4++ јас ја облекувам со боди на долги и елече, исто покриена дали со тетра, дали со кебенце. Ако е посвежо и облекувам имам тенко јакниче, ама под бодито немам маица облечено така да таман и доаѓа. Разгледај во Tilla има прекрасни јакнички баш за ова време. Исто и Muppet kids има интересни.
Зависи, многу е променливо времето. Ако е потопло ама дува, облекувам боди на прерамки, блуза на кратки и шушкава јакна или дукс. Ако е поладно истото само со блуза на долги. Не ја покривам во количка освен ако ептен дува или е ладно, тогаш само во нозете ќе ја подзавиткам со тенко кебенце. Јакнички во Зара, Окаиди, Ваикики има убав избор.
А преку ден за по дома како ви се? Кај нас е дома свежо и на долги со чорапчиња е не покриена, освен навечер во вреќа што е плус.
Боди на кратки,чорапчиња и тренерки. Покривање нема шанси, ама не ми изгледа дека му стури. Плус ние најкасно 7 ипол сме дома.
Јас за преку ден ја држам по летен ромпер ако е топло и така и се шетаме надвор. За дневните дремки не ја покривам. Ако е посвежо за преку ден боди по кратки со хеланчиња и зависи некогаш чорапи некогаш не. За навечер за шетање исто, ако е потопло боди или блуза по кратки со хеланки, ако е посвежо боди или блуза по долги со хеланки, чорапи обавезно. У количка не ја покривам освен ако не дува многу. И стално носам дуксерче плус, за секој случај. За спиење, шпикозни по долги и покриена со тенко памучно ќебенце.
Denovive mnogu menjase vremevo za skopje zboram. Doma na dolgi,nadvor na kratki, za spienje edna vecer vo dolgo bodi i dolgi pizami i letna vreka edna vecer samo bodi i vreka....ke si vidis po deteto. Jas edna vecer ja bapnav vo spihozni na dolgi i letna vreka pa mi stanuvase za cicanje ne spiese ubavo valjda toplo i bese poso i mene mi bese....maz po greska ja zatvoril vratata od terasata vo dnevna skroz...ja skuvavme malce pustata ama toa e se desava
Моето е многу малечко, нема месец уште, и дома ни е доста свежо. Му облекувам боди на кратки или на долги + шпикозни или комплет. Кога е потопло само боди на долги и панталонки, а ако застуди му ставам и елек. Никако не го оставам само на боди, мислам дека е премногу мал, а и не е погодено времето. За спиење го покривам со тенко ќебенце.
Бебе (5м) преку ден и ми е по боди со ракавчиња, а доле или шорцеви или тренерчиња. За навечер горе врз бодито му облекувам тенко блузе со долги ракави и тоа само ако излегуваме, а е свежо или дува. Дома на кратки ми е. За спиење долу долги пижамчиња, горе боди на кратки и не сака да се покрива. Приметувам дека каде и да сме, моиве се најмалку облечени, ама не се раководам по други. Гледам дека така им одговара, а и поотпорни ми се од други преоблечени деца што ги знам.
Месец ипол е бебе. Или е само по боди доле тренерчиња или само по шпихозни, боди под шпихозните не ставам мислам уште е рано.
Вака на поладно и ветровито време, ставате памучно капче за шетање? Денес шетавме до кај 19:30 часот и го земав во раце дома, многу беше ладен на главчето.
Nie doma sme samo po bodi na dolgi i nadolu pamucni trenerki so corapcinja, go pokrivam so tenko kebence koga spie i toa e toa. Do ored nekoj den dodeka seuste bese topko doma samo na bodi na dolgi i corapi sedese, ne sakase da bide oblecen nadolu i si spiese maka si nemase.
Мојата е облечена во боди на долги и тренерки надоле и нагоре. Рацете ѝ се камен. Ладно е кај нас, ја вклучуваме климата навечер