Торта за околу 70 луѓе колкава би била, знам глупаво прашање ама јас тортата вака си ја замислив. Е сега за 70 луѓе да не треба на 2 спрата да е?! Ако нема слатка маса глупаво ќњ биде? мене тој дел ич не ми де допаѓа ќе има торта…
По моја логика, на 2 спрата треба да е мин ако не планираш да е со поголем дијаметар тортата. За слатка маса и јас не планирам да правам ќе има торта, не верувам дека некој и мафини или колачи плус ќе јаде. Евентуално ако за на слики да ја имаш ако сакаш. А и сред август ќе правиме ние, да ми стои така надвор благо не ми е баш безбедно искрено.
Горе, од елеваторот одма десно има еден рафт со пластични садови за складирање храна, одма спроти нив има дел како за печење, готвење слатки.
Јас имав вака замисла и прашував и ваков одговор добив..... За да изгледа вака тоа се две торти една врз друга(меѓу нив има преграда) и се со помал дијаметар. Вака како на сликата, мах 40 парчиња.
Оваа е за 40, не мора да е на 2 спрата, повисока е твојата скоро дупло. Јас мислам ок е. За слатка маса и јас не правев, лето е, ќе се стопат, башка не јадат многу благо луѓево сред лето. Доволно е што ќе биде украсено
И јас така си мислам сред август уште мафини и колачи фалат јас си мислам и тортата како ќе стои за сликање, ви благодарам на сите за одговорите. За тортата спремна сум на компромис не мора волку висока да биде ама не сакам ни сплесната ни на спратови, идеата со две торти е супер. Уште за торта да се договорам и ќе биде се, посебен настан е се мора да биде перфект.
Мами кој период од роденденот ви доаѓа фотографот? Цело време е таму или периодот пред и сечење на тортата? Свеќичките кога се дуваат? Примее 2 саатавод почетокот?... нели мезенце, скаричка претходно има.
Јас се договорив со фотографот да дојдеме ние први, да не слука малку со бебушка и декорација и торта, па како доаѓаат луѓе и нив. И ќе седи до дување свеќичка, а во меѓувреме ќе слика и после тоа си оди
Па разни цени имаше. Јас договорив 2000 за 2 саата+500 од саат ако останува повеќе. Од 2000 па нагоре се.
Ако сакаш да ти дадам контакт од фотографот нас што не сликаше за регистрацијата. Значи сликање во матично, после матично фотосесија на 3 локации и неколку фотки во ресторан, ми направи 600 700 слики, ми ги стави на усб и ми наплати 1500 ден Секако и за роденден на бебе ќе го викам
Мене ме интересира што поклони добивте за прв роденден? Ме прашуваат што да му купат и ја ваква , мислев мислев и ништо не смислив. Ми предложија ако сакам од точак на буткање, ама не знам, да не е многу скапо, не сакам да се трошат претерано. Вие што мислите? Што би му служело после годинката? И дали е ок да им речам воопшто да не носат поклони? Глупаво се осеќам на оваа тема, мислам дека нема потреба прв роденден да се прави како свадба, да купуваат скапи поклони, итн.
Кај нас скоро сите донесоа пари Само од старосватовите имаме таков точак на туркање и од кумовите пари, злато и голем камион Тие сакаа да земат точак ама дека веќе имаше земено па им реков камион да земат оти го меркав одамна хаха
Ние добивме точаче од оние на 3 тркала, ама тој мислам повеќе е за дете од 2 години нагоре. Од некои пари, облека, фустанчиња, ромперчиња, патичиња, базенче и играчки од оние што се со форми за редење, книга со звуци. Од прилика тоа.
Камион веќе има, злато исто има ама тоа секако ми е бесмислено мене. Точакот сите сакале да го купат, сега ќе се потепаат. Облека има уште од повојница за до 4 години, уште и за роденден да му купат и може бутик да отвореме. Патики и сандали исто има шо од батковци, шо поклони, во сите бројки. Пари никад не се вишка, шо. Сега ми текна за лулашка или трамболина, гледам сите дечиња во градот имаат, па да не сме покусо.