Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како го прославивте првиот роденден?

Дискусија во 'Бебе' започната од 17mart, 4 ноември 2012.

1. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    4.903
    Мене ми е многу јасно дека не е време за тоа.бремена сум со високоризична бременост,цело време мирувам, неможам ни да спремам ништо, ке украсиме секако, уште од 01 дек ни е украсена елката ке до украсиме плус посебно за роденденот, побара торта патролни шепи, 3 дена ја биравме на интернет каква да биде и ја порачав.Мн е напредн синчето, мн збори, разговара,не е фалба да неме сватите погрешно, мн разбира, ми вика ти мамо седи чувај го бебето тато све ке среди, да ни дојдат гости, да има музика, да направиме забава, ми вика ти само седи ја и татосве ке средиме, мене срце ми се кине како да му речам не.Имам 2 сестри, маж ми 1, си ги бара братучедите. За дедо мраз не е толку страшно колку што инсистира да ни дојдат гости.
    Маж ми се нафаќа се сам да среди ама јас уште не давам зелено светло.
    Ама ако ги викнам само внуците, која е поентата да не ги викам сестрите, контактот е тој, мајка ми секако доаѓа постојано, исто и маж ми се гледа со неговите.
    @BabyT* i @FreeMind баш ме насмеавте, има шанси тоа да се случи.

На thelittle17 и FreeMind им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    На 3 години веќе разбираат сите деца. И мојава ќе канеше и другарчиња/комшичиња, раскажуваше како ќе и е роденден и се, дури памети и лани каде славела и каква торта имала.

Јас баталив такви ќејфови. И стокмив се како за роденден, само без луѓе. Пресреќна беше.
    Јас брат ми не сум го видела од март месец. Внуците исто. Само ги бара малава. Се гледаат на вибер и тоа е. Здравјето пред се. Подобро така, него после една недела да се тресам за корона.
    Ептен да знам некој да нема контакти, ко ние што сме, ќе ги викнам. Ќе има време за славење, само да сме сите живи и здрави.

На Luna91, eta, PUPICA и 8 други им се допаѓа ова.
  3. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Мајки, ве молам за совет, што да купам за прв роденден на внук ми? Сестра ми ми нема идеја што да му купам. На што се радуваа вашите малечки?

4. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.926
    Здраво мајки, пред се Среќна Нова година, да сме живи и здрави, другото ќе си дојде :*
    Откако дојде новата година се повеќе размислувам за роденденот :inlove: едвај чекам да дојде март (waiting) се радувам како мало дете дека прв роденден му е:D не знам каква ќе биде состојбата тогаш ама јас ќе си го направам меракот. Се сама ќе си украсам уште сега имам замисла, кај и да е ќе почнам да се припремам :Dме интересира каде можам да најдам масички за декорација по пристојна цена?

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.231
    Допаѓања:
    18.984
    Мислиш некој да ти декорира?
    Сестра ми испопорача се од алиекспрес плати третина од тоа што наплаќаат
    Ако имаш желба да се тракаташкаш имаш таман време да се спремиш

На Marija_Magdalena му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.926
    Сама ќе си декорирам, само не знам што да употребам како масички на кои би стоеле тортата, мафини и сл.
    Несакам маса голема за вака нешто мислев Screenshot_20210104-162757_Facebook.jpg

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mitrovska95

Mitrovska95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    508
    Мајки, со оглед на ситуацијата незнам како да се обележи роденденот на ќерка ми. Уште еден месец имам фора.. кажете добра декорација и слаткара ?

8. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.199
    За прв роденден реално не се радуваат на ништо :D Ниту нешто се многу по играчки, по гардероба па ич! Најдобро договори се со сестра ти што ѝ е потребно, не мора во моментот, нешто таму за лето. Може некое точаче и слично.

На Watermelon96 и BeLLaDona23 им се допаѓа ова.
  9. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.534
    Допаѓања:
    17.306
    Јас два пати по ред земам од црвената Канела во Козле и сум презадоволна.

На Mitrovska95 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Scorpio87

Scorpio87 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    319
    Здраво мајки, јас и бебушко само што оздравевме од корона. Поминавме низ пекол, пред се психички, иако цело време почитувавме мерки, првиот ден кога тргнав на работа, сестра ми го чуваше и нареден ден она доби симптоми.. Чувајте се.
    Околу темата, во февруари моето синче ќе слави прв роденден, секако само ние дома фамилијарно. Се мислам можеби на тема Кралот Лав или нешто од baby tv Доколку не ви е мака, би сакала ваши предлози околу се, фотосесија, колачи, торта, украсување.. Не планирам сама да правам ништо бидејќи одам на работа и навистина немам време Иако многу би ми било мерак, за мојата свадба голем дел од украсувањето направив сама. Мнооогу ќе ви сум благодарна на предлозите и искуствата споделени.
    Гушки

На aceee99 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.792
    Допаѓања:
    24.854
    Од Ск ако си, secrets wedding planer за декорација или пак обиди се сама за поефтино, имаш време, купи балони, купи теглички, стави внатре бонбони, машнички, налепници испечати со темата што ја сакаш, нареди слики со стопки малечки од бебе до сега.. нарачај торта и некој мафини нешто, колачи во вид на сладоледчиња ии тоа е тоа, ако имаш гости дома 5-10 не битно колку, ибав чаршав, убави салфетки во тон со балоните, јадење.. иначе ние нарачавме од Моцарт торта и колачи. Романса исто прават убави и префкусни.

12. Lisicko

Lisicko Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2020
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.098
    На фб има Bukvi i figuri of stiropor

На MinnieM му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Картони можда ? Поцврсти обложи ги со оние како платно што се ,што ги користат за виткање сега место целофан - знаеш кои така?

На MinnieM му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.792
    Допаѓања:
    24.854
    под твојот пост коментирав за украсување и торти од каде, е сега за фотосесија за новогодишна правевме во Перфекта студио, а за роденден во Fairytale_ photography se podpisani na Insta.

На Scorpio87 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mitrovska95

Mitrovska95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    508
    Фала ти многу, дали си задоволна од моцарт и романса и како им се цените?

16. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.792
    Допаѓања:
    24.854
    Моцарт е поскапичко ама за вкус се и двете преедобри. Обично земаме ние шнит за дома, прв пат сега нарачав роденденска торта и не знам точно за цена. Во сабота е роденденот, па ќе то пишам. За проба можете да земете мал шнит и ќе видите дека им се и на двете врв.

17. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.642
    Набацете некоја сликичка вие што вака описно само со зборови? Од декорациите де:)

18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.754
    Допаѓања:
    145.215
    Отвори на Пинтерест, куп идеи ќе најдеш. И за торта и за декорации.

19. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.642
    Гледам од таму, ама дека некои ставаат во темава, од сегде сакам да си гледам :D

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Scorpio87

Scorpio87 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    319
    Фала Бубиш ❤️