Па супер, се преспав дома, се одморив, со гости, на гости, на шопинг и спремна за нова работна недела Планираниот пикник во природа може ќе се изреализира идниов викенд, зашто и онака работите се купени, а времето не не служеше викендов. Плус на ветриштата, дожд, мокра почва, не се оди со бебуле мало, не е мое . Како и да е мевцето ќе се изеде кога тогаш, а и онака прасечкото дома беше супер, па не ми фалеше скара
Отидов во Охридон со надеж дека времето ќе биде убаво, па да мрднам некаде. Ама ни пропадна планот, се тури од врнење сабајлето. И дома си останав, си се наспав, си почитав книга...и така....
ништо посебно,како и секоја недела,не бевме никаде,си имавме само малку побогат семеен ручек и тоа е тоа
Еуфорично. Во автобус кон Будимпешта со повеќето од луѓето кои ги сакам. А која само носталгија ме фати на први јуни кога го имав најтешкото испрашување. Во исто време кога требаше да ѕвони да почне часот, напишаа на табла овој ден, претходниот месец.
Најубаво до сега ми бил овогодишниов 1 Мај, бевме 25 души, правевме скара на Марков Манастир и екстра беше ама се знае тоа т.е. бар јас така мислам: битно е друштвото, а не местото
Најубаво, со луѓето што ги сакам во Катланово во викендица, два дека бевме и преубаво поминавме многу убави спомени
После неколку години монотонија 1-мај си го поминав убаво. Под Скопска црна гора-Мирковци на излетничко место кај манастирот Св-Илија до кафеаната Чардак. Два пара бевме и најубаво со скара салата,ракија,после ручек пиво,оро песна милина. Во кафаната на кафе пред одење па и таму завршивме со алхокол,играње танцување убаво време се на се од вшерашниот ден сум задоволна.
Па... Се беше убаво, убаво почна ама не заврши како што требаше :/ Во целина јас сум задоволна, убаво си поминав. Бев во Берово, скара, трубачи, алкохол... Не се жалам, ама разочарана сум од некои работи
Прекрасно си поминав оваа година. Времето беше ТОП. Вакво време за 1-ви Мај не памтам да имало добри 3-4 години уназад. Значи одбрано друштво, музика, караоке, викендичка, ливада, пиење, јадење. Со еден збор Н Е З А Б О Р А В Н О !!!
Како што реков така и сторив. Бев девојката со точакот. Се прикрив со цвикери и капче и се осеќав ко селебрити. Јас и Скопје заљубени пар. Пусти улици, малку автомобили, пешаци уште помалку. Ги впивав сончевите зраци и се опивав од мирисот на градот. Со часови. Од пред Луна парк си купив шеќерна волна. За првпат видов жолта шеќерна волна, ама сепак останав верна на традицијата и си земав розева. Си седнав на една клупа и си се насладував набљудувајќи ги луѓето и природата околу мене. Уживав. Направив крукче и кај фонтана, но таму глетката беше не така сјајна. Мислам се беше ок, млади луѓе си уживаат, сите насмеани, распеани и весели. Но ѓубрето што беше расфрлано насекаде ми бодеше очи и покрај тоа што си носев шизичка цвикера. Уморна и среќна си се вратив дома. Ете така. Незаборавен 1-ви мај - ми мајселф анд ај.
Со оглед на тоа дека имам 13 години,но не сакав да бидам со мајками и татко ми,јас повикав неколку другарки во викендицата на моето семејство,но во близина (со соседната викендица) беа мајками и татко ми Времето ни се погоди,супер си поминав
Имав прилика да видам како се живеело во минатите векови-црпев вода од бунар, седев на ниски дрвени столчиња и одев во полско веце без казанче Се на се, многу лошо
многу интересничко, за малку ќе се удавев додека си пливав јас така, на некој му текна да фрла камења, и оп, право кај мене во глава среќа откако паднав одма некако изреагирав и се освестив, инаку, толку ќе ми беше после ми се извинуваше тој сељакот, и така. уште имам последици, нозете ми се лом од тоа камењата во реката. абе циркузи