Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да ги пораснам ноктите?

Дискусија во 'Тело' започната од Miracle16, 3 јуни 2011.

1. Beaty

Beaty Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    294
    Јас ги имам користено двата остранувачи на лак за нокти од далиа. Синиот со ацетон и портокаловиот без ацетон. Иста е цената и за двата типа. Од 65 мл е 45, а од 120мл околу 70 ден. Мене поубав ми е тој без ацетон не ги суши ноктите и не се листаат. Инаку тој од 120 мл има малку крема за нокти горе во капачето.

На MacaLove и belieber им се допаѓа ова.
  2. ivanamisevaa

ivanamisevaa Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    imam slusnato deka ako gi stavas racete vo mleko ili voda bese mislam deka mleko em racete ke ti bidele po nezni em ke ti rastele noktite po brzo.Pa sega kolku e vistina neznam :)

3. ChanelIman

ChanelIman Активен член

Се зачлени на:
    29 април 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    па ќе си земеш МЕРЦ таблети...ќе ти растат и ноктички и коса ама се зголемува и апетит од нив :D :lol:

4. mrslipgloss

mrslipgloss Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    и јас го имам истиот проблем :lol: . јас ги грицкам а сакам долги.Незнам како да се одвикнам од грицкање, пробав и со лак но и него го гризам :sweat: како опседната сум со грицкање.Пробував се за побрзо да ми пораснат, и еве успевам малку по малку, но таман ќе ми пораснат ќе ги изгрицкам :(

Во длабок сад стави маслиново масло, сол и малку вода.Стави ги прстите внатре и така држи по пола или еден саат.Како што читав треба 2 пати неделно но јас го правам скоро секој ден :D додека гледаш некоја серија, нема ни да забележуваш дека ти се во масло рацете..а ем нокти ке ти растат :D

5. DulceChiquita

DulceChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    300
    Јас порано многу ги грицкав ноктите, но за да престанам да ги грицкам како мала постојано си умислував дека ако ги грицкам нешто лошо ќе се случи и такви работи си измислував и прекинав да ги грицкам хаха :D Обиди се некако да издржиш да не ги грицкаш ноктите на почетокот ќе ти бидат многу меки ќе ти се кршат постојано поради тоа што си ги грицкала, ама со тек на времето ќе ти се зацврстат многу и без да користиш лак за зацврстување или што било друго... само постојано лакирај си :)

6. yxe21

yxe21 Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    11
    незнам каде да прашам па реков тука е најдобро :)
    како да ми бидат поцврсти ноктите ?
    таман ќе ги пуштам долги, некој нокт ќе ми се скрши бидејќи ми се меки :(

7. Anonnimna

Anonnimna Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    76
    Женски кој лак од орифлејм е подобар за поттикнување на растот на ноктите?
    овој??
    или овој???

8. DulceChiquita

DulceChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    300
    Купи си лак за зацврстување на нокти сегде имаш и постојано со турпија средувај ги така не се кршат :D

9. lejdi001

lejdi001 Активен член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    10
    Крема за раце и нокти ДИКЛА, ја има во Зегин не е скапа. ;)

10. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    овој првиот, јас многу сум задоволна од него

11. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Имам слушнато дека мачкање на ноктите помага за растот .Јас лично немам пробано ..

12. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902

Од првиот сум ногу задоволна ги премачкав ноктите вчера и за поттикнувањена растот се уште немам забележано но за зацврстување на ноктите гооолемо лајк

Овој вториот колку што имам слушано не бил ништо посебно нити пак дејствувал како првиот

ќе видам дали ма ефект за поттикнување на растот на ноктите па ќе ви пишам ;)

13. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    204
    Ставете ги ноктите во половина парче расечен лимон и задржете едно 4/5 минути, лимонот го потикнува растот и ги зацврстува ноктите како мала многу ги грицкав но со лимонот ми се вратија ноктите во нормала сега ми с емногу поцврсти и побрзо ми растат

14. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Абе везден на мене имам лак.До пред некој ден имав наа големии нокти ама пустото не издржав а да не ги грицнамм.И така гриц гриц гриц долгитее со моето усте-ноктариче си ги исеков...Хехе :rofl: :rofl:

На renne му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Долго време се обидував да ги пораснам ноктиве, не дека ги грицкав, туку ептен ми беа слаби и кршливи. Сега почнав да ги пијам
    [​IMG] по едно на ден и доста ми се зацврстија ноктите, кожата и косата ;)

16. Tej4e

Tej4e Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    37
    моиве во летото повеќе растеа, сега незнам што е работата... а за побели и поцврсти убедена сум дека може многу да ви користи една чаша млеко на ден ;) сега не ми растат но како карпа се и цврсти и белички... машала :)

17. Tej4e

Tej4e Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    37
    Зошто? И јас мислев дека со лак повеке ке растат и нема да се кршат, ама сега кога ми се чисти и без сјај се побврсти :)

18. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Па незнам и самата зошто.Кога подолго време на мене имам лак потоа кога ке се избришм ги чуствувам како прекршени,затоа што претходно ми биле со лак.Но незнамм ни јас како се поцврсти ,но да без лак дека се поцврсти е точно. ;)

19. Miss.Baller

Miss.Baller Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    56
    За мене нема лек. Ете и сестра ми ме тера да ми ги средува и одружува...не бе џабе,едноставно неможам со ноктите да се расправам.

20. Martina156

Martina156 Активен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    1
    Нокти

Девојки ве молам помош :)
    Неколку пати пробувам да ги пуштам ноктите но многу ми се меки,ми се виткаат и многу често ми се кршат. Со некои девојчиња што имам разговарано ми рекоа дека со јадење овошје и пиење млеко можат да се зацвртат но не помогна ни тоа :( Па ме интересираше дали знаете нешто друго (некој лак,крема или сл.) што би можело да ми помогне ?