Jas mislam deka e ok,gledaj spihoznite da se podebelki,za nadvor obavezno debelo kapce i skafander.E sega za doma mislam deka nema potreba od kapce,neka disi malce kozata oti neli bebinjata se potat preku glavickite.Ne grizi se, so tek na vreme ke se usovrsis i se ke ti stane slatka rutina
Боди по кратки ракавчиња, шпикозни или пижамки и чорапчиња а после бањање капче. Малата е склетчијка и премногу се поти ако ја наоблечам дури и плаче затоа преќинав да и облекувам плишани шпикозни и хулахопчиња.
Ќе ги замолам поискусните мамички да ми одговорат на моето прашање. Термин ми е крај на февруари па сега не знам како да ја облечам бебушка за излегување од болница.Не сакам многу да ја „натуфтам“ како што велат моите ама и да не биде малку облечена.Значи нормално од болница во кола и од кола дома ќе си одиме.Паа...што да и облечам? Со син ми таман ни беше времето,роден е почеток на октомври и не се мислев многу,ни многу ладно ни топло...ама сега ќе биде ептен ладно...
Моето се роди на 16 јануари и од болница излеговме во подебели шпокозни, чорапчиња, боди, капче, и замоткани во ќебенце, а и цело зимо така го поминавме
И јас исто така, на 20 јануари се роди син ми и го облеков во дебелки шпихозни, боди на кратки, чорапчиња , капче и замотани во дебелко ќебенце П.С. Мравче пак си трудничко??? Гледам на тикерот Ајде нека е со лесно, знае што е овој пат?
Знам дека е рано ама да ве прашам за совет Бебушот го очекуваме во април и незнам какви шпикозни да разгледувам, дали памучни или тие плишаните подебелки
зависи какво ќе биде времето, ма да мислам дека памучни на долги ракавчиња ќе ти свршат работа, тогаш и не е толку ладно
Mamickii i jas da ve prasam..znaci kupuvav 56 kako za novorodence...od bolnica planiram da go iznesam vaka: bodi na dolgi,hulahopki spikozni kapce rakavicki i corapcinja i odozgore edno mnogu debelko celosno odelo nee bas kako skafander ruku krzneno i plisano odnadvor a i kebence oti mnogu e ladno tuka u germanija mozebi i nekoj sneg ke ima.... Ii deneska kupuvav obleka 62-68 ovie brojcinja odgovaraat na tri cetiri meseci ili???
јас вака го облекувам памперс, пижамки со стапалца, боди, едно како пижама со копчиња, блузичка, панталонки и чорапчиња.
Лелеее ве читам и си викам моево ‘ко голо го чувам... ние облекуваме само чорапчиња и ногавички (најчесто плишани) бенкиче или боди по кратки и боди по долги. Или боди по долги, чорапчиња и шшпихозни. За од болница кога излегувавме имав купено шпихозни како оделце ( сосе лептир машна, не можам да ви опишам колку беше смешен, зошто му беа големки ), чорапчиња и 2 бодија. го ставивме во вреќичка и го покривме со кебенце.
Mene me interesira kolku pati vo denot go soblekuvate vaseto bebe?? dali po potreba ako se ispoti pomoca ...ili od merak cesto go presoblekuvate....i dali za spienje mu oblekuvate pizamki???
Имаше по форумов дека од Џамбо за 0 месеци се мали бројчињата па да сме купувале за 6 месеци,јас вчера купив 4 бодиа за 6 месеци и на нив има само 62-68 см, дали сум направила правилен избор или грешка??
Jas za pocetok kupiv obleka broj 56 ,i bidejki brzo rastat kupiv i 62-68, poarno pogolemki ke mu gi podvivas rakavcinjata..
Ќе купам јас чим велиш број 56 ама во џамбо нема со бројчиња има само по месеци па затоа земав за 6 месечно поголемко покомотно а не ми се ризикуваше за 0 месеци ептен беа малечки,а прочитав дека некоја го облекувала бебето на 6месеци со боди од 12 месеци со купено боди од џамбо.А да те прашам за шпикозни купи ли и кој број и кажи некој совет околу тоа што како си купила и кое бројче и од каде.