Како го облекувате вашето бебе?

Discussion in 'Бебе' started by sweet.woman, Oct 18, 2011.

1. LjLj

LjLj Истакнат член

За сенка :)
    Јас со корпата ја шетам и ако не сме под сенка со голема тетра ко тенда и правам за да не ја фаќа сонце. Вака си има воздух во корпата, не го покривам бебето директно, а не ја фаќа сонцето.
    Под сенка секако е без тетра и отворена и е корпата да си гледа :)
    по жешко верувам дека никој не излегува со бебе, освен ако мора да заврши некоја работа. Наутро ја шетам ама сонце има и тогаш и не сакам дирекно да ја пече.

Испадна дека ние со тетриве грев правиме :rofl:(facepalm)

2. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Не ставав ради жешко туку да не и биде лицето директно на материјалот иако е чист. Ова додека беше помала. Одамна веќе не ставам, бебе е 7ипол месеци. Ова за одоздола мислам...
    Инаку знам понекогаш да ставам над нозе кај што фаќа сонце ама тоа е ретко, еве пример за вакцина оти моето е спанка.

Naatashka123 likes this.
  3. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Не дека е грев, и јас можеби некогаш би направила така... штознам.
    Не дека тие што шетаат со тетра прават грев.. и тие можат да речат ние правиме што ги шетаме без..
    Јас попладне ја шетам, после 18,19ч.и никогаш немам ставено. А и мислам кога ќе почни да плачи, зошто само шара со очите лево, десно:rofl:
    Да, одоздола и кај нозете и јас и ставам некогаш. За тоа да.

kostovaivana likes this.
  4. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Denes setavme od 11-12.30, vo korpata koa e optegnata tendata od nea do pola mese e bebe vo senka ili do gradite sekako ako e direkt sonceto, na nodzinjata i stavam tetra ama vrz niv demek da ne ja pece ali taa ja sutira taka da si ja mackam so faktor sekako. I realno gledaa pod senki da setas ako ja fati toa e kratkotrajno epten.

A okolu corapcinjata pred skoro otkrivme kolku se vkusni stapalcata taka da sea i da staam tie ke se.postojano mokri...:D

Naatashka123 likes this.
  5. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Само да ти дадам инфо, има од производов во ДМ Расадник, вчера бев и баш ги гледав, имаше најмалку 10 пакувања.

Kristina1172 and kostovaivana like this.
  6. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Фала мами :sun:

7. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Како ги облакате за спиење периодов? Мојата е со боди на куси ракави, непокриена. Преку 25 степени е во соба. Ја имам приметено често преку ноќ дека и се малку оладени бутките, сум пробала со муслин пелена да ја покријам или тетра ама или ја бутка или се буди. Цело време ми е на мисла со тоа ладните бутки. Од друга страна па лето е...

8. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Ако е преку 25, јас не би облекувала ништо плус.

Моментално син ми носи боди на кратки и долги тенки пантолони (по потреба и чорапчиња би му ставила), ама спиеме со сите врати и прозорци отворени, само в спална прозорците на кипер и е свежо. Утрово мм кога станал за на работа, надвор било 14°, значи да внатре не е повеќе од 20.

Bicka77 likes this.
  9. Oneo

Oneo Популарен член

Само по боди на куси,дома клима на 27 степени. Исто на допир ладен,ама и ние сме ладни не ни студи. Имам пробано да го покријам,турка одма и се нарвира.

Bicka77 likes this.
  10. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Боди по кратки и ја чекам да заспие убаво па ја покривам со тетра од половината надоле. Ама баш кај половината и ја подпикнувам за и ако клоца со нозете да не може да ја исклоца. Ваљда ме разбра :rofl::rofl:

IRBBB and Bicka77 like this.
  11. CareTee

CareTee Популарен член

Јас од синојка почнав боди на кратки и плус чорапчиња. Заладува навечер, исто ноќе кога се будев ладни и беа бутките. А не дава да ја покриеш, одма осеќа и клоца.(facepalm) Од септември ќе барам вреќичка за спиење некоја не толку дебела.

Bicka77 likes this.
  12. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Bodi na kratki ili preramki i letna vreka ama toa zadnjive 2 dena koa se sredija temp inace demek tetra ama taa bese sutnata brzo brzo. Sega ne ja vadam od vrekata gleam vo nea ne.moze da.se svrti na stomak navecer da vidime do koga ke trae:D

IRBBB and Bicka77 like this.
  13. rainbow_bb

rainbow_bb Популарен член

исто и моево со ладните бутки, а одбива да биде покриена. :?: јас и на најтоплото морам барем преку половина да имам нешто. завчера вечер толку убаво залади до испод 20 степени што ја пикнав во летна вреќичка, а нагоре беше по боди на кратки. сабајлето рацете ѝ беа ладнички, бутките за мерак топлички. ме фати возбуда за претстојните температури и дека конечно ќе си се вратиме на користење вреќа. :D

Pacient srna, Bicka77 and IRBBB like this.
  14. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Кога беше најжешко спиеше на боди на кимони и чорапчиња обавезно бидејќи климата работеше нонстоп и од кога ќе заспиеше цврсто ја покривав со тетра од половината надоле ама скоро секогаш ја наоѓав откриена.
    А сега од кога залади навечер спие со боди на кратки ракави, долги пижами надоле и чорапки бидејќи стварно е свежо дома, накај 4 сабајле дури и прозорот што е на кип го затварам.

Last edited: Aug 22, 2021
    kostovaivana and Snowflake92 like this.
  15. Solen☀

Solen☀ Истакнат член

Како ги облакате бебушките сега за спиење?
    Нокеска малиов цел беше ладен гради бутки раце а беше во боди по кратки и пижамки долги со стаоалки покриен со тетра и прозор затворен во спална, само балконската во дневна ни е отворена

16. monik55

monik55 Форумски идол

Навечер на долги е целиот.
    Можеби е уште рано за долги ама мене мие свежо и целата сум покриена па да не му е ладно и ма него.

Solen☀ likes this.
  17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Бидејќи е склетџија само е облечен по целосни на кратки и кога ќе залади накај 3-4 со ќебенце тенко го покривам. :)

Solen☀ likes this.
  18. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Јас синоќа за прв пат ја облеков во тенки шпикозни на долги, мене ми беше ладно и неа ја облеков. Преку вечерта ја проверував не беше испотена така да добро и било. Денеска е пак топло кај нас, па ќе видам вечер според температурата во соба како ќе ја облечам:D

Solen☀ likes this.
  19. Oneo

Oneo Популарен член

Ноќите се поладни сега. И ние спиеме со отворена балконска врата во дневна.
    По боди на кратки и чорапчиња спие, не покриен. Го покривам ама турка одма.
    Се мислам дали да го облекувам по боди на кратки и долни пижамичиња по долги.

Solen☀ likes this.
  20. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Ова со тетра покриена количката како тенда, врз цела количка е преопасно за мало бебе! Температурата кај бебето така ставено во количкс може да достигне и до 10-20 степени повеќе од температурата надвор! Материјалот дополнителни задржува топлина и нема доволна циркулација на воздух. Не го правете тоа ни преку зима ни на лето, навистина е многу опасно!

Martka, Naatashka123, IRBBB and 4 others like this.