Немам порачано, го имам заследено профилот за некогаш ако се решам да декорирам сама да можам сѐ на едно место да најдам. Слични се цените со али експрес.
Ние ќе правиме прв роденден средината на јули на таа тема,би си ги платила ако треба.Ако не ти се дадени веќе пиши ми пп.
Предложете ми ресторан со дворче во Скопје да има опција шведска маса а не класично послужување по лице. Ви благодарам )
Мајки што носите во градинка за роденден? Малото е во јасли и утре славиме прв роденден па сакам да однесам нешто да ги почастам децата Дали од тие смукалчињата да земам или?
Ресторан Ден и ноќ а мислам по ново дека се вика Еквалибриум & ден и ноќ, има дворче и се служи како што ќе се договорите а и паркинг голем
И јас барам идеи. На мафините се мислев да им ставам шлаг и горе декорации како бисерчиња и сл кли путер крема ама дали ќе ја погодам, за cake pops не можам да најдам стапчиња никаде. Планирам рафаело бомбици да направам, а за друго ич немам идеја у пм. Ми е штуро вака
Cake pops на стапчиња за ражнич во сите маркети има. Јас сум правела на такви неколку пати и стабилни се ако бомбицата ја направиш цврста. Или ако сакаш такви ко хартиени провери во Dolce сигурно има. Ако не си сигуна дали ќе издржат можиш да ги направиш како на сликата и на стапчето лепенка од темата на роденденот пример. За мафините наједноставно ти е со хопла и желатин и боја ако сакаш да додадеш плус можиш. Во избиена хопла стави стопен желатин. Една кесичка желатин се става во половина шолја вода и се остава така 10 минути. Потоа се бие со миксер заедно. Така хоплата ќе стане цврста. Или исто со шлаг можиш и желатин. Путер кремата ќе ја погодиш ако ја биеш100ч
Јас носев хартиена торта нарачана од Слатка декорација на фб. А другиве дечиња од група носеа во хартиена како кесичка шмукалче, сокче и животинско царство. Или само шмукалче и животинско.
На пинтерес има идеи боли глава, а за cake pops јас планирав со стапчиња за ражњичи дрвени што се продаваат да ги направам.
Cake pops 1. 150гр мелена плазма, 100гр мелен шеќер, 100гр маргарин или путер 2. 150гр плазма, 50гр нутела или друг крем, 50гр крем сирење 3. 176гр Орео, 100гр крем сирење, 3л шеќер во прав Овие ми се пробани. Имам правено и со основа на паднишпан наместо бисквити ама по меки ми беа. Смесата треба да стои 1ч во фрижидер за подобро да се обликуваат. Исто и кога ќе стави стапчето најдобро да останат преку ноќ во замрзнувач. Значи најдобро да ги правиш најкасно 2 дена пред роденденот зошто и онака можиш да ги чуваш во замрзнувач. А за хоплата можиш да употребиш 1л хопла да се избие, потоа желатинот рсстворен во ладна вода 10 минути (или ако стои поинаку на упатството) да набубри и се прават како гранули. Откако ќе набубри го загреваш (најдобро на пареа, не смее да зоврие) со што станува течен. Го чекаш малку да се олади па го биеш со хоплата. Потоа во зависност колку бои ти требаат го делиш во 2, 3 садови и таму додаваш боја. Мафини насекако има готови со корпи и само декорираш со шприц за шлаг.