Не ги знам тортиве од романса за да ти дадам совет, ама земи си и еден чизкејк и викни ме да ти помогнам...
Ухууу не ми треба помош за чизкејк та дури го кријам од домашниве Значи мој човек си На чизкејк мислам никаде не прават декорации од фондан, јас радо само таква би нарачувала, ама сега ми треба да биде со декорација.
@Kitten мене влашка ми е фаворит. И нова не е лоша. Има шмек на кафе, ако сакаш таков вкус. Нема утка со романса
@Kitten нова од романса. И @Annath ќе потврди ,знам @kukla21 мене еднаш ми ја утнаа влашката и оттогаш ја замразив @Kitten да,нова има шмек на нескафе , ама сосем малку,дискретно Имав дома прошлата недела,што не кажа ќе дојдеше да ја пробаш
А каква е Влашка? Другава отпаѓа, барем за сега, славеникот знам дека несака кафе-вкусови Незнаев дека имаш @eli25 , не ми треба да ме викнат два пати
Ммммм.. јас не сум љубиѕтел на благо, ама оваа ептен ме бендисува побогата чоколадна торта, ама не толку тешка. Вака би го објаснила вкусот
Не тета Емка не фали глава така е може сликата рамката Многу од работите за декорации се мои, но едно девојче ми декорираше мила, според моја замисла, и супер излезе...
@Melinda85 нека и е среќен роденденот на принцезата. А за идеата и реализацијата немам коментар. Права бајка.
@Melinda85 Среќен роденден на принцезата, да е жива и здрава . Мене вака емоции ме пукаат, како вчера да те читав во породилни приказни Инаку декорацијата е воодушевувачка, браво.
@Kitten Jas ke ti kazam za Romansa ti samo prasaj Veren prijatel od koga postojat, vo naselba mi bea Vlaska nikat nema da zgresis, poubava torta u zivot nemam jadeno, za sekoja prigoda samo taa ja kupuvam. Na mm veke mu se smaci od nea ama jas ne se otkazuvam, bi mozela sekoj den da ja jadam Znaci ima cokolado i toa duplo, parcinja karamel, orevi i uste nesto sto nemozam da desifriram. Veruvaj poubava torta nema da probas. Nemoj da se lazes da kupuvas vlaska od drugo mesto zosto samo vo Romansa ja pravat orginalot vo drugive ne im cini ne e taa taa torta. E sega isto imaat i tropik torta (znaci ne e ovosna laze imeto samo) cokoladna e i ima i vanila mislam, prevkusna e i taa, ako nesakas tolku blaga kako vlaskata tropik ti e odlicna. Dekoraciite im se prekrasni, jas za sin mi za dvata rodendena od tamu naracuvam, samo slika im prakam na viber i identicna pravat a mozes i direkt tamu da si se dogovoris ke ti dadat i ideja ako nemas. Voopsto ne se skapi, eve na primer mene vlaska na dva sprata dekoracija so fondan i nekolku figuri od fondan (prekrasno napraveni) me kostase okolu 4000. Eve vo spojler ke gi stavam ako sakas da vidis a ima i fb stranica mozes da poglednes. (prvata e vlaska, drugata tropik malce razmackana od decata ) https://www.facebook.com/SlatkarnicaRomansa/ Спојлер
Zavisi sto sakas? Vlaska najobicna, znaci pravoagolnik bez fondan, golema (mislam 25 parcinja se ama jas nikat ne uspevam tolku da izvadam golemi gi secam) e okolu 700 ako ne pokacile a mala (polovinka) na upola cena. A moive na slikite se 60 parcinja mislam doza ipol cena pisav e sea racunaj deka ima dekoracija i e na spratovi. Sve zavisi sto sakas i koj vkus go sakas, zatoa najdobro e da odis direkt da se dogovoris.
Да да, знам дека за декорација се доплаќа, сакав само цената на една доза да ја знам, а мислам дека иста е цената без разлика на составот на тортата. Цената варира само зависно од големината и декорацијата. Тогаш мене една доза ќе ми биде доволно, ама за декорација верувам +1000 ќе ми земат