Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како го облекувате вашето бебе?

Дискусија во 'Бебе' започната од sweet.woman, 18 октомври 2011.

1. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    13.199
    Не сме во Ск ние. :D Тука немаше многу ветер денеска, мирно беше.
    Ќе видеме сепак какво ќе се покаже времето, па соодветно ќе се облечеме.

2. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    3.158
    Боди на долги,блузиче подебело, панталончиња и чорапчиња. Јас по блуза на кратки

3. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    9.096
    Сега воа време кога е вака ни топло ни ладно ич не го сакам, и јас самата не знам како да се облечам а не па детето.
    Денеска беше со холохопки и фармерки надоле, боди на кратки и блуза тенка нагоре, плус и тенка јакна, и почна да дува па му ставив и капа после.
    Може вака изгледа како многу алишта, ама па искрено кога ќе почне да дува ми е страв да не му е ладно, ама тоа е додека не почне сам да кажува и да зборува ќе си трпи. :rofl:

На Pacient srna, nevermet18, LiquidLuna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    13.199
    Хулахопки само еднаш му облеков, на крштенката (крај на ноември), јадниот вриштеше од шо му беше жешко и одма ги соблековме.
    Чекајте сеа, а на ноџињата шо облекувате?

На bertold му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LiquidLuna

LiquidLuna Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.907
    Допаѓања:
    20.149
    Дебели чорапчиња :)

6. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    13.199
    Ја врз чорапчињата вакви му ставам, се мислам веќе да не е топло за нив.

7. Snowflake97

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    9.096
    Патики, мојот е "голем" веќе, трча цело време. :rofl:
    А и бебе кога беше чевличиња му облекував од тие бебешките на кукли што ги ставаат. :?: (на што сум фрлала пари, цел најлон такви имам за со секој стајлинг посебни) (facepalm)

На nevermet18 и Ljubova им се допаѓа ова.
  8. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    3.265
    Прашање за искусни. Бебе новороденче, во соба со 22 23 степена, како да го легнам да спие. На нет викаат никако со ќебе ќе се угуши, вреќите се или дебели или летни нема средно нешто. Ги покривате бебињата?
    Пример боди, шпикозна и после?

9. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.332
    Допаѓања:
    5.237
    Скопје денес пишуваше 11 степени ама не беше за така.
    Некако беше свежо со ветре.
    Тренерки, и исцело тенко скафандерче со памучно капче и кебенце.

10. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    1.911
    Допаѓања:
    5.216
    Па ќе го облечеш под вреќата согласно со дебелината (зависно колку tog е). За таа температура тенка вреќа и шпихозни.
    Мада вреќа за новороденче не е практична според мене.

На Anaroz1, Snowflake97 и Ljubova им се допаѓа ова.
  11. LiquidLuna

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.907
    Допаѓања:
    20.149
    Јас ја покривам со ќебенце до под рачиња. И ги ставам рачињата над ќебенцето :) Мада мојава све шутира и најчесто спие откриена...

На Ljubova му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LiquidLuna

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.907
    Допаѓања:
    20.149
    Ги исфрливме тие од употреба веќе, ги соблекува госпоѓицата. Ќе прета пола саат ама ќе ги соблече.. жешко и е :rofl:
    И сега сме само на термо чорапчиња за надвор. А дома по тенки чорапки :)

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.661
    Допаѓања:
    18.296
    1DF80832-C6F8-4770-B818-06A29C0E51AA.png
    Кебе може ама под мишки и рацете надвор.
    Средна дебелина вреќа имаш на тила, од памучните. Само што е скапа а малку ке ја користиш. Подобро памучно кебе.
    Вака покриено треба да е бебе

На mal.ecka, Anaroz1, Emaema и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Za novorodence sto kaka navecer vreka ne e prakticna. Jas ja pokrivav so jorgan,nema sila toa tolku da se izvrti i pokrie preku glava so jorganot. Inace bodi,spihozna i jorgan/vreka

15. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    2.356
    Ние се грееме со клима, обично денски е околу 22-23 степени така што ние големиве сме по долги, а бебуш 3 месеци е со боди со долги ракави тренерчиња или шпикозни памучни и чорапчиња. Чорапчињата зависи ако е во тренерки тенки чорапчиња плус топлинки или само термо чорапчиња. Сега како затоплува ќе почнам боди со куси ракави и ќе ги тргнам топлинките. Хулахопки никогаш не сум му облекла.

За надвор како што е дома само плус капче и скафандер средна дебелина. Кога беше поладно го покривав со кебенце сега само по скафандер.

За спиење е 20 степени па му облекувам боди по долги, памучни шпикозни тенки чорапчиња и покриен е со јорганче од половина надолу.

На nevermet18 и Speechless им се допаѓа ова.
  16. BezglasnaBukva

BezglasnaBukva Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    1.952
    Мислам дека е премногу со топлинки по дома. И кај нас е таа температура па си седи по боди, тенки тренерчиња доле и тенки чорапи или босо доле. Топлинки само за надвор му ставам ако е под 10 степени, ако е потопло само термо чорапчиња, секако е покриен во количка

На Bubamaricka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.301
    Допаѓања:
    4.485
    Јас изгледа моево најмногу го облекувам како што ве читам...јас прво одам од мене...јас носам холахопки, па кога го носам на чување и тоа носи пошто моите се греат на печка и таму е некаде околу 20-21 степен дома...плус боди по кратки, тренерки ама најчесто тенки, плус јакна и капа за надвор и топлинки на нозе...а ако сме дома каде сме со парно ама не градско, не сме од ск, туку со парно на дрва, температура некаде околу 23-24 тогаш боди по кратки, тренерки, и чорапчиња, некогаш термо, некогаш обични ама само трчам по него зошто ги слекува...за спиење тенки памучни пижами, тенки чорапчиња и боди по кратки...покриено со кебенце ама многу ми се отскрива и ќе му ја вратам вреќата да ја носи..ја тргнав на едно време..во соба 21-22 степени..ама јас спијам покриена со зимски јорган па така морам да го покривам, ладно ми е каде што ве читам само со еден слој како ги облекувате :bandit:

18. Snowflake97

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    9.096
    Кога е поголемо детето и цело време е на земја на ламинат и на плочки (како моето) нормално дека и јас му облекувам хулохопки и тренерки плус чорапи за по дома, претпоставувам дека тука зборуваат за мали бебиња и затоа така тенко ги облекуваат, кога беше бебе исто и јас го облекував, само со еден слој облека, ама постојано си лежеше или во релаксатор или на кревет плус топло дома и немав потреба толку да го туткам во алишта, а сега цело време е во кујна седнат или легнат на плочките, излегува по сите соби се шета коишто не ги грееме воопшто и се камен ладни.

На doubleinfinity му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    2.356
    И јас мислам така ама ај убеди се со маж дома хахаха. Тој е позимурлија. Мада детево дома не е црвено во образите, не поти, рацете секогаш ладни пошто од уста не ги вади. Мислам дека најголема дилема ми е облекувањето.

20. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.301
    Допаѓања:
    4.485
    Во право си..воопшто не размислив на тоа...стварно и моево е цело време на земја, ако носи чорапи, само ги слекува, само трчам по него, плус мене кога ми е ладно,не може него да не му е

На Snowflake97 му/ѝ се допаѓа ова.