Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како го прославивте првиот роденден?

Дискусија во 'Бебе' започната од 17mart, 4 ноември 2012.

1. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    21.186
    Ептен ни се исти бебињата,ти викам јас.
    Ако најдеш нешто прати сликички и линкови, јас така отприлика сакам ама на алиекспрес нема ништо,изгледа српски се цртаниве.
    Видов на фб има такви хартиени за пуканки, со пилиќи прават,па може тоа да порачам,тортатаква,колачиња ќе принаправам како пилиќи,е само балониве треба да видам како да ги направам. И најбитно за вакво нешто треба време,се надевам синко ќе дозволи. Има време,му давам рок да биде умен,да може мама да подготвува за родендан.
    Инаку,колку бараат пари за вака слично да украсат,има ли некои на кои цела слатка маса и декорирање им го правел некој?

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.506
    Допаѓања:
    23.138
    @lackygirl е вака комплет барав и јас од Сунѓерот Боб на Али експрес и нема ништо :(

Можно е да сменам тема и јас.
    @hello-kitty.90 овде да ти украсат/направат шеќерна маса е 100еур.

На lackygirl и hello-kitty.90 им се допаѓа ова.
  3. Pelargonium

Pelargonium Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2018
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    973
    US $11.98 20%OFF | 81 pcs Spongebob cup+plate+straw+napkin banner happy birthday kids baby shower paper Party Decoration Set Theme Supplies
    https://s.click.aliexpress.com/e/syqGE4qy

Види ова дали ти се допаѓа. Имаше повеќе вакви комплети, разгледај си.

4. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
  5. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Дали знаете колку зема Дијана од ресен за украсување на слатка маса со балони и што знам декорација т.е почетни цени:D

6. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.506
    Допаѓања:
    23.138
    А каде ќе славите роденден и до колку луѓе?
    Во ресторан/игротека/дома?

Само мене ли ми е чудно и премногу што овде слават ко пола свадба, со 80-90 луѓе? Па специјално мени по човек, па цени до плафон.

На dunika, Tajnaotrovna и Kitten им се допаѓа ова.
  7. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.637
    Допаѓања:
    13.948
    Зошто обично оди роденден и крштевка, па се прави гужва. Ние скоро направивме крштевка, преку 40 гости, од таа причина. Здравје за роденденот планирам игротека и само мали деца да каниме.

На Happyinlove и happygirl им се допаѓа ова.
  8. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Јас дома со поканети 20 души како коктел забава ќе го правам со шведска маса.

И мене ми е чудно од каде 90 души собираат за роденден. И уште почудно ми е што втората година успеваат да ги преполоват додека веќе на третата само тројца седнале и си наздравуваат. Доаѓам до заклучок:
    а) дека луѓето им испариле со годините
    б) биле многу амбициозни
    ц) многу тежок филм ги газел па сакале цела Македонија да ја почастат
    д) останато.

Сепак убедливо најсмешен роденден за кој прочитав беше на пејачката Туна. Насловот идеше вака: "Цела елита дојде на прослава на првиот роденден каде гостите ги забавуваше Џеј". Елита со Џеј и песни Недеља сви су ту а мене нема за среќен први.

На mal.ecka, dunika, Tajnaotrovna и 8 други им се допаѓа ова.
  9. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.082
    Допаѓања:
    33.197
    Првиот роденден е со повеќе возрасни зашто бебето/детето уште ништо не разбира. Потоа се прават родендени со зголемен процент на деца а помалку возрасни.
    Конкретно кај нас првиот роденден беше поголем зашто детето ни беше ептен долго чекано и цела роднина чекаше покана за прв роденден барем. Така завршивме со повеќе возрасни и малку деца на првито роденден во кафана.
    Од втор натаму правием во игротека со повеќе деца, а помалку возрасни. Од трет натаму доаѓаат и деца од градинка (со еден родител само) што значи има повеќе деца, родителите на деца и само баби и дедовци од роднина.
    Плус на прв роденден ни дојдоа и родителите на мали деца на кои децата им беа болни дома. Од втор натаму ако е детето болно не доаѓаат ни родителите. Не ни се изгубени како пријатели. Доаѓаат накнадно дома или одиме заедно некаде на частење со се деца кога сите се здрави (обично пролет фаќа додека тоа се случи).

