ПОМОШ ! ! Ппучите сега почнаа да ми мирисаат одкако се стопли Претходно не беше така А инаку има врска и до папучите, а во случајов на девојчето до патиките ако се кинески многу јасно де ка ќе корнат
ПОМОШ ! ! Hе бре, убави се овие, не се кинески Eптен се шема,ама кога замирисаа, пред некој ден тоа па само со перење му е мајката потта се упила, си останува внатре и дур не ги испереш, корнат
Овој гел ни на душман не би му го препорачала. Не знам како функционирал кај оние што го користеле ама мене почнаа да ми се лупат стапалата од него и изгледаше премногу грозно, а беше сред лето и морав во затворени чевли да бидам цело време за да не се гледаат. Едвај ги средив и на крај памет не ми е да користам друг пат нешто такво.
кога кесе појави непријатна миризба во било какви обувки ставете по една лазицка сода бикарбина од вецер и протресете, изутрина истресете ја содата и миризбата ке ј сснема
Извини, ама ова е најголемата глупост што сум ја прочитала За мирис на нафталин и слично, само проветрување на тераса. Додуша, мајка ми повеќе се разбира во вакви работи, треба и неа да ја прашам како и успеа.. имав кожни ракавици, и мирисаа на кожа, нели има некој чуден, специфичен мирис. Ги намачка со обична крема за раце и ги остави да се проветрат неколку дена, па со тоа и мирисот се изгуби. Можеби истото би помогнало и на чевли.
Општи прашања Девојки, можно ли е воопшто да се отстрани онаа миризба на „кинеско“ од чевли? Конкретно, имам едни кратки чизмички и ми се подарок од тетка ми. Не знам од каде се купени, ама ептен мирисаат Мислам дека ако ги облечам некаде сите ќе го осетат мирисот, само ден што ги оставив во соба, и тоа во кутија спакувани, цела соба мирисаше како во кинеската продавница Инаку, кратки се до глужд и горниот дел што доаѓа над стапалото им е со крзно. Проблемот е што баш каде што е крзното, таму мирисаат, па не знам со што да ги зачистам да не се уништат Многу се убави инаку, и сакам да ги носам, ама не можам вака. Има ли начин да се одмирисаат некако? Ги ставив на тераса да се луфтираат, стојат таму веќе 3 дена, ама пак мирисаат
непријатниот мирис од чевлите... Како се справувате сп чевли кои гадно мирисаат. Јас скоро секој пат обувки многу лошо ми мирисаат по кратко време носење. Сум пробувала со оние зрнца што ги има во кутијата, ама не помага. Пак смрдат. Кажете нешто како да се ублажи мирисот?
непријатниот мирис од чевлите... Купувај си чевли макдонски, македонско произвидство имаш охридски имаш од Биана имаш избор, можеби се поскапи од кинеските, ама еве со години купувам исклучуво макдонско производство чевли и немам никаков проблем, со потење и миризба, исто ги носам по 3-4 години смрт немаат. Ако не сакаш македонски купи било какви други, нека се некоја добра марка и кожни, само да не се кинески.
непријатниот мирис од чевлите... Истури во чевлите сода бикарбона во прав, протресија да се разнесе на цела внатрешност во чевлите и остави ги со неа ден-два-три. Јас така направив на едни кои иако купени од продавница мирисаа на нафталин и им го најдов чарето со ова.
непријатниот мирис од чевлите... Истиот проблем и јас, кинески да ти биле а ги нарачав онлајн и сега барам чаре?Со сода функционира?
непријатниот мирис од чевлите... Сум слушала дека помагало околку овој проблем Сода Бикарбона,никогаш немам пробано.Ми е страв да ставам,да не си ги расипам патиките
непријатниот мирис од чевлите... Побарај си еден раствор во аптека, не го знам името точно утропин мислам дека беше ама не ме фаќај за збор. Прашај и ќе ти кажат. За поклон го имав ова од орифлејм, никогаш го немав користено и 2-3 пати ставам веќе после туширање и чорапите не ми замирисале откако ставам. Не знам дали уште го има по каталозите ова бидејќи е постаро, не ни памтам од кога ми е. Сигурно има нешто слично. Камилицата ублажува и го намалува потењето, можеби ќе помогне и кај нозете. http://1.bp.blogspot.com/_zg5bAAl_ejk/T ... +cream.png Можеби ти е до видот на чевлите. Јас имам едни балетанки што ненормално смрдат после само едно носење, поради материјалот изгледа.
непријатниот мирис од чевлите... Дефинитивно со сода бикарбона, најефтино, најбрзо се решава аовој проблем. Испробано !!! НО , ставете само една мала лажичка во чевлите и растресете да се распореди насекаде, ништо повеќе.
непријатниот мирис од чевлите... Гледај да купуваш поквалитетни обувки и никогаш ама никогаш немој да ги бришеш одвнатре поготово не со влажна крпа. Влагата им дава подлога на бактериите за размножување и тоа создава лоша миризба. Тоа со содата е стварно добар трик ,стави сода бикарбона протреси ,остави да се пролуфтираат и ќе исчезне миризбата,ама само до наредното носење. Иста улога имаат и спрејовите за нозе и обувки имаш на Адидас такви(има во Веро) и во Авон/Орифлејм имам видено.
Чекај сега, велиш мирисаат после некое време или неколку дена. Тоа е од носење или од стоење? Бидејќи не ми се верува дека ако си стојат настрана и никој не ги носи дека ќе имаат непријатен мирис.
^Едни мои чевли мирисаа и со недели и со месеци. Немаше чаре, па престанав да ги носам. Џабе им беше перење секој пат пред носење.
Ставете талк или пудра. Не мора да е онаа специјалната за нозе бидејќи се става директно во кондурите. Тоа во секој случај ќе помогне.