Како го облекувате вашето бебе?

Дискусија во 'Бебе' започната од sweet.woman, 18 октомври 2011.

1. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Spikozni bodi duri bluzicki i pantloncinja kupiv 56 za novorodence'a isti raboti kupiv i 62 68 oti brzo rastat bbuskite..tuka u germanija site SE so brojcinja öd 50,56 pa nagore ne sum sretnala so meseci uste...i VO MaK sum videla obleka so brjcinja a isto i so mesecii na etiketata da stoi.ako ne mozes da SE odlucis odi do nekoja Dr prodavnicai napravi sporedba....AMA mislam i od O meseci da zemas ke mu bide tocno.Jas GI merev brojcinjata 56 so 62 I 62 so 68 i nema mnogu golema razlika..

2. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Mamicki aj pisete kako vue gi oblekuvavte bebuskite koga se rodija. Jas ja oblekuvav so bodi na dolgi hulahopcinja corapcinja i spikozni i pokriena so kebence.temperaturata mi e 25-26 stepeni (Nekogas znae i do 28 da stigne oti dnevnata soba cel den mi ja pece sonce).. sega otkoga se nafrli celata so crvenilo bez hulahopcinja.samo bodi corapcinja i spikozni.pokriena so tenko kebence. Isto i za spienje kako gi pokrivate ???

3. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218
    девојце температурата во домот ви е превисока,намали го греењето ,идеалната температура за бебе е од 22 до 24 степени,топло му е и кога е дома не му облекувај хулахопки само ЧорапЧиња ,а ноќе за спиење идеално е бебето да е во вреќЧка за спиење ;)

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  4. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.446
    Допаѓања:
    5.410
    температура во домот 20-22, преку ден, ноке нели треба да е 18. инаку на времево ете денес ми е облечено во хулахопчиња, чорапчиња, боди со долги ракави и тренерки за надвор после јакна и капче.

5. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Бенкица,холохопки и оделце,чат пат и капче :)

6. diorsa

diorsa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    66
    Боди со долги ракави, хеланчиња и блузичка..за спиење облекуваме плус хулахопчиња, имавме вреќичка за спиење но ни се смали...па треба друга да купваме :)

7. piki

piki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Baram sovet od poiskusni mamicki, bebceto mi e 2 nedeli i maki macam so oblekuvanje, neznam kolku mu e dovolno za da ne nastine, inaku sobnata temperatura znae da bide i povisoka od 25 - 26 stepeni, a mu oblekuvam i hulahopki.

8. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.463
    Допаѓања:
    150.371
    немој хулахопки.жешко е ,греотка е.
    боди на кратки,чорапчинја и шпилхозни со долги ракави и со стапалца мислам дека е доволно.
    сега и дома температурата е 25-26 степени и не му е ладно иако е малецко.
    моево второ дете е родено во септември па од родилиште ми рекоа никако хулахопки и капче.
    тоа е мое мисленје нека каже и некоја друга мама.

На piki му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lovelive

lovelive Активен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2014
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    5
    Обично велат на новороденчиња по едно аливце повеке ид нас ако ти си дома по една блуза него стави му две а хукахопки и не мора зошто тоа повеке спие и е покриено.На температура од 30 степени детето трева да е голо само по памперс па види според тоа ориентирај се ,јас кога се породив бесе лето и на болница беше премногу жежко па педијатрите викаа само по боди и со чорапчиња дури ни покриено,

10. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Ние на овие 35 степени само со едно боди,оние што се за здола :) ноџиња рачиња да си љубам :D

11. mila25ve

mila25ve Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    1.090
    син ми е 24дена и го облекувам само по боди на долги ракави а надоле пижамки со ногавички или такви пантолончиња со ногавички и супер му е, пред неколку дена му облеков боди и малку подебелки жпихозни од страв да не ми се разболи ама тој целиот ми се исфрли со вруќници. И на нив им е жешко исто како и на нас

12. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Иии многу е, немој. И ти да облечеш хулахопки на оваа време ќе забриеш. Како што рекоа другите исто и јас ќе ти кажам. Боди по кратки панталончиња, можеш и чорапчиња да му облекуваш ама и немора,топло е. За спиење,тенко боди по долги исто панталончиња или пижамки и босо. Покриено со тенко чаршавче. Ние ореку ден сме по боди на кратки, хеланчиња и боси ногички. Многу и се потат нозете без разлика дали е со чорапки или не и си игра со ногичките. Некогаш и само по боди ја оставам и ужива. За спиење боди по долги и долен дел пижамки или хеланки и боса. Покриена со тенко чаршавче ама и тоа го несака. Чорапи облекувам во случај ако стане свежо. Да се стопли уште времебо и по памперс. Ќерка ми беше затната и кога беше облечена а и сега. Не се плаши..

13. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.273

Мојот став кон ова прашање мила е само да проверуваш дали му студи на бебето. Сепак бебенцето е многу малечко и тоа сеуште нема своја терморегулација. Ќе го видиш и провериш по топлината на рачињата, стапалцата, на носето... ако му е ладно облечи го или најдобро би ти било само да го покриваш со кебенце. Нека не биде како топче наоблечено на ова жешко време, едноставно само нека биде покриено. Долу облечи си го покомотно и порелаксирано пример во комплетче со ногавичиња, на рачињата нараквичиња и потоа самата ќе си видиш (како што и си правела :) ). Експериментирај и сама ќе процениш.
    Некои педијатри и возрасни советуваат да се облекува бебето колку и мајката, ама реално гледано ние движиме, а тоа? Не знае раката и ногата да си ја крене на три недели, па ние да го облекуваме како нас по едно боди или кратки ракави. Додека на година или повеќе кога и самото ќе патка и ќе троши, ете тогаш се облекува колку облеката на мајката. Можеби грешам, но тоа е мојот став. Сега на бебето му е потребна најголема топлина, додека само не започне да ја регулира истата.

14. nene88

nene88 Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    502
    Сега веќе го облекувам по боди со кратки и кратки панталонцинја. толку. Ни чорапи не му ставам.

15. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Јас за спиење се чудам како да ја облекувам....досега спиеше со памучни шпихозни, боди на кратки и чорапчиња, ама мислам дека е многу па од вечер боди на долги само и ѕиврички со ножиња.

16. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    Nie koga bevme malecka bebuska,lani ova vreme,spievme po bodi na kratki i zivricki so stapalce.A koga epten se stopli,samo na bodi po kratki i corapcinja.Se pokrivavme so tetra pelena.

17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.948
    Допаѓања:
    327.123
    Не е убаво со чорапчинја да спие заради циркулација на крвта.остави го босо нека си луфтира :)

18. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Знам ама се некако ми е страв да не и е ладно.....

19. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    И јас и иблекувам Чорабчиња посебно кога спие,знае некогаш да и е ладно,па подобро сигурно :)

20. junacinamama

junacinamama Активен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2014
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    15
    јас на баткава мој му облекувам само боди на преремки и го покривам со чаршавче..мислам дека е премногу топло за друго...