Јас вечерва го облеков во шпихозни по долги да не морам да го припокривам со тетра. Имам и уште едно склеџиче и тој не сака покриен а мраз е ноќе, па и него во долни пижами тенкички и може ќе поспијам малку место да дежурам
Јас во шпикозни по долги почнав да ја облакам и тенко кебенце пошо ладничо е ноќе. И ние со балкоска врата отворена спиеме и баш засвежува. И ја цела покриена сум. Не се буди, не се поти ок и е. И попладне за шетање во долги ја шетам веќе, тенки ама по долги.
Многу е лошо периодов на промена на температури или ќе влечеш пола шкаф у торба за шетање или ќе настинат :/
Супер, сега знаеме и колку плус температура може да достигне ако се покрие со терта количката. Ок ти е советот, но мене не си ме разбрала баш.
По тенки долги затоа што да го покријам ми е невозможна мисија, а за вреќичка ми е уште рано некако. Вака непокриен на долги спие
Боди по кратки и летна тенка вреќичка сега почнав да ставам. Инаку по ромпер или по боди спиеше без ништо под него но тоа кога беше прежешко. @Milkiway летна вреќичка имам памучна од Кам ја земав 250 денари предобра е за овој период.
Многу често гледам дека така ги шетаат со тетра покриена цела количка дури ми доаѓа да ги застанувам и да им велам да ја тргнат зашто стварно е преопасно. Особено за новороденчиња и мали бебиња. Помислив дека за така си пишала.
Прашање до мајките што им се над 9 месеци бебињата. Дали пижамки користите класични долна со горна пижама, или како шпихозни? И ако користите шпихозни дали со или без ногавици? Многу се мислам какви да купам.
Класични пижами и секогаш бос. После 40 дена му тргнавме чорапи. Впрочем многу тенко го облакаме цело време. Кога ќе залади ќе почнеме со пижами по кратки само со боди, потоа долги доле, па ептен ако е ладно и горна пижама.
Мојов откско залади го облакав боди по кратки и доле пижами, дека недаваше дс го покријам накај 4 сабајле кога ќе заладеше чорапчиња му облакав, ама ноќеска зашои мене ми беше ладно,оваа ноќ го облеков во шпикозни без стапалки бар раат да бидам Инаку зимам сезонски по два пара пижами (по кратки/долги) и две шпикозни без стапалки, или ромперчиња.
Целосни од Ваикики со патент, без стапалки бос спие и не го покривам. Спие со отворен прозор цела ноќ.
Класични пижамчиња горна со долна и бос, не покриен спие иако јас дежурам навечер и само го препокривам ама се врти и одма бутка се, некогаш и шпихозни без стапала му облекувам.
Ima i letni vreki de sigurno vo zimska ne go potam bebevo Jas ja ostavav bez vreka samo koa bese pekol ama i taka i bese zesko pa se budese poveke tie noki