаспал. Јас го извадив попладнево кај 19ч ама веќе не би.
Два пати ја преслекувам за саат време, жива вода блуската на кратки. Не знам што ќе се прави ова лето.
И ние во Охрид воздух немаме, а претходни години јас на лето Охрид без јакничка никогаш не сум излегла…сега ливче не мрда, можам да замислам Скопје како е
Леле и јас се изненадив од Охрид, претходно кога сме иделе на сред лето во најтоплото не било вака.. Седиме дома затворени, по боди на прерамчиња, и ноќе не се спие
Истоооо…бебето спие по боди на прерамки и сега го чепнав цело е топло сигурно има над 37 температура…стварно не памтам вака топло да било Охрид, во 9 сатот ниедно ливче да не мрда…и го оставам овие денови по боди само да спие, околу 3-4 на сабајле му облекувам долни шорцеви и сабајле пак го раслекувам…а шетаме после 6-7 саатот само по ромпер
Mene i den i nokj bebe mi e po bodi na preramki, 3 meseci e si uziva si mrdka golo, i vaka oblecena pak znae da se zapoti
Koja na frezyderm za vrukenici? Mene mi rekoa za tie voda i rasobleci dete ama sto uste na vremevo da se rasoblece pa da si ja imam vo predvid
Јас ја шетам наутро, навечер тоа време се спремаме за спиење. Еве сабајле од 7 до 8ипол се шетавме. Ама дека поладно ја облеков на долги и чорапчиња. Кога заспа со тетра ја покрив.
Сабајле станува во 8, 8 и 30. Нема кога да ја шетам. Навечер си заспие во количка додека шетаме, некогаш и на кафе одеме, она си спие гајле нема, кога си дојдеме дома ја ставам во креветче и продолжува до сабајле. Околу 8 и пол, 9 заспива навечер.
Исто и ние.Во 7 се буди,додека ги направеме сите утрински церемонии,стане многу топло и немаааа утринско шетање,затоа после 19 часот правиме.