Фиксно 1000€ рачунај на таа бројка , нас само у ресторан за 30 луѓе од кои имаше и дечиња платиме 320€ имаше салати , поховано , скари , ордевери со сувомесно , плус пици за децата , алкохол се испи доста. Тортата за разлика од ск сумите мислам поминав фино 3 600ден , на два спрата фондан , фигури 45 парчиња , презадоволна како а направи баш како што сакав . За декорација помала од на Катерина , 3 600 ми побараа со мал попуст. Али и тоа е поевтино тука у нашиов крај . Доколку сакаш ќе ти пишам за торти и украсувања од Нг и Кав да си споредиш цени.
Јас дојдов да ја пофалам Milena’s cake, секоја чест! Немаше некој што не ја пофали тортата и на изглед и на вкус. Јас повкусна торта немам јадено, ни Моцарт, ни Канела не се споредува. Алал да и е на жената. И фала за феминката што ја препорача, не запамтив која беше.
Јас не планирам да му славам роденден. Ако некој се покани сам тогаш веќе ќе морам нешто ситно да огранизирам по дома, ама да давам огромна сума на пари за балони и украси што наредниот ден ќе завршат во канта и ваква онаква торта за 50 души, мало мац. Само трошок и нервози ќе си створам, а детето секако нема да се сеќава на тоа.
Не би да се мешам во финансии секој си знае колку може и шо може да прави. Твоја одлука. Ама да знаеш оно нема да памти ти ке памтиш.
Milena's cake на инстаграм. Само напомена жената е од Велес, но ми ја донесе до влез на скопје тортата. Ако нарачуваш договори се за доставата однапред. Ама реално и да наплаќа плус достава со некоја брза пошта пак голема разлика во цена има со слаткарнициве, а за вкус посебно.
Ja i ne znam sto e toper nit iam tematika....valjda neso na cvetno ke e poso neam neso kao omilena igracka/zivotno ili neso taka da i napraam....vaka cvetce peperutce neso u komplet ke e so kolickata i valjda ke najdam fustance takvo. Resivme samo familija da sme taka da nema da ima deca drugi...cupcakes sakam za sekoj gostin da ima so nekoja dekoracija na masite nekoe balonce ama toa nek si smisli taa sto ke dekorira...ova sabajlevo mi dojde posle intenzivno razmisluvanje
Немам дете ама сакам да и помогнам на другарка ми, па ако знаете помагајте, ако не да сте здрави и живи Сака за првиот роденден ист аутфит и она и ќерка и да носат, има ли некаде по скопје такво чудо да се наоѓа? Значи не по инстаграм и ФБ..туку да има да се проба.
Нема да се сеќава ама ќе се радува на моментот,не мора да е раскошно. Ние ќе прославиме поголемко,радост за неа,а многу и за нас,со години го чекав овој момент и имаме што да славиме. Да се едитирам,ќе направиме фотографии што ќе бидат вечни спомени.
Абе споменот ќе си го насиме во срцето секогаш. Со тоа што се прават панаѓури од првите родендени не надохнадуваме за тоа колку сме ги чекале бебињата или покажуваме колку они ми се цел свет. Малце е отиде се во погрешен правец и врти како сакаш муабет пак е се за народ а не за сопствен ќејф и спомен. Споменот и да немаш фотограф ќе ти остане во срце за цеееел живот.
Мајки, некое место да предложите со убава тераса како за 30 40 гости. Овие големиве се зафатени пошо е викенд. Се мислев атк, или тоа кај тениските од александар палас, или ден и ноќ. Некој да славеле таму?
Воопшто не е така,еве јас немам слики од мојот прв роденден,а знаеш колку многу сакав да имам и да си ги гледам после 40 години? Спомените бледнеат,затоа се овековечуваат. Не е панаѓур да го прославиме првиот роденден со луѓе што ни се блиски а толку се оттуѓивме периодов. Не е битно колку си го чекал бебето или колку е тоа сакано,јас си кажав за мене и верувај се ќе биде за наш ќеф а не за другите. Јас секој ден се топам од среќа што си го гледам детето живо и здраво и сакам да го прославам тоа,општо сакам славење родендени,и нашите си ги славиме,секоја година плус е дар од Бога. Секој нека си прави како што сака и како му дозволува џебот.