На контрола по фустан и докторката ни кажа дека може слободно да се расоблечеме ако сме малечки, да не се облекуваме премногу. И сега радосни сме со голи нозе
Ние сме ранобудни околу 6/7 станува, многу ретко до 8 да поспие. А навечер околу 20/20:30 заспива. И кај нас има премногу комари навечер. Во аптека за аутан ми кажаа до годинака да не ставаме, друго нешто безбедно за 5 месечно бебе не ми понудија.
И моето е 5 месеци. Земав Мапез од Зегин, пишува дека е погодно и за новороденчиња. Имаше уште еден спреј, тој од 6 месеци беше ама не ми текнува како се вика.
После капење исто ги облекувате како и преку ден? Во смисла преку ден е само по боди со кратки па дали навечер е доволно само така ?
Јас денеска после капење, пред спиење, ја облеков по боди на кратки ракави, и кратки пизамки надолу, покриена е со тенко чаршафче, инаку бебе е скоро 4м. Пошто вечерва е доста топло отворив и прозор в спална.
Ако не дува во вас,на некоја повисока температура(понормална од надворешната) Прозор отворен не менува ништо?
Стави ја на фен или на 26ст нека си дува не директно во бебе само нека оддржува мислам немаш проблем. Па овие што живеат во дубаи сигурно се нон стоп со клими со бебињата само да не преладна. Или земете купете вентилатор и нека дува цела ноќ еве ние навечер сме со вентилатор према спална ни дува иначе и скопје е исто. Дечки еве што прашувавте за кремата