Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како го облекувате вашето бебе?

Дискусија во 'Бебе' започната од sweet.woman, 18 октомври 2011.

1. LjLj

LjLj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2020
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    495
    За сенка :)
    Јас со корпата ја шетам и ако не сме под сенка со голема тетра ко тенда и правам за да не ја фаќа сонце. Вака си има воздух во корпата, не го покривам бебето директно, а не ја фаќа сонцето.
    Под сенка секако е без тетра и отворена и е корпата да си гледа :)
    по жешко верувам дека никој не излегува со бебе, освен ако мора да заврши некоја работа. Наутро ја шетам ама сонце има и тогаш и не сакам дирекно да ја пече.

Испадна дека ние со тетриве грев правиме :rofl:(facepalm)

На Naatashka123, kostovaivana и Bicka77 им се допаѓа ова.
  2. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Не ставав ради жешко туку да не и биде лицето директно на материјалот иако е чист. Ова додека беше помала. Одамна веќе не ставам, бебе е 7ипол месеци. Ова за одоздола мислам...
    Инаку знам понекогаш да ставам над нозе кај што фаќа сонце ама тоа е ретко, еве пример за вакцина оти моето е спанка.

На Naatashka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    10.170
    Не дека е грев, и јас можеби некогаш би направила така... штознам.
    Не дека тие што шетаат со тетра прават грев.. и тие можат да речат ние правиме што ги шетаме без..
    Јас попладне ја шетам, после 18,19ч.и никогаш немам ставено. А и мислам кога ќе почни да плачи, зошто само шара со очите лево, десно:rofl:
    Да, одоздола и кај нозете и јас и ставам некогаш. За тоа да.

На kostovaivana му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Denes setavme od 11-12.30, vo korpata koa e optegnata tendata od nea do pola mese e bebe vo senka ili do gradite sekako ako e direkt sonceto, na nodzinjata i stavam tetra ama vrz niv demek da ne ja pece ali taa ja sutira taka da si ja mackam so faktor sekako. I realno gledaa pod senki da setas ako ja fati toa e kratkotrajno epten.

A okolu corapcinjata pred skoro otkrivme kolku se vkusni stapalcata taka da sea i da staam tie ke se.postojano mokri...:D

На Naatashka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.008
    Само да ти дадам инфо, има од производов во ДМ Расадник, вчера бев и баш ги гледав, имаше најмалку 10 пакувања.

На Kristina1172 и kostovaivana им се допаѓа ова.
  6. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.373
    Фала мами :sun:

7. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Како ги облакате за спиење периодов? Мојата е со боди на куси ракави, непокриена. Преку 25 степени е во соба. Ја имам приметено често преку ноќ дека и се малку оладени бутките, сум пробала со муслин пелена да ја покријам или тетра ама или ја бутка или се буди. Цело време ми е на мисла со тоа ладните бутки. Од друга страна па лето е...

8. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.294
    Допаѓања:
    33.597
    Ако е преку 25, јас не би облекувала ништо плус.

Моментално син ми носи боди на кратки и долги тенки пантолони (по потреба и чорапчиња би му ставила), ама спиеме со сите врати и прозорци отворени, само в спална прозорците на кипер и е свежо. Утрово мм кога станал за на работа, надвор било 14°, значи да внатре не е повеќе од 20.

На Bicka77 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.774
    Допаѓања:
    17.583
    Само по боди на куси,дома клима на 27 степени. Исто на допир ладен,ама и ние сме ладни не ни студи. Имам пробано да го покријам,турка одма и се нарвира.

10. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.373
    Боди по кратки и ја чекам да заспие убаво па ја покривам со тетра од половината надоле. Ама баш кај половината и ја подпикнувам за и ако клоца со нозете да не може да ја исклоца. Ваљда ме разбра :rofl::rofl:

На IRBBB и Bicka77 им се допаѓа ова.
  11. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.245
    Допаѓања:
    3.608
    Јас од синојка почнав боди на кратки и плус чорапчиња. Заладува навечер, исто ноќе кога се будев ладни и беа бутките. А не дава да ја покриеш, одма осеќа и клоца.(facepalm) Од септември ќе барам вреќичка за спиење некоја не толку дебела.

12. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Bodi na kratki ili preramki i letna vreka ama toa zadnjive 2 dena koa se sredija temp inace demek tetra ama taa bese sutnata brzo brzo. Sega ne ja vadam od vrekata gleam vo nea ne.moze da.se svrti na stomak navecer da vidime do koga ke trae:D

На IRBBB и Bicka77 им се допаѓа ова.
  13. rainbow_bb

rainbow_bb Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.256
    исто и моево со ладните бутки, а одбива да биде покриена. :?: јас и на најтоплото морам барем преку половина да имам нешто. завчера вечер толку убаво залади до испод 20 степени што ја пикнав во летна вреќичка, а нагоре беше по боди на кратки. сабајлето рацете ѝ беа ладнички, бутките за мерак топлички. ме фати возбуда за претстојните температури и дека конечно ќе си се вратиме на користење вреќа. :D

На Pacient srna, Bicka77 и IRBBB им се допаѓа ова.
  14. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Кога беше најжешко спиеше на боди на кимони и чорапчиња обавезно бидејќи климата работеше нонстоп и од кога ќе заспиеше цврсто ја покривав со тетра од половината надоле ама скоро секогаш ја наоѓав откриена.
    А сега од кога залади навечер спие со боди на кратки ракави, долги пижами надоле и чорапки бидејќи стварно е свежо дома, накај 4 сабајле дури и прозорот што е на кип го затварам.

Последна измена: 22 август 2021
    На kostovaivana и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  15. Solen☀

Solen☀ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2020
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    1.412
    Како ги облакате бебушките сега за спиење?
    Нокеска малиов цел беше ладен гради бутки раце а беше во боди по кратки и пижамки долги со стаоалки покриен со тетра и прозор затворен во спална, само балконската во дневна ни е отворена

16. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Навечер на долги е целиот.
    Можеби е уште рано за долги ама мене мие свежо и целата сум покриена па да не му е ладно и ма него.

На Solen☀ му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Бидејќи е склетџија само е облечен по целосни на кратки и кога ќе залади накај 3-4 со ќебенце тенко го покривам. :)

18. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.904
    Јас синоќа за прв пат ја облеков во тенки шпикозни на долги, мене ми беше ладно и неа ја облеков. Преку вечерта ја проверував не беше испотена така да добро и било. Денеска е пак топло кај нас, па ќе видам вечер според температурата во соба како ќе ја облечам:D

19. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.774
    Допаѓања:
    17.583
    Ноќите се поладни сега. И ние спиеме со отворена балконска врата во дневна.
    По боди на кратки и чорапчиња спие, не покриен. Го покривам ама турка одма.
    Се мислам дали да го облекувам по боди на кратки и долни пижамичиња по долги.

20. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Ова со тетра покриена количката како тенда, врз цела количка е преопасно за мало бебе! Температурата кај бебето така ставено во количкс може да достигне и до 10-20 степени повеќе од температурата надвор! Материјалот дополнителни задржува топлина и нема доволна циркулација на воздух. Не го правете тоа ни преку зима ни на лето, навистина е многу опасно!

На Martka, Naatashka123, IRBBB и 4 други им се допаѓа ова.