Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како го прославивте првиот роденден?

Дискусија во 'Бебе' започната од 17mart, 4 ноември 2012.

1. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.939
    Допаѓања:
    123.516
    Јас сум била на роденден во вила весница лани, исто лето 20 авг така/така беше.....
    Мене Вила веранда ми се врти во памет. Немаме многу деца и првиот роденден нема да ни биде во игротека.
    Така да @Ano и @Igle сите предлози се добредојдени :)

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Elen4e_sonce

Elen4e_sonce Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    630
    Принцези од Дизни. Имаме уште време до октомври :D Ама ако нарачувам од Али, подобро со време :)

3. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.035
    Допаѓања:
    40.372
    Сподели го искуството до крај. Што беше така/така. Услуга, атмосфера? Да знам дали воопшто да се мачам да преговарам нешто. Не за друго и тоа што патот до таму е лош, а не е баш блиску, ме мисли.

Едит: ќе ја споделувам секоја идеа;)

4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.939
    Допаѓања:
    123.516
    Прво патот. Второ масите не беа споени туку раштркани ( ова незнам дали мора така или може споени маса да се стави, зошто они правеа надвор и седевме во тие што им се покриени округли маси) и јас не обрнав внимание ама они рекоа дека скарата не било доволно зошто оди со мени, па нарачувале уште. А инаку ми е убаво местото ама не би му славела роденден таму.
    Мојве колеги сите славеле во Градина и ми сугерираат таму ама и тоа не ме влече:)
    Еве јас ќе се распрашам за Вила Веранда и ќе споделам :)

5. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.750
    Допаѓања:
    8.816
    A kafana Tarapana? Ubava minse gleda gradinata, ima nekoj iskustvo?

6. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.726
    Допаѓања:
    18.439
    Ели мене етно село кучкобо ми прави мерак за летни седенки и прослави, во природа, базен надополнува атмосфера, зеленило па и мало катче за деца, евентуално градина ми е убава ако не ви се оди подалеку.
    За жал кучково кај нас не доаѓа како опција бидејќи ќе имам гости кои не се од Скопје :/
    Едит. Видов не си за градина....не ми текнува на друга убава кафана со летна бавча

Последна измена: 2 мај 2018
    На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.939
    Допаѓања:
    123.516
    Kuchkovo da ubavo mi e i mene :) A Marger? I toa mi e opcija mene

Kaj drugarive sto bevme lani im dozvolija i konfeti i baloni gi mestea sami letnikovcite....ama rastrkani letnikovci za rodenden ne mi e :(
    Osven ako ne spojuvaat masi negde .moze drugarive sami si barale taka. I da nema svedska masa tuku meni od covek.prvo imase nekoi makalca ,sirenca,daski, banica potoa skara

Последна измена од модератор: 2 мај 2018
    На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.836
    Допаѓања:
    109.283
    @eli25 @Ano зависи во кој дел се одлучува да се прави прославата, има опција за споени маси, па по 20луѓе сигурно збира, ама ова во големиот летниковец, супер е таму, таман има и еден како ,,ќош,, за кенди маса.
    Има опција и кенди маса да се постави, да не рече некој дека не даваат и тоа :D
    Туку видов баш прееска по слики ми излезе дека има детска куќичка за играње, па можеби направиле некое мини детско игралиште :)

,,Лошо,, е што имаат баш мени-мени, нивно замислено и не прават големи отстапки (може и никакви), па ако ти оди во прилог зошто да не, ама ако не си замислил така е проблем.

И Ано ваљда знаеш дека и со цени не се баш арни :tmi:

И да патот е и повеќе од катастрофа особено ако идеш по коцката :envy: од другата страна е ОК :)

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.035
    Допаѓања:
    40.372
    Знам за масите како може да се постават. Повеќе ми е за другите фактори. А и цена да видам каква ќе кажат. Да не излезе поефтино борис трајковски да го изнајмам:rofl:

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.750
    Допаѓања:
    8.816
    Za kadr zboris?

11. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.939
    Допаѓања:
    123.516
    Вила Весница

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  12. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Повели :)
    https://www.aliexpress.com/wholesale?spm=2114.search0104.8.10.338b6b93plQZeb&initiative_id=QRW_20180503054622&SearchText=princess birthday party decorations&productId=32850171333
    https://www.aliexpress.com/wholesal...ney princess first birthday party decorations

На Elen4e_sonce и emkaemka им се допаѓа ова.
  13. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    Oreov lad isto e ubavo za proslava

На Masnickaaa и VDT2906 им се допаѓа ова.
  14. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Ме интересира колку од прилика чини украсувањето за една маса, горе ко да прочитав ''кенди маса'' така ја викаат веројатно, да речеме само украсите, мислам на балони, бројка, боцки на колачињата и слични украсчиња, а сами да си порачате колачиња и торта, или се тоа оди во пакет?
    Заедно и посебно колку чини?

15. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.045
    Да предложите ресторан во Битола,за прослава на прв роденден во јули и некој бенд за музика.

16. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Ние ќе правиме во гала гарден роденден и крштевка заедно во летната бавча.

На manako1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.556
    Допаѓања:
    7.363
    Јас веќе почнав да порачувам, септември сме. Сакам сама да декорирам, освен буквите и 1. Мерак ми е голем :) .
    @RedRevolution мислам дека се движи од 4000 нагоре. Само една буква е 100 ден, принтана од една страна, од две 130, 20 см висина.
    Топерите за на мафини 24 броја платив 350 ден, банер хепи брдеј 350..

На emkaemka, RedRevolution, Elen4e_sonce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. RedRevolution

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Во октомври му е роденден на син ми, и јас сама ќе спремам, креативна сум и мерак ми е јас се да направам, освен балони со хелиум, слатките за на маса и тортата ништо нема да порачувам, здравје ќе ставам слики да видите што сум извела.

А прашував за да знам дали вреди да се мачам или да си порачам се, но кога ги прочитав цените си викам, ќе си правам сама, дури и почнав :) , топерите за мафини и колачиња ми се скоро готови, исто и знаменцата кај што пишува ''среќен роденден'', и бројка и се останато сама ќе правам, одбрав многу интересна тема, па кога ќе дојде време ќе ви покажам :D

На emkaemka и pandelka им се допаѓа ова.
  19. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.556
    Допаѓања:
    7.363
    Ќе си го организираш по свој вкус и џеб :) . Искрено се мислам и јас за бројката сама да ја направам ;), буквите ќе ги порачам, ќе си ги закачам на ѕид во детската здравје :)
    Да е здрав и жив Пинтерест за идеи и Али и виш за нарачка :)
    Ќе постирам и јас:D, темата ми е одбрана:clap:

На emkaemka, kukla21 и RedRevolution им се допаѓа ова.
  20. RedRevolution

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Идејата за тема ми е од поодамна, во тој стил и собата ќе му ја уредуваме, не би сакала да откривам сега, а изгледот на кенди масата сум сигурна дека ќе биде да ми позавидат фирмите што организираат, а може и бизнис да почнам :party:^_^:rofl:

На emkaemka, kukla21 и pandelka им се допаѓа ова.