Ние требаше да бидеме на матура ама последен момент сменија кафана така да не знам а го гледав и јас ново е негде на кеј искача
Сакам за роденденот на моево прославата да ја направам во парк кај летна сцена Лепеза на тие масичките. Дали знаете дали треба да се побара некаква дозвола или да се најави некако? Нема којзнае колку масички па се мислам како ќе знам дека ќе има слободна ако не најавам.
Мајки дајте предлог за некој ресторан за крштевка и роденден ? Првиот роденден и крштевка за поголемото ги правевме во Аликас Лов и убаво беше али сега би сакала да сменам . Летно време ќе биде . И декорации може да ми кажете од каде сте задоволни и солидни со цени зошто се претера веќе со накачување на цениве...
Гледам последниве денови на деца родендени во парк им организираат на летниковци, декорации си носат, капи, балони, торта, грицки, сите деца среќни, си играат во парк, најубаво.. Скормно, ама убаво..
За малку поголеми дечиња, да, ама за прв роденден ништо не можеш да организираш в парк. Ќе треба в раце да го држиш цел роденден, мало е за да си игра со другите дечиња, а и во глобала мислам дека за прв роденден повеќето канат повеќе гости, па не мислам дека е прикладно возрасни луѓе да седат в парк (мислам на баби и дедовци) на роденден. Ова е само мое мислење, ако на некој му одговара така, секако дека така ќе си прави.
Не мора парк, ама ова кафани музика свадба малтене. Во градина бев последно истовремено имаше 5 прослави и жива музика свадбарски. Мене ми е кич.
Секој си одбира тоа што му одговара. Некои слават крштевка со прв роденден заедно, некои така сакаат да одбележат. Јас искрено не би се нафатила на 20+ гости на било кое друго место освен ресторан/кафана. Не со музики и ора, но ете, некој така сака да прослави.
Дали баби и дедовци ќе седат во парк или игроотека не гледам разлика. Ако би имало макар и неколку дечиња јас би го правела во игроотека се знае 2 саати и толку. А во ресторан мезиња скари пиење како за свадба да праиш и ќе окапат во ресторан кај ќе го држиш пак во раце. Ресторан Дворец види имаат за се прослави летниковци трева плус и покрај вардар е али нормално заградено.
Па и игротека, шо знам, бар моето на една година не знаеше да игра со други деца, не одеше, не се качуваше по тобогани...
Па да ама друго е кога си ограничен и носиш похованици. А во кафана не можеш со тоа да поминеш тука следат ракии, пива, вина итн. А во игроотека нема да се заседнат и толку да испијат или кафе, сокче, пиво за 2 саата колку ќе испиеш плус каде што има деца. Ова е мое мислење што знам знаејќи го македонскиов менталитет...
Искрено, мислам дека нема. Над 150 евра декорации во Скопје, за тоа што го барав 250 евра ми рекоа. Пробај со Номи Балони во Куманово, мислам дека се поефтини, прати им слика ќе ти кажат отприлика. Доставуваат и до Скопје.