Јас ги имам користено двата остранувачи на лак за нокти од далиа. Синиот со ацетон и портокаловиот без ацетон. Иста е цената и за двата типа. Од 65 мл е 45, а од 120мл околу 70 ден. Мене поубав ми е тој без ацетон не ги суши ноктите и не се листаат. Инаку тој од 120 мл има малку крема за нокти горе во капачето.
imam slusnato deka ako gi stavas racete vo mleko ili voda bese mislam deka mleko em racete ke ti bidele po nezni em ke ti rastele noktite po brzo.Pa sega kolku e vistina neznam
и јас го имам истиот проблем . јас ги грицкам а сакам долги.Незнам како да се одвикнам од грицкање, пробав и со лак но и него го гризам како опседната сум со грицкање.Пробував се за побрзо да ми пораснат, и еве успевам малку по малку, но таман ќе ми пораснат ќе ги изгрицкам Во длабок сад стави маслиново масло, сол и малку вода.Стави ги прстите внатре и така држи по пола или еден саат.Како што читав треба 2 пати неделно но јас го правам скоро секој ден додека гледаш некоја серија, нема ни да забележуваш дека ти се во масло рацете..а ем нокти ке ти растат
Јас порано многу ги грицкав ноктите, но за да престанам да ги грицкам како мала постојано си умислував дека ако ги грицкам нешто лошо ќе се случи и такви работи си измислував и прекинав да ги грицкам хаха Обиди се некако да издржиш да не ги грицкаш ноктите на почетокот ќе ти бидат многу меки ќе ти се кршат постојано поради тоа што си ги грицкала, ама со тек на времето ќе ти се зацврстат многу и без да користиш лак за зацврстување или што било друго... само постојано лакирај си
незнам каде да прашам па реков тука е најдобро како да ми бидат поцврсти ноктите ? таман ќе ги пуштам долги, некој нокт ќе ми се скрши бидејќи ми се меки
Од првиот сум ногу задоволна ги премачкав ноктите вчера и за поттикнувањена растот се уште немам забележано но за зацврстување на ноктите гооолемо лајк Овој вториот колку што имам слушано не бил ништо посебно нити пак дејствувал како првиот ќе видам дали ма ефект за поттикнување на растот на ноктите па ќе ви пишам
Ставете ги ноктите во половина парче расечен лимон и задржете едно 4/5 минути, лимонот го потикнува растот и ги зацврстува ноктите како мала многу ги грицкав но со лимонот ми се вратија ноктите во нормала сега ми с емногу поцврсти и побрзо ми растат
Абе везден на мене имам лак.До пред некој ден имав наа големии нокти ама пустото не издржав а да не ги грицнамм.И така гриц гриц гриц долгитее со моето усте-ноктариче си ги исеков...Хехе
Долго време се обидував да ги пораснам ноктиве, не дека ги грицкав, туку ептен ми беа слаби и кршливи. Сега почнав да ги пијам по едно на ден и доста ми се зацврстија ноктите, кожата и косата
моиве во летото повеќе растеа, сега незнам што е работата... а за побели и поцврсти убедена сум дека може многу да ви користи една чаша млеко на ден сега не ми растат но како карпа се и цврсти и белички... машала
Зошто? И јас мислев дека со лак повеке ке растат и нема да се кршат, ама сега кога ми се чисти и без сјај се побврсти
Па незнам и самата зошто.Кога подолго време на мене имам лак потоа кога ке се избришм ги чуствувам како прекршени,затоа што претходно ми биле со лак.Но незнамм ни јас како се поцврсти ,но да без лак дека се поцврсти е точно.
За мене нема лек. Ете и сестра ми ме тера да ми ги средува и одружува...не бе џабе,едноставно неможам со ноктите да се расправам.
Нокти Девојки ве молам помош Неколку пати пробувам да ги пуштам ноктите но многу ми се меки,ми се виткаат и многу често ми се кршат. Со некои девојчиња што имам разговарано ми рекоа дека со јадење овошје и пиење млеко можат да се зацвртат но не помогна ни тоа Па ме интересираше дали знаете нешто друго (некој лак,крема или сл.) што би можело да ми помогне ?