Мами, што треба да има еден Кенди бар? Еве што имам јас во план, све ке направам дома: *мини мафини со малини (и со др.сезонско воче *макаронс (и нив дома ќе ги направам имам рецепт) *мини крофни (со дупка, имам калап) полнети *лижалки (бисквит топки потопени во чоколадо) *мини сендвичи (ванилици) со крем од цреши и ананас ( или некое др.сезонско воче) *овошна салата во чаша *домашен сладолед во калап од јагода и банана (ке им го дам за сиктер хах) Ве молам некоја идеја за уште нешто, масата е голема, мајчинското срце уште поголемо...
Gi napraviv brojkite so sostiropor i hamer do 2 po polnoc sedev,crknav, ama so merak gi pravev. Im napraviv i drvo golemo od karton i hartija, i uste nekoi ukrasi. Vo Septemvri ni e krstevkata ama jas ao vreme da si se spremam Epten golem merak si imam za ova. Samo da najdam nekoja firma so baloni se da mi ukrasi,ne me bbiduva so niv mnogu.
Предлог ресторан/кафана/игротека со ресторан за прв роденден,со околу 40ет возрасни и 7-8 дечиња ? Првично сакав кафана ама што со децата,ќе нема никаква занимација за нив. Се ближи роденденот а уште немаме резервирано Некој што ќе прави во брзо или правел,да сподели искуство каде,како,што,колку?
Мајки ми требаат ваши совети. Дајте предлог за кетеринг за роденден. И уште нешто. Од каде торта, ама не само визуелно да е убава туку и вкусна. Последно за еден повод нарачав од LA creme декорација беспрекорна, ама тортата не ме бендиса. Филот беше превкусена, ама за да добијат на висина имаше еден тон тесто. А не ме ни прашаа, поскапо ќе платев само за да е вкусна.
Романса, ЊуЈорк и Делиција се мој избор. Баш такви како што сакаш кремасти, колку тесто толку фил, па и повеќе фил За декорации се топ сите.
@TheSecret , @Kitten , @elcezelce , @emkaemka благодарам за предлозите ќе видаммшто нудат. Ич немам искуство со торти. За мојот родендеден мајка секогаш спрема домашна
Денес јадев од Делиција, многу фил за да дојде повисока а изглед топ. Ама ми се стешки од тоа филот. Аромати не се тоа што беа, за роденден на мм порачав еден добив друг вкус. И на крштевка се обрукав, мали ги прават. Јас прашав во канела и моцарт уште романса и меѓу трите ќе одлучам.
Моцарт мислам дека се врв. Ама не знам како е со декорации. А мислам и посоленки цени имаат. Ама ќе ги имам и нив во предвид. Добро ме потсети.