А за храна како нарачувате? На пример една похована даска е за 6 лица. Јас ќе имам 40 возрасни. Точно колку што е бројот на гости да нарачам? Ќе имам и ладни даски и руска и кифли.
Не, ако имаш 40 гости нарачај за 30. Така нешо беше мислам.. ние кај што нарачувавме ептен беше фер и баш ни објасна колку ни треба, да не се залетуваме така као колку луѓе толку да се нарача. Еве и од тоа слика хаха може ќе затееб и на некој друг
дали имал уште некој искуство со Њујорк слаткарница? таа ни е најблиску па сакам од таму да порачаме, ама да ми препорача некој некој вкус да не е толку блага
Ние цело време од таму купуваме за секој повод буквално. Омилена ми е нутела малина, поради малината не е толку блага, а многу е вкусна.
да те прашам дали ви стигна торта јас сега треба да порачувам, за околу 40 возрасни и 20 деца и се мислам колку парчиња: дали е 50 многу? 40? @Sofi.ja вас дали ви стигна?
Нашата беше за 54 парчиња. Имавме 40 возрасни и 20 деца, со оглед на тоа што не ги сечат убаво парчињата остана уште 5-6 парчиња од тортата 50 парчиња нарачај си.
Уште не сме славеле роденден, така ми е испланирано и нарачано. Сигурно ке стигнат по многу мали парчиња сечат во ресторани.
супер фала ти ќе прашувам за 50 тогаш. а дали има некој да ми препорача вкус од Делиција? не сме во СК не можам да пробам. ми рекоа биле повкусни од Њујорк :/
Земи пробај на Мариели ги имаш по маркетивеи вршат и достава чоколадната ми е најубава од нив ја имаш и како ролати. Е сега најново што прават луѓево една мала торта колку да се одбележи моментот и се докупуват ролат за останатите гости.
Веќе ми е страв да планирам пред време, ама таква сум.. Летово правевме крштевка и венчавка со жива музика. Ама 3 дена пред тоа имавме немил настан, почина дедо ми. И правевме, ама не беше тоа, тоа, берем за моите.. Сега за првиот роденден би сакала пак да имаме жива музика, да се развеселат малку и моите, и тие чекале внуче од мене, две години. Имаме уште околу 2ипол месеци, ама едвај чекам. Што мислење имате? Дали планирате музика за роденден?
Давајте идеи за тема и торта за прв роденден за женско во јануари ќе е роденденот а јас ништо немам испланирано па секакви идеи се добредојдени.
@Lina-Detelina , ние правевме голема крштевка, така да сега роденденот ќе е поинтимен. Не планирам музика. Ама воопшто не е грешка доколку вие сакате да си се развеселите. Посебно ете што викаш имаш и причина плус, за поголема или поинаков тип на веселба. @ija ако е околу Божиќ, нешто новогодишно, дедомразовци и сл. За други теми - winter onederland - со звездички од twinkle twinkle little star - снегулки - пингвини - општо животни или фарма или шума - балерини За принцези и слично ми е мала барем според мојата ќерка.
Јас правев сега Нова година тема, ако може да се нарече тема де, балони црвено и зелено, Дедо мраз гумен, златна бројка единица и тортата бела како снег со меченце, елка, подароци и декорација новогодишна на тортата.
Нашиот роденден е јануарски ама втора половина откако веќе ќе изминат празниците. За Дедо Мраз ми е доцна, тогаш да вклучувам. Општо земено, не за овој роденден конкретно. Додуша сигурно од некои нејзини 4-5 години ќе си бира сама. Сега првиве 2-3 родендени по наша идеја.