@pandelka јас веќе нарачав букви од Али и тоа по 1.14$ една, баш ме занима што ќе стигне Уствари нарачав и куп ситнурии ама ние за крштевка се спремаме, за бдеј уште собирам кои се тракатанци да бидат (тема одбрана), а за кештевка тема е ,,Плаво,,
@RedRevolution i ti ko mene meseci unazad haha. I jas uste sega imam pocnato. Ko idiot po celi noki crtaj na laptop printaj seci lepi i na kraj frli ne mi se svigja haha ko bozem utre e rodendenot ama pusti merak Koga sme kaj bukvite, lani so maz mi zaedno gi napravivme od stiropor bas isti kako sto gi ima po fb so se postolje so se se, t.e toj samo mi gi isece jas boev, isto i edinica golema napravivme. Ovaa godina neke maz mi bukvi vika da be sekoja godina ke pravam haha ke gi iskoristev od lani ama na fotosesijata mali gi iskrsi i plus druga tema a planirav vo detskata da si gi stavam, ama ako ke napravam novi za detskata. E za brojka godinava imam epten interesna zamisla pa ke vidite i sliki posle rodendenot. Isto i za slatkata masa nema da bidat kolacite i drugite trakatanci vo caski, zdeli i slicno tuku epten poinakvo ke bide sega ne bi otkrivala. Kako i da e uste od sea me mava euforija ko dete
И јас нарачав од али балони, ситници, уште пред месец скоро, чекам да ми стигнат сега кај да е Тема веке имаме одбрано, дедо пак ке ни прави име и бројка од стиропор сега во друга боја или пак само бројка а името ке го пребоиме, пошто не се лесни за правење да не го мачиме Лани славевме во ресторанче со летна бавча и многу беше убаво, е сега годинава имаме поинаква замисла ама не знам дали е во ред, сакаме да славиме дома, во двор, имаме прилично голем двор, сега го реновираме, па ете мислевме тука да правиме, ама не знам , љубопитни комшии што ѕиркаат, случајни минувачи итн. а сме на место што е доста раздвижено. Штета живата ограда уште не ми е порасната иначе што ке видеа И да си правиш сама, не се нормални со цените , мене по 6000-9000 ми бараа, имам понапред пишувано, мене лани се што купив ме чинеше околу 3000, 3500, но од лани ми остануваат стаклените садови за колаченца, ми останува чаршафот за масата кој и годинава ке го користам, така да годинава ке поминам ептен евтино.
И оваа година ко минатата. Дома. Со таа разлика што овој пат тортата сама ќе ја правам а не со фондан глупости и тракатанци. Среќа моја што малиот воопшто не се радува на такви торти па можам да си дозволам домашна квалитетна торта со намирници кои јас ќе ги одберам. Украси нормално балони ќе има еден куп може и стотина. На тоа се радува. Букви такви ствари конфети и сл не. Не гледам поента кога нема да им обрне воопшто внимание. Тоа што сака ќе има пута сто. А тоа што неќе или поточно речено не го интересира нема да има. Трошење време енергија и финансии за џабе. Мене бар ми е така. Но тоа не значи дека ги осудувам оние кои уживаат во такви работи.
Им се воодушевувам на убавите декорации и слатки маси, НО си го направив ќеифот за слатка маса и декорација за првиот роденден и остана на толку Овие дрангулии се повеќе ради родителите отколку за славеникот, без разлика дали е само за првиот роденден или за било кој после тоа. Бебе ко бебе ништо не му е важно ни интересно, а од втората година па натаму знаете што прават по родендени? Слатките масички не ги ни погледнуваат, ништо нема ни да каснат, ќе ги здогледаат играчките или децата и масата е строго заобиколена Во врска со тортите е слично, ќе се радува на било каква торта (детето, не бебето ). Дете не разликува дали е со фондан и сме ја платиле 3000-4000 или само со слика и шлаг а коштала само 1000ден. Во очите на секое детенце гледам неизмерна среќа кога ќе му ја принесат тортата со свеќички без разлика каква е
Роденденот на големата веќе е спремен Крајот на Мај е. Темата за крштевката на малите е спремна уште кафана да најдеме Се мислам за Ден и Ноќ,надвор во бавчата да правиме, па ќе видиме.
Ej dobra ideja za Den i nok kako ne mi tekna Ima li nesto ljuljaski za decata nadvor? Samo vnatre zimno vreme sum bila
Да,како што кажа @kukla21 има неколку лулашки. И плус бавчата надвор покриена е,и да врне или ако биде многу топло нема гајле.
Jas sinoka poracav od Ali razni trakatancii.Epten sum vozbudena.Mm vika do Septemvri ke sakas druga tema Sekernata masa ke si ja spremam se jas.Idei imam i uste sobiram
Еве и нас ни се наближува роденденот ке го славиме дома и така само 6дечиња ке има, имаме и маалски ама тие наредниот ден ке дојдат. Ептен сум хепи, мојата прва радост, мојата среќичка прв роденден,... ке имаме балончиња и една поинаква торта
Не знам како да ставам линк од Али Мали се овие, такви ти требаат?? Ако сакаш големи @pandelka ќе ти даде линк
Јас ќе порачам букви од ФБ , https://m.facebook.com/profile.php?id=179955178869840&ref=content_filter 20 см се високи, 100 ден принтана од една страна а 130 за од двете. Од Емка се 7/8 см висина http://s.aliexpress.com/7fIjuaEZ?fromSns=Messenger