Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како го прославивте првиот роденден?

Дискусија во 'Бебе' започната од 17mart, 4 ноември 2012.

1. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.556
    Допаѓања:
    7.363
    Добра идеа за бизнис ;)

2. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.836
    Допаѓања:
    109.283
    @pandelka јас веќе нарачав букви од Али и тоа по 1.14$ една, баш ме занима што ќе стигне (fingers)
    Уствари нарачав и куп ситнурии ама ние за крштевка се спремаме, за бдеј уште собирам кои се тракатанци да бидат (тема одбрана), а за кештевка тема е ,,Плаво,, :rofl:

На anastasijaki и pandelka им се допаѓа ова.
  3. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.556
    Допаѓања:
    7.363
    Одма кажи од кај букви :D, наслов на нарачка не интересира8)

4. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.750
    Допаѓања:
    8.816
    @RedRevolution i ti ko mene meseci unazad haha. I jas uste sega imam pocnato. Ko idiot po celi noki crtaj na laptop printaj seci lepi i na kraj frli ne mi se svigja haha ko bozem utre e rodendenot ama pusti merak :D
    Koga sme kaj bukvite, lani so maz mi zaedno gi napravivme od stiropor bas isti kako sto gi ima po fb so se postolje so se se, t.e toj samo mi gi isece jas boev, isto i edinica golema napravivme. Ovaa godina neke maz mi bukvi vika da be sekoja godina ke pravam haha ke gi iskoristev od lani ama na fotosesijata mali gi iskrsi i plus druga tema :( a planirav vo detskata da si gi stavam, ama ako ke napravam novi za detskata. E za brojka godinava imam epten interesna zamisla pa ke vidite i sliki posle rodendenot. Isto i za slatkata masa nema da bidat kolacite i drugite trakatanci vo caski, zdeli i slicno tuku epten poinakvo ke bide sega ne bi otkrivala. Kako i da e uste od sea me mava euforija ko dete :)

5. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.129
    И јас нарачав од али балони, ситници, уште пред месец скоро, чекам да ми стигнат сега кај да е :D
    Тема веке имаме одбрано, дедо пак ке ни прави име и бројка од стиропор сега во друга боја или пак само бројка а името ке го пребоиме, пошто не се лесни за правење да не го мачиме :D

Лани славевме во ресторанче со летна бавча и многу беше убаво, е сега годинава имаме поинаква замисла ама не знам дали е во ред, сакаме да славиме дома, во двор, имаме прилично голем двор, сега го реновираме, па ете мислевме тука да правиме, ама не знам , љубопитни комшии што ѕиркаат, случајни минувачи итн. а сме на место што е доста раздвижено. Штета живата ограда уште не ми е порасната иначе што ке видеа :swear::lol:

И да си правиш сама, не се нормални со цените , мене по 6000-9000 ми бараа, имам понапред пишувано, мене лани се што купив ме чинеше околу 3000, 3500, но од лани ми остануваат стаклените садови за колаченца, ми останува чаршафот за масата кој и годинава ке го користам, така да годинава ке поминам ептен евтино. :)

Последна измена од модератор: 12 мај 2018
  6. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.750
    Допаѓања:
    8.816
    Kade slavevte lani? Imase li ljuljaski lizgalka nesto za deca? Jas takva opcija baram nekam igroteka

7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.053
    Допаѓања:
    225.388
    И оваа година ко минатата. Дома. Со таа разлика што овој пат тортата сама ќе ја правам а не со фондан глупости и тракатанци. Среќа моја што малиот воопшто не се радува на такви торти па можам да си дозволам домашна квалитетна торта со намирници кои јас ќе ги одберам. Украси нормално балони ќе има еден куп може и стотина. На тоа се радува. Букви такви ствари конфети и сл не. Не гледам поента кога нема да им обрне воопшто внимание. Тоа што сака ќе има пута сто. А тоа што неќе или поточно речено не го интересира нема да има. Трошење време енергија и финансии за џабе. Мене бар ми е така. Но тоа не значи дека ги осудувам оние кои уживаат во такви работи.

На Mari*, Marija_Magdalena, karibian и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.196
    Им се воодушевувам на убавите декорации и слатки маси, НО си го направив ќеифот за слатка маса и декорација за првиот роденден и остана на толку :D Овие дрангулии се повеќе ради родителите отколку за славеникот, без разлика дали е само за првиот роденден или за било кој после тоа.

Бебе ко бебе ништо не му е важно ни интересно, а од втората година па натаму знаете што прават по родендени? Слатките масички не ги ни погледнуваат, ништо нема ни да каснат, ќе ги здогледаат играчките или децата и масата е строго заобиколена :D

Во врска со тортите е слично, ќе се радува на било каква торта (детето, не бебето :) ). Дете не разликува дали е со фондан и сме ја платиле 3000-4000 или само со слика и шлаг а коштала само 1000ден. Во очите на секое детенце гледам неизмерна среќа кога ќе му ја принесат тортата со свеќички без разлика каква е :)

На Selest, pianogirl, Mari* и 13 други им се допаѓа ова.
  9. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Роденденот на големата веќе е спремен :) Крајот на Мај е.
    Темата за крштевката на малите е спремна уште кафана да најдеме :) Се мислам за Ден и Ноќ,надвор во бавчата да правиме, па ќе видиме.

На stevemila, emkaemka, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.750
    Допаѓања:
    8.816
    Ej dobra ideja za Den i nok kako ne mi tekna :) Ima li nesto ljuljaski za decata nadvor? Samo vnatre zimno vreme sum bila

На iki26 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Има. Не којзнае колку, ама има

На iki26 и TheSecret им се допаѓа ова.
  12. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.750
    Допаѓања:
    8.816
    Ne e bitno kolku vazno da ima i taka 5-6 deca ke se samo

На iki26 и kukla21 им се допаѓа ова.
  13. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.129
    Надвор од Ск беше :)

14. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Да,како што кажа @kukla21 има неколку лулашки. И плус бавчата надвор покриена е,и да врне или ако биде многу топло нема гајле.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Jas sinoka poracav od Ali razni trakatancii.Epten sum vozbudena.Mm vika do Septemvri ke sakas druga tema:worried: Sekernata masa ke si ja spremam se jas.Idei imam i uste sobiram:!:

На pandelka и anastasijaki им се допаѓа ова.
  16. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.750
    Допаѓања:
    8.816
    Backyard kaj Josip Broz da ne slavel nekoj rodenden?

17. Marija_Magdalena

Marija_Magdalena Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2018
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    2.628
    Еве и нас ни се наближува роденденот ке го славиме дома и така само 6дечиња ке има, имаме и маалски ама тие наредниот ден ке дојдат.
    Ептен сум хепи, мојата прва радост, мојата среќичка прв роденден,... ке имаме балончиња и една поинаква торта
    file25193.jpg

На pianogirl, stevemila, sofi2107 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Klarisaa

Klarisaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    361
    Допаѓања:
    514
    Може линк за буквите ?

19. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.836
    Допаѓања:
    109.283
    Не знам како да ставам линк од Али :tmi:
    Мали се овие, такви ти требаат?? Ако сакаш големи @pandelka ќе ти даде линк :D

На pandelka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.556
    Допаѓања:
    7.363
    На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.