Како го прославивте првиот роденден?

Discussion in 'Бебе' started by 17mart, Nov 4, 2012.

1. Kitten

Kitten Форумски идол

Убаво работат декорации, но јас ги немам пробано на вкус:
    https://www.facebook.com/Mozart-DH-165244320476178/

Инаку Канела не се тоа што беа, се кладам дека тортите веќе не ги прават ни со путер.

didisi likes this.
  2. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Не само на изглед, преубави се и на вкус тортите од Моцарт. Ако нарачувате нарачајте влашка торта, превкусна, мене ми е фаворит.
    Цените се солени, јас невестинска торта и мафини од таму имав, само тортата на три спрата, нормална за околу 150 парчиња ме чинеше 12.500 денари, мафините и колачињата исто се скапички, оние како бомбици на стапче т.е лижавчиња се 120 денари, мафините околу 180 денари парче. Е сега ова е за невестинска торта и декорација. Сестра ми за првиот роденден на внука ми од таму нарача торта мислам дека 6000 денари беше, не сум сигурна ќе прашам. Мафините и лижавчињата иста цена по 120 и 180 денари.

Ano and eli25 like this.
  3. eli25

eli25 Форумски идол

Потврдувам. И за декорација и на вкус се најдобри.
    Разликата со канела е некои 1500 ден повеќе во мозарт, за истата торта

BoaVista likes this.
  4. Marija_Magdalena

Marija_Magdalena Популарен член

Јaс ке ти кaжaм нештo, знaм декa сaкaме сите дa пoминеме убaвo и зaдoвoлнo aмa oд искуствo немa пoтребa oд преемнoгу трoшoци, зa тoртaтa хмм мнoгу луѓе не се рaзбирaaт вo видoви тoрти пa aкo сaкaш и Ќaрaѓoрѓевa дaј им oни немa дa знaaт декa е тaa a си јa плaтилa куп пaри. Јaс јa имaв еврејскa нит ме прaшa некoј ни ништo, oд кенди бaрoт никoј ништo незеде oд децaтa сите игрaјa a имaв лижaлки нa стaпчињa мaфини мaкaрoнс еден куп пaри...

mal.ecka, Lolipop23, Ano and 3 others like this.
  5. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се согласувам. Од мерак и јас лани што се не ставив благо на слатката маса, ништо не се изеде после дома си го јадев јас :D
    Годинава повеќе внимание ќе посветам на декорацијата да се радува синко :) а за слатки многу малце ќе ставам :)

6. didisi

didisi Популарен член

Screenshot_20180730-132229.png
    Nekoj vakva ima poracano od nekoja slatkara?

Troi likes this.
  7. Marija_Magdalena

Нa oвaa имaш еден куп фoндaн, вaквa истa aмa цртaнa ти е пoубaвa, сите слaткaри прaвaт вaкви, и мoјaтa беше вaкoв мoдел еврејскa aмa јa прaев кaј женa дoмa штo си рaбoти ... Слaткaрите се изгoр

didisi likes this.
  8. didisi

didisi Популарен член

Kolku te cinese

9. Marija_Magdalena

1800 беше тoртaтa a зa цртaњетo плус 250ден

didisi likes this.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Јас ваква порачав лани за моето, скроз иста беше, само името различно секако.
    Цената беше 2300 денари, од Ве Микс слаткарница, состав Киндер. Одлична беше.

TheSecret and didisi like this.
  11. didisi

didisi Популарен член

Kade se naogja slatkarnicata a i golema e mn parcinja ima taka?

12. Annath

Annath Форумски идол

На кванташки пазар е. Ценава конкретно е за 50 парчиња. Може и поголема да ти направат. Оваа ме чинеше толку дека е со фондан, инаку другпат сум нарачувала со слика, со шлаг цртана, не ме чинела повеќе од 1300 денари, 40-50 парчиња, кога како.

didisi likes this.
  13. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Screenshot_20180722-221648.png
    Nie vakva naracavme od Romansa, samo bez oblaceto gore i drugo ime neli. Vkus tropik. Romansa sekogas mi e prv izbor, lani istiot vkus samo druga dekoracija plus imase zivotni od fondan kako figuri napraveno pa poskapa bese ama epten ni ja pogodija. Jas sum fanatik za torti :$ Ne se somnevam i za godinava.

14. Ano

Ano Форумски идол

Колку отприлика е волкава торта во романса?

15. azelea

azelea Популарен член

Јас за сите три родендени сум порачувала од Аромати и ми ги погодувале и на вкус и на изглед,еднаш имав чоко вишна,бел крем со вишни и оваа година чоко портокал.Од Романса се исто убави,а Моцарт изработките им се преубави ама и многу скапи,сега пријателка имаше платено за 4 спрата торта 16.000 ден,ама јас дека не сум нешто многу по торти не ми беше нешто вкусот wowww за тие пари.Од Њујорк ми се многу убави на вкус во изработки не знам колку се вешти ,ама вкусот е перфекција.Исто и на Делиција не се лоши ,како и Канела.

TheSecret likes this.
  16. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Pa mojava e 40 parcinja me kosta 3150 vkus tropik.
    A lani 3500 bese radi figurite. Eve ni ja :) received_10212281448209511_1.jpg

Inaku da ne znaete kade pravat mafini nekoi bez mleko? Doma najverojatno ke gi zeznam ako praam sama :D

emkaemka, KidA and Ano like this.
  17. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Почнав да се "оптеретувам" за роденден на дунде.. еееее има време.. За летен роденден имам еден куп идеи каде, ама дека на затворено ќе биде ич не ми текнува.
    Кажете некоја идеја, па со време да гледам и решам :)

18. mariz

mariz Форумски идол

Што поточно би сакала, игротека, ресторан? Ке имате повеќе деца на роденденот? Astera е океј за затворени родендени, дел за деца доле има и девојчиња ги чуваат, телевизори за надзор на децата горе во кафичот. Ние за синко правевме во Градина, ама немаше тогаш баш дечиња, а сега има куп, па и за дада му треба на место каде што има игротека...

emkaemka, kukla21 and mal.ecka like this.
  19. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Па ќе има дечиња. 15тина сигурно.
    Не сум на чисто дали сакам ресторанче или игротека. Ресторанче би некое од типот на Форца, кежуал. Ама сепак игротека некако ми изгледа попрактично. Ќе нема заседнување..

20. mariz

mariz Форумски идол

BackYard ѕирни го исто така на нет, некој ако има искуство за ова место да каже... Јас на Ресторани мк барав кои се со детско катче и ми ги извади Томче Софка, Калабалак Парк (тука имам искуство од една мајка, таму славеа), и некој ми збореше дека и во Four има и горе игротека која се изнајмувала за родендени, за ова ке прашам за сигурно и мене ме интересира, имаме познаник таму... па ке пишам тука.
    Мене некако малку ми е 2ч игротека за прв роденден и крштевка, па затоа се мислам што да правам. Може и на ручек кумот да го однесам, а роденден во игротека, врска немам... Astera ми е примамлива како за нас, сум била на роденден, убаво е и може да се седи повеќе од 2ч.. А треба и јас да почнам да мислам и организирам, зашто време лета...

Last edited: Aug 10, 2018