Форумџика на годината

Како го облекувате вашето бебе?

Дискусија во 'Бебе' започната од sweet.woman, 18 октомври 2011.

1. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Ние се грееме со парно и навистина е топло.
    Бебе е 9++ и е постојано на земја. Му облекувам боди по кратки/долги (зависи во кој период од денот) и тенки пантолони. Чорапи и да му облечам, ги слекува.

За надвор исто ко за дома плус маичка на долги, оние чорапчињата со гума долу, јакна и капа (плетена/памучна зависи од време).

За спиење боди на кратки и тенки пижами. Го покривам со тенко муслинско ќебенце, ама со оглед на тоа колку се врти и спие немирно, исто ко да не го покривам.

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. BezglasnaBukva

BezglasnaBukva Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    1.952
    Исто беше и кај мене на почетокот хахаха мм само викаше ладно му е на детето облечи го, чорапите најбитни. Сега јас и да му облечам чорапи, он му ги соблака, втор слој облека за по дома ни под разно не дава, сфати дека е топло :D

На Bubamaricka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Мојава од прв ден е се исто облечена.
    Боди на долги, тенко блузиче и доле тенки панталончиња, или шпикозни исто по тенки и чорапчиња. За надвор исто плус скафандер и тенко капче. кога е ладно ја покривам кога е како денес си седи така. Хулахопки у 3 месеци ни еднаш не сум облекла, чорапите секогаш ни се некаде на земја/под неа-нсд неа. Дома климата ми е на 24 константа, знае и на 22 да биде кога е како денес.

На Bubamaricka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.373
    Ние исто сме на парно. Преку ден температурата е оноло 23-25°. Цефките од парното ни поминуваат доле и цел стан ми е со плочки.
    Бебе преку ден е облечена боди кратки, тенка блузичка и пантолони. Без чорапи, боса е цело време.
    За надвор и облекувам тенки памучни хулахопки под пантолоните, јакна и патичиња. Капата почна да си ја вади сама па сега без капа шетаме.
    За спиење боди кратки и вреќа за спиење.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Кај нас е доста поладно дома, ако му дојде потопло одма луфтираме или ќе почне да вриште. Макс 22 степени трпи со боди на кратки, тенко блузе и тренерки/хеланки и чорапки, едвај и толку.
    За спиење ја оставам климата на 18 степени, а некогаш и ја гасам. Спие покриен со ќебе, нит дебело нит тенко, инаку се поти.

6. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    I mojata e na pod,imam podlogi, tepisi ama taa na parketot najvise sednuva. Nie sme na 1 sprat i pod del od stanot e prolazot prema parkingot...kolku i da gream doma so parnoto dole e poladno. Doma si e bodi na preramki,hulahopki i trenercinja ili pamucna spihozna. I corapcinja so guma za da ne se lizga mnogu....10.5 meseci e
    Za nadvor isto samo jakna i kapa i vo kolicka so vreka sto e. Ako e epten poladno i skafander poso ne doseduva vo kolicka

На doubleinfinity му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.904
    Значи мојава е најгола:rofl: Дома ни е 23-24 на оган сме, облечена е на боди со прерамки ама од овие подебелите прерамки и рамињата што ги прекрива цели, памучна блуза и хулахопки само и пак е жива вода цело време е во покрет и не застанува:rofl:. За надвор хулахопки, термо тренерки и јакна. Ич не сака да е наоблечена ептен е саклетџијка. Од чорапи за по дома се откажав само трчав по неа да ги облечам,цело време и беа соблечени.

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    3.158
    Мојава е најгола дефинитивно. Само боди на долги и панталончиња. Ни чарапи ни ништо. За спиење боди на долги и долни пижамчиња ама се покриваме и двете со јорган на тач држи топло. Знае да се испоти и вака облечена

На Bulibu му/ѝ се допаѓа ова.
  9. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    5.372
    Мислам дека хулахопките прават да и саклет.
    Подобро тенки панталончиња, отколку хулахопки.

10. LucyLu

LucyLu Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2019
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.194
    Денес на временцево како ќе ги облечете бебушите? :D
    Дремам пола саат и а фатам нешто викам ќе и студи, друго топло ќе и биде и плус дека малку шмрка со носот 1000 пати се предомислив :?:

11. BezglasnaBukva

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    1.952
    Сега излеговме :) боди по долги, доле тренерчиња подебели и топлинки, јакна тенка ама мекана што доста топли. Претежно сме на сонце, ако прошетаме под сенка или ако дува ветер му ја ставам капата од јакната

На Bubamaricka и LucyLu им се допаѓа ова.
  12. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.341
    Допаѓања:
    5.237
    Исто како вчера, тенки тренерчиња со долна маичка. А одозгора ептен тенко исцело скафандерче.
    Со кебе или вреќата на количка (на места е топло, на места ладничко)

На Bubamaricka и LucyLu им се допаѓа ова.
  13. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Ние бевме цел ден излезени. Носеше боди на долги, блуза и дуксер нагоре. Надоле тренерчиња и од тие чорапките со гума. Не го покрив со ќебе, еден период и му го откопчав дуксерот, мислам дека му беше жешко.

На LucyLu и Bubamaricka им се допаѓа ова.
  14. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    2.391
    Боди по долги и тенко памучно елече горе, долу тренерчиња тенки и чорапчиња и скафандерче оние како овчичка што се тенки. На главата тенко памучно капче. И не беше со ќебенце покриен туку само со тоа од количката како прекривка тенка што е.

На LucyLu му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.904
    Неможам на панталонки по дома не сакам боса да е на нозете, чорапи не и стојат подолго од 2минути, а имаме плочки и мраз и стануват стапалата.

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sonchulka

Sonchulka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2021
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    422
    Боди, хулахопки, чорапи и тренерчиња по долги. Дома ни е 22-23 степени а малата ми е 4 месеци. За спиење боди, шпихозни и чорапи во спална е 20-21 степен.
    Мислам не претерувам со облакање.

17. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    126.790
    Хулахопките ви се вишок:)

Последна измена: 26 февруари 2022
    На RAK91 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. BezglasnaBukva

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    1.952
    Премногу е за таа температура, па дури и за надвор нема потреба од хулахопки.
    Од утре е друго :)

19. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Za vcera isto toplo bese....bodi na preramki siroki, hulahopki, fustan, paticinja, kaputce i vo kolickata imam vreka zimska.

На LucyLu му/ѝ се допаѓа ова.
  20. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Мојава вчера за шетање најгола беше. Боди на кимони, панталонки, блуза и џемпер, не е дебел. Чорапи на нозете и од оние со гумичка на стапала. Не беше покриена во количка. Топло беше. Видов дечиња во зимски јакни и покриени со зимска прекривка во количка. Премногу е тоа.