На ***Bony***, mal.ecka, happygirl и 5 други им се допаѓа ова.
  10. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.922
    Допаѓања:
    23.900
    Дека прв планираме децата во кафич, ресторан, ќе видиме (немаме игротека) имам 12тина деца од другарки :) оти сите се до 4 години и дома нема шанса, се ќе искршат
    После тоа дома вечерта за големите, планираме најблиските, ќе видиме колку ќе се собериме блиски :D
    Нас ни е и именден предходниот ден на 09.12 па уште не сме ништо одлучени, дали ќе чекаме именден или не, незнаеме како да направиме, за кој ден да се чека роденденот за големиве, јас сакам роденден да си го слави точно на денот, ќе видиме, битно си порачувам од али ^_^:rofl:

Последна измена: 25 септември 2019
    На Coco31, happygirl, Bupalu и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Roksifoksi

Roksifoksi Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2019
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    80
    Мислам дека е доста скапа...над 100 евра е сигурно почетна цена ако не и повеќе..

12. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Како предлог големите кани ги на именден ден претходно, а малите за роденден. Така ќе ги опфатиш и двата повода.

На happygirl и lackygirl им се допаѓа ова.
  13. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.922
    Допаѓања:
    23.900
    Можи така стварно не ми текна :D таман и полесно за мене вака во 1 ден не е можно двете. Фала Фри :inlove::hug:

На FreeMind и Bupalu им се допаѓа ова.
  14. Bupalu

Bupalu Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2019
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    375
    :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: ме изнасмеа... Ние правевме крштевка на 6 ипол месеци не сакавме да чекаме со роденден, само накблиските баби дедовци вујко вујна тетка тетин и деца. Роденденот ни е баш на св. Никола :inlove: разгледувам и јас некои идеи но уште не сме одлучиле каде и колку луѓе, сигурно нема да биде до пето колено :wasntme:

И не, не се вика Николина :D :D :D тоа беше секое второ прашње од моментот кога се роди

На lackygirl и FreeMind им се допаѓа ова.
  15. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.199
    Не чудно туку претерано е. Таков народ сме, да се покажеме :D

На Tajnaotrovna, Bupalu, lackygirl и 3 други им се допаѓа ова.
  16. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    820
    Допаѓања:
    2.073
    Жено, кога и да прочитам твое мислење како да ми си во глава :D Иста замисла имаме за роденденот и дека зимни деца, зимска тема ќе имам и јас. Така си носи годишното време и целата празнична атмосфера :inlove:

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  17. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Имаше една тема која ја сакав бос грл али оставив за понатаму. Нека биде првата година бајка некако најдобро и доликува за прв роденден.

Прв пат порачувам на али верувај се убив. Таман ги наредив 92 продукти во каса за кои ми требаа две недели барање, гледам секој одделно се плаќал (facepalm) се изедеов од нервоза додека порачам нешто.

На Bupalu и PeachGirl им се допаѓа ова.
  18. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    1.710
    Може ли да ми препорачате вкус на торта од Делиција?
    Од она што видов, размислувам да биде -домашна-.
    Она што го сакам е претежно чоколадна торта, не преблага. Може ореви лешници и слично. Не сакам овошје внатре, рум и слично.
    Според ова кој вкус го препорачувате? :$

19. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.073
    Допаѓања:
    12.088
    Грчка. Не е чоколадна, ама полна е со ореви. Омилена ми е.
    Исто и сахара, со гријаж е

На TeddyGrey и Вереничка им се допаѓа ова.
  20. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Да прашам во врска со свеќите за дување оние додатоци како распрснувачи не знам на македонски како се викаат sparkling candle се на англиски ги плашат бебињата?
    Сакам да нарачам како жижица свеќа. Конфети не би да чистам по земја.