Ептен ни се исти бебињата,ти викам јас. Ако најдеш нешто прати сликички и линкови, јас така отприлика сакам ама на алиекспрес нема ништо,изгледа српски се цртаниве. Видов на фб има такви хартиени за пуканки, со пилиќи прават,па може тоа да порачам,тортатаква,колачиња ќе принаправам како пилиќи,е само балониве треба да видам како да ги направам. И најбитно за вакво нешто треба време,се надевам синко ќе дозволи. Има време,му давам рок да биде умен,да може мама да подготвува за родендан. Инаку,колку бараат пари за вака слично да украсат,има ли некои на кои цела слатка маса и декорирање им го правел некој?
@lackygirl е вака комплет барав и јас од Сунѓерот Боб на Али експрес и нема ништо Можно е да сменам тема и јас. @hello-kitty.90 овде да ти украсат/направат шеќерна маса е 100еур.
US $11.98 20%OFF | 81 pcs Spongebob cup+plate+straw+napkin banner happy birthday kids baby shower paper Party Decoration Set Theme Supplies https://s.click.aliexpress.com/e/syqGE4qy Види ова дали ти се допаѓа. Имаше повеќе вакви комплети, разгледај си.
Јас се одлучив за Winter Onederland тема бидејќи е 31 Јануари родена. Ќе биде се бело со плус пастелни бои, нешто налик снежна бајка: И ќе биде комбинација од три теми. Заедно со let it snow and baby its cold outside: https://www.pinterest.de/search/pins/?rs=ac&len=2&q=let it snow birthday party&eq=let it snow bir&etslf=7116&term_meta[]=let|autocomplete|0&term_meta[]=it|autocomplete|0&term_meta[]=snow|autocomplete|0&term_meta[]=birthday|autocomplete|0&term_meta[]=party|autocomplete|0 https://www.pinterest.de/search/pins/?rs=ac&len=2&q=baby its cold outside birthday party&eq=baby its cold outside bir&etslf=7667&term_meta[]=baby|autocomplete|0&term_meta[]=its|autocomplete|0&term_meta[]=cold|autocomplete|0&term_meta[]=outside|autocomplete|0&term_meta[]=birthday|autocomplete|0&term_meta[]=party|autocomplete|0
Дали знаете колку зема Дијана од ресен за украсување на слатка маса со балони и што знам декорација т.е почетни цени
А каде ќе славите роденден и до колку луѓе? Во ресторан/игротека/дома? Само мене ли ми е чудно и премногу што овде слават ко пола свадба, со 80-90 луѓе? Па специјално мени по човек, па цени до плафон.
Зошто обично оди роденден и крштевка, па се прави гужва. Ние скоро направивме крштевка, преку 40 гости, од таа причина. Здравје за роденденот планирам игротека и само мали деца да каниме.
Јас дома со поканети 20 души како коктел забава ќе го правам со шведска маса. И мене ми е чудно од каде 90 души собираат за роденден. И уште почудно ми е што втората година успеваат да ги преполоват додека веќе на третата само тројца седнале и си наздравуваат. Доаѓам до заклучок: а) дека луѓето им испариле со годините б) биле многу амбициозни ц) многу тежок филм ги газел па сакале цела Македонија да ја почастат д) останато. Сепак убедливо најсмешен роденден за кој прочитав беше на пејачката Туна. Насловот идеше вака: "Цела елита дојде на прослава на првиот роденден каде гостите ги забавуваше Џеј". Елита со Џеј и песни Недеља сви су ту а мене нема за среќен први.
Првиот роденден е со повеќе возрасни зашто бебето/детето уште ништо не разбира. Потоа се прават родендени со зголемен процент на деца а помалку возрасни. Конкретно кај нас првиот роденден беше поголем зашто детето ни беше ептен долго чекано и цела роднина чекаше покана за прв роденден барем. Така завршивме со повеќе возрасни и малку деца на првито роденден во кафана. Од втор натаму правием во игротека со повеќе деца, а помалку возрасни. Од трет натаму доаѓаат и деца од градинка (со еден родител само) што значи има повеќе деца, родителите на деца и само баби и дедовци од роднина. Плус на прв роденден ни дојдоа и родителите на мали деца на кои децата им беа болни дома. Од втор натаму ако е детето болно не доаѓаат ни родителите. Не ни се изгубени како пријатели. Доаѓаат накнадно дома или одиме заедно некаде на частење со се деца кога сите се здрави (обично пролет фаќа додека тоа се случи).
Дека прв планираме децата во кафич, ресторан, ќе видиме (немаме игротека) имам 12тина деца од другарки оти сите се до 4 години и дома нема шанса, се ќе искршат После тоа дома вечерта за големите, планираме најблиските, ќе видиме колку ќе се собериме блиски Нас ни е и именден предходниот ден на 09.12 па уште не сме ништо одлучени, дали ќе чекаме именден или не, незнаеме како да направиме, за кој ден да се чека роденденот за големиве, јас сакам роденден да си го слави точно на денот, ќе видиме, битно си порачувам од али
Како предлог големите кани ги на именден ден претходно, а малите за роденден. Така ќе ги опфатиш и двата повода.
ме изнасмеа... Ние правевме крштевка на 6 ипол месеци не сакавме да чекаме со роденден, само накблиските баби дедовци вујко вујна тетка тетин и деца. Роденденот ни е баш на св. Никола разгледувам и јас некои идеи но уште не сме одлучиле каде и колку луѓе, сигурно нема да биде до пето колено И не, не се вика Николина тоа беше секое второ прашње од моментот кога се роди
Жено, кога и да прочитам твое мислење како да ми си во глава Иста замисла имаме за роденденот и дека зимни деца, зимска тема ќе имам и јас. Така си носи годишното време и целата празнична атмосфера
Имаше една тема која ја сакав бос грл али оставив за понатаму. Нека биде првата година бајка некако најдобро и доликува за прв роденден. Прв пат порачувам на али верувај се убив. Таман ги наредив 92 продукти во каса за кои ми требаа две недели барање, гледам секој одделно се плаќал се изедеов од нервоза додека порачам нешто.
Може ли да ми препорачате вкус на торта од Делиција? Од она што видов, размислувам да биде -домашна-. Она што го сакам е претежно чоколадна торта, не преблага. Може ореви лешници и слично. Не сакам овошје внатре, рум и слично. Според ова кој вкус го препорачувате?
Да прашам во врска со свеќите за дување оние додатоци како распрснувачи не знам на македонски како се викаат sparkling candle се на англиски ги плашат бебињата? Сакам да нарачам како жижица свеќа. Конфети не би да чистам по земја.