Како го прославивте првиот роденден?

Discussion in 'Бебе' started by 17mart, Nov 4, 2012.

1. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Aиии не личи на ништо. Мн сакам убава торта за прв роденден :) за свадбата имав спектакуларна сакам инза ќерка ми нешто што ќе го памтиме па ќе видам што ќе одберам до јуни имаме време, немам ни тема немам ни замисла уште,9месеци е ќерка ми ама од нареден месец ќе почнам да мислам и на тоа да не дојде нож до коска :rofl:

Mandela likes this.
  2. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Јас сама си ја правев тортата на крај :D Не беше нешто wow на изглед, на вкус беше топ, ама на пресек ужас, цела ми се распаѓаше затоа што не требаше да излезе толку висока ама многу фил ми излезе дека комбинирав од 3 рецепта :rofl:

Ама па затоа мислам дека цел живот ќе ја памтиме :inlove: IMG_20260127_134530.jpg

warrior, Amellie, Anie93 and 7 others like this.
  3. pamelche

pamelche Форумски идол

Предлог фото студио за smash cake во Скопје и како им се цените?

4. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Колку е храната во дион по човек или на средина храна сте нарачувале? Како е со гужва за роденден преку недела?

5. lala15

lala15 Истакнат член

Ние на средина и поефтино е, а инаку за порции е минимум 1000 најефтината. А гужва има стално

снежана2023 likes this.
  6. Merten

Merten Популарен член

Треба веќе и ние полека да се спремаме за роденден, не знам два месеци дали е рано или касно:D.
    Каква музика обично има/имавте на прв роденден? Дали група некоја или без жива музика во ресторан?

Baby warrior likes this.
  7. Baby warrior

Јас вчера испаничив, другарка со двете ќерки ми беше на гости со маж и сите комплет и збориме за децава и какао за два месеци нашава ќе прави годинка, и мажот на другаркава вика ааа епа да резервирате деновиве пошто матури /полупатури се тој период нема да ги изнајмуваат рестораните за 2-3саати :( ја се збунив викам што ќе правам :( уште немам идеја ни за тема/бои/торта/музика ниту па сум направила список на луѓе. Од каде се почнува???

8. Merten

Merten Популарен член

И јас не помислив на тоа.. не знам од која страна да фатам хаха. Уште не знам ни каде сакам да правиме, ни пак колку гости ќе имаме, иако не сакам нешто премногу ама сигурно околу 40-50 ќе се. Ако се решиме за музика веќе и со групата треба да се договориме, да не имаат закажано веќе..

Baby warrior likes this.
  9. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Од ресторан. :D

10. Baby warrior

Еве денес дискутираме цел ден имаме неколку места што ни се другари сопсвениците на рестораните и си правевме визуелизација како би изгледал денот, петок е па лето па ваљда афтер ворк ќе искочи на крај :rofl::rofl:

BellaBibi likes this.
  11. Sss26

Sss26 Активен член

Јас да споделам искуство, преееубаво поминавме се изнаигравме па дури повеќе и од свадбата. Најголема препорака за ресторан Балкан во Хиподром, нов модерен, таман за мали прослави. Менито е од 1300-1400.
    Торта земавме од делиција и колачиња, исто презадоволни. Декорација skyhigh, врв. Сликари jrphotophraphy, супер слики направија и останаа до крај.

Baby warrior and Maria921 like this.
  12. sexymia

sexymia Истакнат член

Предлог место за прв роденден во Јуни ?

13. Ladyme

Ladyme Популарен член

Да споделам искуство, лидленд игротека прв роденден... Добро помина весели деца, бебе плачливо на почеток па се прилагоди некако , храна peaky box кетеринг убава храната и ги препорачувам , и да се нарача баш колку луѓе се присутни. Торта Делиција , мн добро ми ја направија баш како што пратив слика и мн беше вкусна, направив торта 25 парчиња што беше украсена 4000 ден и плус 25 парчиња ист вкус ролат 1500 ден ... мислам дека на 50 души 35 парчиња торта би била ок , зошто обично тенко сечат по ресторани/игротеки и ролатот скоро цел ми остана. Иначе скапи се Делиција, сите што зборнав ми рекоа канела упола биле со цена.
    Сама средив декорација и мислам супер помина тој дел.
    Друго мислење за игротека, закажав од инста слики не сум била да видам како е во живо, немав можност ама не бев нешто посебно воодушевена од просторот и распоредот. Калчинки на сите гости -хм незнам дали им е ок идеа ... имав гости што ми се побуднија, обично оделени се делот за возрасни и деца во игротеките... овде све беше таркет подот и поврзано па највероватно ради тоа и бараа секој гостин да има ама не беше ок опција сликањето во средина игротека и сите со калчинки сликани . Друго што беше во пакетот ама ниедно дете не цртаа на лице и не се понудија. И мислам дека има мн подобри опции игротеки за понатака со тоа што на улица прашка е лошо за паркинг па сите гости лутале да бараат паркинг. Покрај све што е пролазно ,најмногу ме разочара фотогафот. Имале фотограф, прашав една другарка рече аа да супер се сликите. И денеска добив слики . Матни , пола слики спиеме ,изгубен фокус , нешто др му сметало па ние матни , па само половина сликани глава итн. И за тоа најмногу сум нервозна немам убави слики од бебе, зошто ми значи . Затоа и влегов после толку време да пишам , да не се потпирате за тоа на нив.

Baby warrior likes this.
  14. dummy

dummy Истакнат член

Ние славевме прв роденден сега скоро во киндер парк и сме баш задоволни. Храната беше супер, услугата исто така и најбитно од се, малата се изнаигра во игротеката уживаше. Топла препорака особено ако имате гости повеќе дечиња од различни возрасти

15. Baby warrior

Е баш сакав да прашам за киндер. Ние нема да имаме мн деца имаме доста возрасни. Плус нашиот роденден е лето/ средина јуни па сакам да сме надвор има таква опција?

16. dummy

dummy Истакнат член

Да, кај нас пола гости (тие без деца) беа надвор а останатата половина (со деца) беа внатре кај игротеката. Секако и надвор има игралиште со лулашки па лето поголеми деца ако имате таму би си играле. Капацитетот им е 50 возрасни внатре и 50 надвор

Baby warrior likes this.
  17. Baby warrior

Супер ќе се јавам за детали и да закажам да го видам просторор пред неколку години последно на еден роденден сме биле ама поголемки деца беа забавиште па немам слика како би изгледал прв роденден :)

18. dummy

dummy Истакнат член

Па ние дека ем многу возрасни ем машана возраст на дечиња баш беше тоа што ни треба. Пиши ми лп ако сакаш поише да ти кажам

Baby warrior likes this.
  19. Baby warrior

Мајки што спремаме летни родендени, давајте места останав без ресторан за прв роденден |-)
    Зборев со Love by Alikas, Mercedes lounge bar и Atk.
    Негде терминот е пополнет со свадби/матури негде односот на телефон од менаџеров не ми даде срце ни да отворам мени да гледам (Mercedes lounge bar)
    Сакам да е отворено пошто е средина на јуни, шведска маса, 55 луѓе од кои само неколку деца, најблиските само.
    Цениве се стварно малце нездрави 1800ден по човек од старт идат 1500еур на јадење што уопште не идејата за настанов. Споделете и некои други идеи :hug:

20. Калатеа

Калатеа Популарен член

Мерцедес барот како што знам функционира најмногу за вработените во Премиум зградата и клиенти, не ми изгледаше ок за прослави вака.
    Има еден ресторан накај Хиподром, Балкан, вака доста среден и ок храна, паркинг исто има.

Baby warrior likes this.