Како го прославивте првиот роденден?

Discussion in 'Бебе' started by 17mart, Nov 4, 2012.

1. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Перфето не ти ги препорачувам, мене скроз ми ја утнаа декорацијата

Baby warrior likes this.
  2. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Абе сега бевме на еден роденден тортава беше скроз безвезе излобличени фигури ми остана во памет а знам другарка ми ми праќаше слики што сака ама не и искоментирав ништо викам ај да не ја нервирам … мислам ми рече од перфето баш денес ќе и се јавам :$

3. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Јас мислам најсигурна опција е секогаш Делициа. Не дека сум барала некои екстра тешки декорации, ама секогаш ми ги погодувале тортите, дури и поубави од тие што сум ги праќала (некогаш ќе им кажам тоа и тоа ми е битно, нешто и на нив сум оставала).

4. Baby warrior

Да и јас сум презадоволна од нив, сега пред еден месец за на маж ми роденденот малце составот на тортата ми беше безвезе малина некоја одбрав а внатре имаше едно тенко линииче малина фил не се ни осеќаше … ама ја ја утнав изгледа. Симфонија ми е пренајубава од кај нив … сакам да ги пробам и шварцвалд и ѕвездена по состав мн богато ми стојат

5. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Шварцвалд јас ја сакам најмногу, ама дека има овошје никој не ми ја сака, па не ја земам. Ѕвездена е премногу јака за мој вкус, грчка е убава така лесна кремаста. Исто и флорида сум земала, со кокос, убава е. Имаат мали парченца во слаткарниците како колачи, не знам баш дали од сите вкусови ама можеби да. Исто ролатчиња мали за проба ако сакаш по 10тина парчиња во секое време може да се купат.

Baby warrior likes this.
  6. dummy

dummy Истакнат член

Јас споделив неодамна, супеер искуство имавме со Делиција. Ѕвездена мене ептен ми се допадна и гостите многу ни ја пофалија. Сега нарачав сахара за на мм роденденов па се надевам и таа ќе биде добра

Baby warrior likes this.
  7. Baby warrior

Ѕвездена ми е во план за ќерка ми за роденденов ако одлучам Делиција да биде, кремаста беше, сочна??

8. dummy

dummy Истакнат член

кремаста ептен да, стварно превкусна ама не знам за летна колку ќе оди знам ти рече во лето и е роденденот можеби ќе е тешка за на жешко

Baby warrior likes this.
  9. Baby warrior

За мене па лесни торти не се торти :D закам чоколадо крем ораси тесто се :rofl: за мене маркиза од канела е највкусната торта на свет и симфонија од делиција ама баш ќе одам да пробам колаче кога ќе нарачувам

10. dummy

dummy Истакнат член

и јас сум со тој став но ете има и некои како членката горе кои сакаат полесни торти, особено па во лето

Baby warrior likes this.
  11. Tulip023

Tulip023 Истакнат член

Сличен вкус за торти имаме :D ѕвездена е баш богата, убава, јас за неколку поводи ја имам нарачувано, ама имам добиено коментари од луѓе кои не преферираат многу благи торти, дека е претешка, така што дефинитивно не е стандарден летен избор, ама ако сакаш блага, богата, со тестo полно со ореви - go for it :D
    А за перфето, мене на вкус ми се преубави (особено жербо), ама за декорација, на другарка пред скоро многу и ја имаа утнато тортата. Фигурите беа некако изобличени, со чудни очи.

Baby warrior likes this.
  12. Baby warrior

Моцарт ми дадоа ок цена, се мислам меѓу нив и Делиција со тоа што во Моцарт би била и повисока 10цм. Некој скоро со искуство од кај нив јас немам јадено нивна торта 2години

13. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

А нутела малина од канела? И таа ми е ептен убава на мене.

Baby warrior likes this.
  14. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Девојки препорака за фото студио да почнам да разгледувам од некаде за роденденот..:) Повеќето што ги прашав само сликаат и на меил ги праќаат сликите. Сакам да можам и да си ги извадам во истото фото, некој пакет да си одберам.

Ве читам за околу слаткарите, години наназад за скеој роденден за мене и за мм земаме од Делиција. Немам збор, сите вкусови сум ги пробала, супер ми се. Со декорацијата исто така, до најмал детал ги прават.. никогаш ми немаат утнато.

За свадба, за најбитниот ден на една девојка, јас со сиот паммет ја послушав свеки од Ве-Микс да нарачам. Преку пријателка ова она хахах ме убеди и секако исходот го претпоставувате. Значи ај што крајно не сериозно за вкусот што врска немаше со тоа што избравме него и декорацијата не беше ни блиску до тоа што сакав. Неможам да си простам за тој момент (facepalm):D

Last edited: May 17, 2026
  15. Carpe Diem New

Carpe Diem New Истакнат член

Делиција на вкус се ок, а за декорации врв. Моцарт на вкус не ми се допаѓаат, декорација одлична. Њу Јорк и вкус и декорација се добри. Перфето на вкус ми се најдобри посебно жарбо и лешник, ама се многу нељубезни, декорација така, плус на нас ни ја згрешија бројката.

16. Baby warrior

На крај нарачав од Моцарт се надевам ќе биде убава и на вкус - чоколадна класична одбрав

merriel0 likes this.
  17. Carpe Diem New

Carpe Diem New Истакнат член

Може и јас вкусот не го погодив. Убаво да си поминете

18. angelce23

angelce23 Истакнат член

Ние од таму мислам купивме за свадбата бова со хелиум за дување баш, пиши на google да си купиш сама да си надуваш.. а можеш и да одиш секако да прашаш сигурно ќе ти надуваат ако ти е за два три балона

Baby warrior likes this.
  19. nice-girl

nice-girl Популарен член

сум заборавила што се става во кутивчињата по родендени , се мислам дали кутивче или пак ќесе украсно за децата ...

20. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

За 1 годинка стварно не знам и јас се мислам дали воопшто да праќам и што.
    Инаку за поголемото ставаме лижавче ,карамела ,оние малите чоколада на свислион или малите чокобисквити некои ставаат балончиња. И така