Како да ги пораснам ноктите?

Discussion in 'Тело' started by Miracle16, Jun 3, 2011.

1. Beaty

Beaty Истакнат член

Јас ги имам користено двата остранувачи на лак за нокти од далиа. Синиот со ацетон и портокаловиот без ацетон. Иста е цената и за двата типа. Од 65 мл е 45, а од 120мл околу 70 ден. Мене поубав ми е тој без ацетон не ги суши ноктите и не се листаат. Инаку тој од 120 мл има малку крема за нокти горе во капачето.

MacaLove and belieber like this.
  2. ivanamisevaa

ivanamisevaa Активен член

imam slusnato deka ako gi stavas racete vo mleko ili voda bese mislam deka mleko em racete ke ti bidele po nezni em ke ti rastele noktite po brzo.Pa sega kolku e vistina neznam :)

3. ChanelIman

ChanelIman Активен член

па ќе си земеш МЕРЦ таблети...ќе ти растат и ноктички и коса ама се зголемува и апетит од нив :D :lol:

4. mrslipgloss

mrslipgloss Истакнат член

и јас го имам истиот проблем :lol: . јас ги грицкам а сакам долги.Незнам како да се одвикнам од грицкање, пробав и со лак но и него го гризам :sweat: како опседната сум со грицкање.Пробував се за побрзо да ми пораснат, и еве успевам малку по малку, но таман ќе ми пораснат ќе ги изгрицкам :(

Во длабок сад стави маслиново масло, сол и малку вода.Стави ги прстите внатре и така држи по пола или еден саат.Како што читав треба 2 пати неделно но јас го правам скоро секој ден :D додека гледаш некоја серија, нема ни да забележуваш дека ти се во масло рацете..а ем нокти ке ти растат :D

5. DulceChiquita

DulceChiquita Популарен член

Јас порано многу ги грицкав ноктите, но за да престанам да ги грицкам како мала постојано си умислував дека ако ги грицкам нешто лошо ќе се случи и такви работи си измислував и прекинав да ги грицкам хаха :D Обиди се некако да издржиш да не ги грицкаш ноктите на почетокот ќе ти бидат многу меки ќе ти се кршат постојано поради тоа што си ги грицкала, ама со тек на времето ќе ти се зацврстат многу и без да користиш лак за зацврстување или што било друго... само постојано лакирај си :)

6. yxe21

yxe21 Активен член

незнам каде да прашам па реков тука е најдобро :)
    како да ми бидат поцврсти ноктите ?
    таман ќе ги пуштам долги, некој нокт ќе ми се скрши бидејќи ми се меки :(

7. Anonnimna

Anonnimna Истакнат член

Женски кој лак од орифлејм е подобар за поттикнување на растот на ноктите?
    овој??
    или овој???

8. DulceChiquita

DulceChiquita Популарен член

Купи си лак за зацврстување на нокти сегде имаш и постојано со турпија средувај ги така не се кршат :D

9. lejdi001

lejdi001 Активен член

Крема за раце и нокти ДИКЛА, ја има во Зегин не е скапа. ;)

10. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

овој првиот, јас многу сум задоволна од него

11. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Имам слушнато дека мачкање на ноктите помага за растот .Јас лично немам пробано ..

12. levely

levely Популарен член

Од првиот сум ногу задоволна ги премачкав ноктите вчера и за поттикнувањена растот се уште немам забележано но за зацврстување на ноктите гооолемо лајк

Овој вториот колку што имам слушано не бил ништо посебно нити пак дејствувал како првиот

ќе видам дали ма ефект за поттикнување на растот на ноктите па ќе ви пишам ;)

13. lattie

lattie Популарен член

Ставете ги ноктите во половина парче расечен лимон и задржете едно 4/5 минути, лимонот го потикнува растот и ги зацврстува ноктите како мала многу ги грицкав но со лимонот ми се вратија ноктите во нормала сега ми с емногу поцврсти и побрзо ми растат

14. tea4e

tea4e Популарен член

Абе везден на мене имам лак.До пред некој ден имав наа големии нокти ама пустото не издржав а да не ги грицнамм.И така гриц гриц гриц долгитее со моето усте-ноктариче си ги исеков...Хехе :rofl: :rofl:

renne likes this.
  15. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Долго време се обидував да ги пораснам ноктиве, не дека ги грицкав, туку ептен ми беа слаби и кршливи. Сега почнав да ги пијам
    [​IMG] по едно на ден и доста ми се зацврстија ноктите, кожата и косата ;)

16. Tej4e

Tej4e Истакнат член

моиве во летото повеќе растеа, сега незнам што е работата... а за побели и поцврсти убедена сум дека може многу да ви користи една чаша млеко на ден ;) сега не ми растат но како карпа се и цврсти и белички... машала :)

17. Tej4e

Tej4e Истакнат член

Зошто? И јас мислев дека со лак повеке ке растат и нема да се кршат, ама сега кога ми се чисти и без сјај се побврсти :)

18. tea4e

tea4e Популарен член

Па незнам и самата зошто.Кога подолго време на мене имам лак потоа кога ке се избришм ги чуствувам како прекршени,затоа што претходно ми биле со лак.Но незнамм ни јас како се поцврсти ,но да без лак дека се поцврсти е точно. ;)

19. Miss.Baller

Miss.Baller Истакнат член

За мене нема лек. Ете и сестра ми ме тера да ми ги средува и одружува...не бе џабе,едноставно неможам со ноктите да се расправам.

20. Martina156

Martina156 Активен член

Нокти

Девојки ве молам помош :)
    Неколку пати пробувам да ги пуштам ноктите но многу ми се меки,ми се виткаат и многу често ми се кршат. Со некои девојчиња што имам разговарано ми рекоа дека со јадење овошје и пиење млеко можат да се зацвртат но не помогна ни тоа :( Па ме интересираше дали знаете нешто друго (некој лак,крема или сл.) што би можело да ми помогне ?