Јас си викнав жена од цвеќара да ми украсува и таа си донесе се што треба. А од каде ги набавувала незнам.
Majki kako go proslavivte prviot rodenden. Nam ni e na 6 ti April zakazavme vo kafana so 40 gosti sme najbliskite samo ke ima ziva muzika I posno ke pravime oti e veliki petok. Moze li idei za dekoracija se nemam odluceno, za devojce mi treba I ne sakam nesto sto sekoj vtor go pravi kako miki I mini maus,princezi...
Тема: Велигден може да биде, ептен идеало за периодот Идеи за декорација имаш куп на нет, касно ти е инаку и од Али си можела свашта да нарачаш, ама и од Џамбо ќе се сајдеш
Majki nekogas koga ne bev majka razmisluvav deka zabavata za 1 rodenden e nepotrebna deteto nisto ne razbira ama sega koga osetiv na svoja koza jas mislam deka pa i treba zabavata da bide za roditelite zosto da ne sepak si slavime 1 godina otkako ni se promenil nasiot zivot i ne blagoslovil gospod so bebence.
Каде изработуваат слатка маса за солидна цена со гратис слики по можност? Ако не само слатка маса. Цела тема ја прочитав не најдов ништо за слатка маса. Скопје.
Зашто не пробаш сама да си ја направиш слатката маса ,искористи го алиекспрес порачај работи од таму за ефтини пари искомбинарај нешто и ќе поминеш поефтино ,јас така планирам за роденденот на моето синче да направам ,уште од сега имам смислено тема и секој месец по некоја ситница си порачувам .Имаш ли некоја тема одбрано ?
@gjoker4e Направи си сама, најефтино ќе те фати Јас за малата правев сама, купив од Џамбо хартиени чаши и тањирчиња, чаршавче за маса, исеков број 1од кутија и го излепив со украсна хартија. Во чашите ставив пуканки и соленки, во тањирчињата мафини, грицки, кифли, им направив мини ордевер и супер излезе. Според мене само се извикани слатките маси, не вредат за толку пари да фрлиш за нив. Можеш и балони да ставиш и бомбици на стапче. Само одбери си тема и си тераш по нејзе. По лесно и по едноставно е отколку што изгледа.
Сама направи си,ја сама правев, цените им се нереални за тие што ги прават. Чаршаф за масата си купив сатњн од женски пазар, купив стаклени садови од џамбо и пантер мис, им врзав машнички и ги полнев со колаченца било какви. На бит пазар имаш една продавница со секакви траки, ранери за маса,едино лани балони порачав, ама годинава и тоа од али експрес нарачав и само ќе ги ми ги надуваат со хелиум. Мафинки порачав од слаткара со темата на роденденот и наредив во здела, ми направија налепници по 10 ден и ги лепев на шишенцата вода за слатката маса, ќе ти кажам ако сакаш контакт, до дома бесплатно ми ги донесоа тегленца од кашички полнев со бонбонки или шарени лижавчиња од европа ги украсував со траки многу е лесно, а оние што прават ми кажуваа цени од 100 евра па нагоре.
Да се надоврзам преска не можев да допишам од малово ако правите и крштевка дента или и да не правите доколку сакаш гостите да имаат ко некое сувенирче од роденденот во продавничката на бит пазар што ја спомнав погоре има разни во форма на шишенца, колички, корпички, јас тие ги полнев со бонбони и ставав пред секој гостин, едно го купував по 25 а истите тие овие што прават ги рачунаат по 50'-60, ако имате могу гости и земеш повеке и попуст прават ние малку гости имавме..друго дечките кои што ми ги правеа налепниците за водата ми направија и банер за масата 200 денари цел, додека овие што прават слатки маси за истиот ми бараа дупло па и повеке, и ко што кажав до дома ми донесоа бесплатно што ептен ме изненади прават и топери за мафини, кутии за пуканки, капи, се што сакаш со твојата тема и се ептен евтини. Ако имаш време можеш и од али експрес да нарачаш има и таму избор доста само што нема да се персонализирани. Името и бројката од стиропор ги изработи дедо па на тоа заштедив, инаку има што изработуваат по 70'-90 од буква доага зависно што сакаш. Мислам дека се опфатив
@anastasijaki ако може контакт не можам да ти пишам лп. Ви благодарам на сите за одговорите. Се јавив на неколку места леле не знаев дека слатка маса е над 4- 5 000 денари. Па тоа се 7-8 големи паковања памперс. Сама ќе ја направам. Ви благодарам за идеите.
https://www.facebook.com/linijaart/ @VDT2906 на крајот на уличката што води накај полициската и атлантик комерц, одма пред атлантик комерц од лева страна, има секакви тракатанци и за свадби и за родендени, и има уште една одма спроти полициската на спрат е горе, нешто името со цвеке и беше но не ми текнува, мислам сите ги знаат кој да прашаш ке ти објасни
Алал да ви е што успевате сами све , ум за другпат , ние го спремаме род сега и ангажиравме проф студио , само за масата со осветлување со позадина , балони ни побараа 2500 , а банер со име и среќен род , плус пари и бројчето 1 исто плус пошо е од цветови .. и ние накнадно да купиме што сакаме да ни наредат на маса ( од страна на грицки и такви чуда) и после ќе си зберат се тие .. А ти со празен џеб Ама ајде еднаш е прв роденден ќе замижиме малце
Јас прво ангажирав едни, и се налутив кога видов за маса за која ми рекоа 6000 немаше ништо, неколку бисквит колачи, две три мафинки, вода, пуканки, балони и некои украси кои потоа они си ги земаат дома, и им откажав и реков не им давам толку пари па како знам ке направам чаршавот од лани и стаклените садови и годинава ке си ги иискористам, еднаш сум ги купила и сега само ке им врзувам разни машни, траки, нели зависно од која тема имаме. Едино за балоните лани немав време и морав да порачам и ми наплатија 50 денари еден, а сега зедов за долар ипол куп балони од али експрес. Ранерите за маса ги купив 150 денари 9 метра а овие што прават ми викаа 400-600 денари ранери за маса А, една па ми бараше 9000 за масата , срамота, некој цел месец работи за тие пари
Кај мене ни бисквитче нема од нив слика у моб ќе ми остане од масата мн мн лошо како влечат пари од луѓето , Јас за слатки раб неможам да одлучам што да има , како да биде а да осмислам-одлучам точно се оваа ќе треба година тркалце сум за тие раб , затоа алал да ви е вас јас слика само за следен род ќе имам
Неколку мафини украсени со фондан со вашата тема, неколку само со шлаг и топерче ке им ставиш горе, јас така имав, и неколку бисквитни колачи правени со ројал ајсинг техниката. Тие се стандардни секаде. А во стаклените садови јас ставав чајни колаченца, крем банани, мачмалоу, бонбони од европа зимав на мерење, едни од кам стапчиња розево шарени ко од пена правени тие сите ги користат што прават слатки маси ги боцкаат на стапчиња за скара, па во тегленце после, исто корнетите од кам од пена им се популарни, во садот ставаат до пола шекер, па после од корнетите, значи се што украсуваат они ни е достапно за ич пари, стапчињата се 9 денари, корнетите 36 некаде беа .
За жал се помизерни и помизерни стануваат луѓево Ако немаш пари обележи дома со најблиските него вака да се брукаш.