Какви чорапи какви бакрачи цел ден сме под клима само по боди. И за надвор така. Не ги слушај бабите, нив им е стално малку облечено бебето!
Моево бебе е родено во зимо, чорапи имаме само од тенките, дури и кога искачавме да го возиме во зимо беше облечено само по води на долги и панталончиња врз нив ќебенце и толку, палто не му купивме Сеа несака да смисли чорапи ниту па да е покриен, на пеколов нека го гол нека ужива, не настинуваат без чорапи ако седат
Бабите имале бебиња на времето и можеле да прават со нив како што мислеле дека треба. Сега, за твоето бебе ти ќе си одлучуваш.
Имаше еднаш една, дека сред лето сабајле во 8h било ладно да ги шета, ги шеташе во 12 на пладне, во боди по долги, дебели тренерчиња, чорапи и покриени. Згора на се тоа и количката беше покриена со тетра пелена од сонцето Душа да те здоболи да гледаш како плачеа, а она се тешеше дека се гладни, ненаспани итн...
А педијатарот и имаше неколку пати напоменато чорапи не, и буквално и ги фрли. Дека со тетра пелена внатре во количката е плус 10 степени од тоа надвор и дека може да дојде до сериозно загревање и оштетување на мозокот и сериозни проблеми да има ама не не и не. Си тераше по свое.
Мислам дека сите се пронајдовме у муабетот, затоа и такви коментари Леле таа сум мм штипка ме вика ние шетаме во 7 7ипол. Ама некогаш кога треба денски да излеземе на беба многу и смета сонце и се мршти. А друго решение немам, 3 чадорчиња пробав ниедно не одговара на количката. И така со штипки си закачувам тетра на количката и ако излеземе на сонце ја спуштам и после коа ќе дојдеме под сенка ја кревам ако имате боље решение pls tell me!
Се препотив само што го прочитав, за жалење Иначе и јас во лето не ставам чорапи, цело е голо само на боди а и мене мајка ми ми зборува чорапи ова она. Викам ти си не порастела нас така, ама ти си таква тебе ти е ладно. Јас си гледам по мене. Па се смее ако има некогаш чорапи во поладно и ставам кратки и тенки, малата ги соблекува за секунда и ми вика ете каква мајка таква ќерка Викам само јас што не сум на тебе Не ми смета ама пак не ја ни слушам како што мислам јас така си правам.
Еииии стварно???? Леле ме просветли! Фала ти најмногу, се надевам ќе најдам. Јас имам гледано вакви на алиекспрес ама викам дур стигнат ќе ми пројде летото а тука не сум видела. Баш ќе побарам
Обавезно Ама и ја ги нејќам! Ко некоја недоветна се осеќам коа ќе ги наместам ама морам шо да праам. Еве сеа ќе си купам вакво и таман
Бев денес до дм ми кажаа дека имало порано вакви ама веќе не носеле Кај да најдам кажувајте пошо останав со штипките