Да Бис убаво е, и мене до гас ми е, гледам дечиња кај што играат нон стоп, а ни на крај памет не знаев како се вика Инаку толку и јас планирам 400-500€, не знам дали е многу/малку, ама за 20-25 души тоа е. Се е поскапено, не се овие ко нашите родендени со 300 ден се вкупно, и подарок тетратка, молив и смоки. Па стварно поубаво ни беше, премногу се радував на тие тетратки, па уште и моливот залепен со селотејп туку, вие што веќе правевте прв роденден, еве и втор нека е, што ви се допаднало од подароци страна што сте добиле за детето, практично/функционално? Ме прашуваат блискиве, не знам што да кажам. Баланс точак имам од синко. Ај малку помош
Cd imaa od restoranot. Nejlev da vikam ne mi beae prikladno sepak e bebeski prv rodenden. So muzika ke bese zurka za nas
И ние си го прославивме приот роденден Славевме во игротека Дримленд. Таму сосе закуп на просторот (3500 дека недела) и пијалоци не фати вкупно 10к. Храна имавме кетеринг од тетка Биберче за 15 луѓе. Тоа не фати 5250 денари. Декорацијата беше од Синоличка и чинеше 4200 денари. И имате најтопла препорака од мене. Дечките ептен профи си ја завршија работата и беше магично. Мама презадоволна, беба уште повеќе, се изнаигра.
Цената за богатоста на декорацијата е топ. И плус во цената имаше вклучено мафини и кутивчиња со чоколатца. Секоја им чест на дечките, немам зборови. Фала за честитките мама. Сите да ни се живи и здрави и само убавини да ги пратат.
Они веќе предходно ја имале декорацијава. Ја видов и се заљубив, само се договоривме за деталите. А иначе им кажуваш од прилика што сакаш и они ти пракаат слики и ти даваат идеи и предлози и договарате се.
Немаме уште славено прв роденден (10ипол месеци е бебе), ама да пробам да ти дадам идеи за подароци од лично искуство и искуство на блиски околу мене. Кај нас моментално најискористен е трицикл (во количка нема шанси да се вози, а во трициклот сака). За девојче може и играчка кујна, гледам дека во моја блиска околина сите девојчиња ги имаат и си играат со нив. Исто и од оние столчињата со огледала за шминкање. Е сега, ова можеби нема баш на една година да сака да си игра со нив, ама после две години сигурно. Сега за летово може и некое поубаво базенче ако немате. Тоа ми текнува во моментов. Се надевам дека малку ти помогнав со идеи.
Не хејтам, само прашувам. Зошто ако е женско кујна? Зошто од мали нозе да се учат дека тоа им е улога во животот? Зошто не и на машко? И тоа за шминкање, зошто од кога учи за сама себе, да учи за шминкање и дека е потребна промена?
Мене многу ме нервира ова. Се некои багери, трактори за машки, а кујни, пегли за женски. Ептен амбициозно.
Може и за машко кујна, не мора само за девојче. Општо потенцирав дека давам идеи за девојче затоа што понатаму давам идеја и за масичка за шминкање (сигурно нема тоа на момче да го купат). Што се фаќате толку за детали . За женски права на други места треба да се борите / бориме, не на анонимен форум.
Еј ова што се фаќате ви е секогаш прво. Значи ти тоа го даваш како предлог за девојче и ја те прашувам зошто. Но, како што гледам немаш одговор. И не е борба, начин на размислување е. Вас, специјалните снегулки, да не ве праша човек да си ги објасните сопствените мислења, одма се вреѓате
На тема кујна, синко на роденден кај Калина се заљуби во кујната од игротеката. Здравје кога ќе му ја правиме детската, ќе има една мини кујна обавезно. Нека сецка портокали и зелки таму, секако само со тенџериња и дрвени лајци си игра.
Наместо да ја затрупуваме оваа прекрасна тема со непотребни мислења, дај и ти твои предлози за играчки и подароци. Така и ќе и помогнеш на членката со идеи, а можеби и јас ќе ги проширам видиците Таман работа дека мислење од рандом членка на анонимен форум би можело да ме навреди.