Мајки планирам накај 12 да ја изнесам. Вчера ич не размислив па имаше на неа боди, блуза, панталончиња и скафандер. Па жал ми падна отидов у купув јакниче пролетно/шушкавец . Што мислите денес да ја изнесам во боди, блузичка, панталончиња и елече без ракави? Јас мислам дека ќе е ок. Фала ви
Боди на кратки, дебели тренерчиња и тенко капче. Покриен со ќебенце тенко и едно подебелко кебенце,толку. Дома температура. 19-21 и се вариме дури сите, бебе носи тенко кратко боди и шпихозни, мислам дека ок го облакаме, само за да не биде смрзнат ко мајка му хаха
Па дека дува и ми е страв да не настине ако е со едно, уште е рано да го разголам повеќе, сепак има само 3 месеци
За дома тоа е супер, ама за надвор мислам премногу е, посебно 2 кебенца. Сега бевме на преглед, го облеков малце повеќе дека настинато, докторот ме искара. Боди на долги, тренерка и елек. Ми рече нема потреба од тренерка и таму му ја соблеков. Веќе е потопло
Јас имам ептен тенко скафандерче да не речам како дуксер е. И кој како не види коментар лелеее ама си ја наоблекла. А ако мојата јакна е подебела . До сега ми веше лесно ...на боди и одозгора скафандерот Ама сега веќе не знам како данја облечам? Тенка јакна? Надолу само на хеланки? Некако ми е уште рано за така.
Денеска синко беше облечен горе боди по долги и тенко јакниче, доле тренерчиња. Искрено се мислев дали така или по тренерки и елече, ја само по тренерки шетам, претопло е за јакна.
И јас денеска со цел памет во скафандерче ама потенко памучно. Кога излегов кога почна мене да ми се поти грб во шушкавец застанав и ја расоблеков. Боди по долги и памучни шпикозни. Си уживаше.
Јас се породив на 2ри мај, и кај нас е ептен променливо времето еден ден може да е 20степени а другиот што се вика во минус да падне тт. Од болница излеговме со боди маичка, памучни шпикозни, чорапчиња, капичка и кебенце (се памучно) времето беше топличко а и патувавме 2часа со автомобил до дома, па во колата и ја извадив капичката. По дома исто така ми беше на маичка и шпикозни само уште се греевме на оган бидејќи мај и не е баш толку топло. Некаде околу средина на јули кога почнаа пеколните тт ја облекував за по дома преку ден само на боди на долги и тенки панталончиња.
Мајки, а деновиве како ги облачате бебушките за шеткање? Моето стандард си носи боди, блузичка и надолу тренерки, а гледам големи дечиња по јакни и ми коментираат по улица дека сигурно му е ладно.
Таман си го облекла, исто го облекувам и ја моево, или боди на долги со шпилхозни или боди на долги со горен и долен дел тренерчиња, плус тенко кебенце одозгора ако дувка ветре. Ни капче веќе не му ставам, стварно е топло, поготово денес.
Исто. Ако дува некое ветре може и елече тенко. Бабите пред зграда секој ден ме караат ќе ми настинело бебето а тоа што јас стигнав и шорцеви да облечам не ми коментираат, сигурно после меѓу себе продолжуваат
Јас и облеков јакна денес, па и ја соблеков одма. Јас по кратки шетав она по блузичка по долги. Таман си е
Добро е, не сум единствена. Нема смисла ние по кратки, они у јакни. Денеска мислам се спржи целиот од што му беше жешко. Само чекаме лето да се шлапка у вода.
Боди на долги и долни панталончиња, едно тенко кебенце, и јас ги гледам поголемки деца со јакни дебели а моево како за на плажа облечено во споредба со нив хах