Како да ги одмирисам чевлите

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Mashnichka, 22 септември 2011.

1. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    ПОМОШ ! !

Ппучите сега почнаа да ми мирисаат одкако се стопли :D :D Претходно не беше така :D :D
    А инаку има врска и до папучите, а во случајов на девојчето до патиките ако се кинески многу јасно де ка ќе корнат :D :D

2. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    ПОМОШ ! !

Hе бре, убави се овие, не се кинески :D Eптен се шема,ама кога замирисаа, пред некој ден тоа :rofl:
    па само со перење му е мајката :)
    потта се упила, си останува внатре и дур не ги испереш, корнат :lol:

3. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    Овој гел ни на душман не би му го препорачала. Не знам како функционирал кај оние што го користеле ама мене почнаа да ми се лупат стапалата од него и изгледаше премногу грозно, а беше сред лето и морав во затворени чевли да бидам цело време за да не се гледаат. Едвај ги средив и на крај памет не ми е да користам друг пат нешто такво.

4. kiki-riki

kiki-riki Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    120
    кога кесе појави непријатна миризба во било какви обувки ставете по една лазицка сода бикарбина од вецер и протресете, изутрина истресете ја содата и миризбата ке ј сснема

5. lalalu556

lalalu556 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    Сода Бикарбона е дефинитивно решение!!! ;)

6. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.053
    Извини, ама ова е најголемата глупост што сум ја прочитала :rofl:

За мирис на нафталин и слично, само проветрување на тераса. Додуша, мајка ми повеќе се разбира во вакви работи, треба и неа да ја прашам како и успеа.. имав кожни ракавици, и мирисаа на кожа, нели има некој чуден, специфичен мирис. Ги намачка со обична крема за раце и ги остави да се проветрат неколку дена, па со тоа и мирисот се изгуби. Можеби истото би помогнало и на чевли. :wasntme:

7. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Општи прашања

Девојки, можно ли е воопшто да се отстрани онаа миризба на „кинеско“ од чевли? Конкретно, имам едни кратки чизмички и ми се подарок од тетка ми. Не знам од каде се купени, ама ептен мирисаат :x Мислам дека ако ги облечам некаде сите ќе го осетат мирисот, само ден што ги оставив во соба, и тоа во кутија спакувани, цела соба мирисаше како во кинеската продавница :lol: :sweat: Инаку, кратки се до глужд и горниот дел што доаѓа над стапалото им е со крзно. Проблемот е што баш каде што е крзното, таму мирисаат, па не знам со што да ги зачистам да не се уништат :sweat: Многу се убави инаку, и сакам да ги носам, ама не можам вака. Има ли начин да се одмирисаат некако? Ги ставив на тераса да се луфтираат, стојат таму веќе 3 дена, ама пак мирисаат :doh:

8. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.480
    Допаѓања:
    13.721
    непријатниот мирис од чевлите...

Како се справувате сп чевли кои гадно мирисаат. Јас скоро секој пат обувки многу лошо ми мирисаат по кратко време носење. Сум пробувала со оние зрнца што ги има во кутијата, ама не помага. Пак смрдат. Кажете нешто како да се ублажи мирисот?

9. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548

Купувај си чевли макдонски, македонско произвидство имаш охридски имаш од Биана имаш избор, можеби се поскапи од кинеските, ама еве со години купувам исклучуво макдонско производство чевли и немам никаков проблем, со потење и миризба, исто ги носам по 3-4 години смрт немаат. Ако не сакаш македонски купи било какви други, нека се некоја добра марка и кожни, само да не се кинески.

На Alex.T му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.491

Истури во чевлите сода бикарбона во прав, протресија да се разнесе на цела внатрешност во чевлите и остави ги со неа ден-два-три.
    Јас така направив на едни кои иако купени од продавница мирисаа на нафталин и им го најдов чарето со ова.

11. lylaby

lylaby Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    334

Истиот проблем и јас, кинески да ти биле а ги нарачав онлајн и сега барам чаре?Со сода функционира?

12. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.897
    Допаѓања:
    4.903

Сум слушала дека помагало околку овој проблем Сода Бикарбона,никогаш немам пробано.Ми е страв да ставам,да не си ги расипам патиките :sweat: :sweat:

13. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    5.092

Побарај си еден раствор во аптека, не го знам името точно утропин мислам дека беше ама не ме фаќај за збор. Прашај и ќе ти кажат.
    За поклон го имав ова од орифлејм, никогаш го немав користено и 2-3 пати ставам веќе после туширање и чорапите не ми замирисале откако ставам. Не знам дали уште го има по каталозите ова бидејќи е постаро, не ни памтам од кога ми е. Сигурно има нешто слично.
    Камилицата ублажува и го намалува потењето, можеби ќе помогне и кај нозете. :)
    http://1.bp.blogspot.com/_zg5bAAl_ejk/T ... +cream.png

Можеби ти е до видот на чевлите. Јас имам едни балетанки што ненормално смрдат после само едно носење, поради материјалот изгледа.

14. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058

Дефинитивно со сода бикарбона, најефтино, најбрзо се решава аовој проблем. Испробано !!!
    НО , ставете само една мала лажичка во чевлите и растресете да се распореди насекаде, ништо повеќе.

15. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904

Гледај да купуваш поквалитетни обувки и никогаш ама никогаш немој да ги бришеш одвнатре поготово не со влажна крпа. Влагата им дава подлога на бактериите за размножување и тоа создава лоша миризба.

Тоа со содата е стварно добар трик ,стави сода бикарбона протреси ,остави да се пролуфтираат и ќе исчезне миризбата,ама само до наредното носење. Иста улога имаат и спрејовите за нозе и обувки имаш на Адидас такви(има во Веро) и во Авон/Орифлејм имам видено.

16. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    1.482
    Чекај сега, велиш мирисаат после некое време или неколку дена. Тоа е од носење или од стоење? Бидејќи не ми се верува дека ако си стојат настрана и никој не ги носи дека ќе имаат непријатен мирис.

17. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    5.092
    ^Едни мои чевли мирисаа и со недели и со месеци. :( Немаше чаре, па престанав да ги носам. Џабе им беше перење секој пат пред носење.

18. LOmikol

LOmikol Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2012
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    20
    сода бикарбона ;)

19. antonelala

antonelala Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    459
    Допаѓања:
    4.694
    ќе ставиш кесичка од чај! чича мича готова је прича :)

20. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    1.482
    Ставете талк или пудра. Не мора да е онаа специјалната за нозе бидејќи се става директно во кондурите.
    Тоа во секој случај ќе помогне.