Како го облекувате вашето бебе?

Дискусија во 'Бебе' започната од sweet.woman, 18 октомври 2011.

1. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    Jas mislam deka e ok,gledaj spihoznite da se podebelki,za nadvor obavezno debelo kapce i skafander.E sega za doma mislam deka nema potreba od kapce,neka disi malce kozata oti neli bebinjata se potat preku glavickite.Ne grizi se, so tek na vreme ke se usovrsis i se ke ti stane slatka rutina ;)

2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Чорапчиња
    Боди
    Шпикозни
    Ракавички и капче (понекогаш)

На meU му/ѝ се допаѓа ова.
  3. auroraa

auroraa Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    843
    Боди по кратки ракавчиња, шпикозни или пижамки и чорапчиња а после бањање капче.
    Малата е склетчијка и премногу се поти ако ја наоблечам дури и плаче затоа преќинав да и облекувам плишани шпикозни и хулахопчиња.

4. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    396
    Ќе ги замолам поискусните мамички да ми одговорат на моето прашање.
    Термин ми е крај на февруари па сега не знам како да ја облечам бебушка за излегување од болница.Не сакам многу да ја „натуфтам“ како што велат моите ама и да не биде малку облечена.Значи нормално од болница во кола и од кола дома ќе си одиме.Паа...што да и облечам?
    Со син ми таман ни беше времето,роден е почеток на октомври и не се мислев многу,ни многу ладно ни топло...ама сега ќе биде ептен ладно... :?:

5. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    804
    Моето се роди на 16 јануари и од болница излеговме во подебели шпокозни, чорапчиња, боди, капче, и замоткани во ќебенце, а и цело зимо така го поминавме :D

6. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    И јас исто така, на 20 јануари се роди син ми и го облеков во дебелки шпихозни, боди на кратки, чорапчиња , капче и замотани во дебелко ќебенце :)

П.С. Мравче пак си трудничко??? Гледам на тикерот :) Ајде нека е со лесно, знае што е овој пат?

7. fifi16

fifi16 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2013
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    178
    боди, хулахопки и тренерки, ние сме веќе поголеми, и шпикозните не ни се фајќаат :D

8. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    804

Пак сум :D , фала па и на твоја глава, не се знае што е малечки сме уште :D

9. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    Знам дека е рано ама да ве прашам за совет
    Бебушот го очекуваме во април и незнам какви шпикозни да разгледувам, дали памучни или тие плишаните подебелки

10. fifi16

fifi16 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2013
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    178
    зависи какво ќе биде времето, ма да мислам дека памучни на долги ракавчиња ќе ти свршат работа, тогаш и не е толку ладно :)

На l-a-d-y-di му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Mamickii i jas da ve prasam..znaci kupuvav 56 kako za novorodence...od bolnica planiram da go iznesam vaka: bodi na dolgi,hulahopki spikozni kapce rakavicki i corapcinja i odozgore edno mnogu debelko celosno odelo nee bas kako skafander ruku krzneno i plisano odnadvor a i kebence oti mnogu e ladno tuka u germanija mozebi i nekoj sneg ke ima....
    Ii deneska kupuvav obleka 62-68 ovie brojcinja odgovaraat na tri cetiri meseci ili???

12. auroraa

auroraa Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    843
    Зависи од самото бебе. Мојата е крупна и на месец ипол носи 62 - 68.

13. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    1.859
    јас вака го облекувам памперс, пижамки со стапалца, боди, едно како пижама со копчиња, блузичка, панталонки и чорапчиња.

14. nene88

nene88 Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    502
    Лелеее ве читам и си викам моево ‘ко голо го чувам... ние облекуваме само чорапчиња и ногавички (најчесто плишани) бенкиче или боди по кратки и боди по долги. Или боди по долги, чорапчиња и шшпихозни. За од болница кога излегувавме имав купено шпихозни како оделце ( сосе лептир машна, не можам да ви опишам колку беше смешен, зошто му беа големки ), чорапчиња и 2 бодија. го ставивме во вреќичка и го покривме со кебенце.

15. gelkaa

gelkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.490
    Боди, ѕиврички, чорапчина и шпикозни или комплетче..ракавички,капа и топлинки по потреба :D

На lovemme му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Mene me interesira kolku pati vo denot go soblekuvate vaseto bebe?? dali po potreba ako se ispoti pomoca ...ili od merak cesto go presoblekuvate....i dali za spienje mu oblekuvate pizamki???

17. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    По потреба.И пижамки за спиење обавезно :P

18. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Имаше по форумов дека од Џамбо за 0 месеци се мали бројчињата па да сме купувале за 6 месеци,јас вчера купив 4 бодиа за 6 месеци и на нив има само 62-68 см, дали сум направила правилен избор или грешка??

19. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Jas za pocetok kupiv obleka broj 56 ,i bidejki brzo rastat kupiv i 62-68, poarno pogolemki ke mu gi podvivas rakavcinjata..

20. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Ќе купам јас чим велиш број 56 ама во џамбо нема со бројчиња има само по месеци па затоа земав за 6 месечно поголемко покомотно а не ми се ризикуваше за 0 месеци ептен беа малечки,а прочитав дека некоја го облекувала бебето на 6месеци со боди од 12 месеци со купено боди од џамбо.А да те прашам за шпикозни купи ли и кој број и кажи некој совет околу тоа што како си купила и кое бројче и од каде.