како да го освојам ве молам кажетеми како да го освојам сакам нешто да му пишам на фб но незнам што ве молам за помош
Па нз, можеш да почнеш да му ставаш лајк, со коментари, и таака полека полека да му пишеш, за да се зближите
Кога веќе тој те свиѓал и ти се пуштал, а и на роденден сте заедно, полесно здравје. Со мал знак можеш да му ставиш до знаење, ако не му текне и да му кажеш нешто во смисла дека си се премислила и блага насмевка и по некоја прегратка, ќе си го направи своето.
Епа вака ако можете да ми дадете неколку совети како да ја освојам личноста што ја сакам? ви благодарам однапред
Леле бубаче, ме пресмеа, ,ма. Не можам. Биди своја. Ако му се допадне тоа, значи вреди за да го освојуваш. Не постои универзално правило со коешто секој може секого да освои.
Девојки вака сега.Ми се свиѓа едно момче,поголемо од мене е некој месе, значи јас без многу малку сум 14 а он има веке 14.У исто школо сме,значи во школото кај што сум сите меѓусебно се знаат.Ама работата е што мислам дека незнае како се викам повекето другарки од одделение го знаат ама не сум до толку блиска со нив да ме запознаат со него а и плус сум срамежлива..незнам како да му се доближам,го гледам скришноа кога ке се сврти накај мене,одма глеам на страна и му пратив пријателство на фејсбук ама не се пуштил да види.Кога би можела барем да се запознаамммуфф Ве молам помагајте хехе
Значи вака. . . Има еден што ми се свиѓа, но незнам како да го освојам. . . Јас му имам кажано дека го сакам, дека сакам да сме во врска, но тој откако му кажав почна да ме мрази. Бидејќи сум во негова средина, неможам да го заборавам и да го отсакам. Тој во хороскоп е јарец, јас рак. Дали можеби имате некои совети за тоа како да го освојам??? Фала однапред
Bidi trpeliva i istrajna. Ljubovta ke izleze na povrsina, no nemoj so sila. Ako biva biva. Ako ne zdravje, zivot ide dalje. Inaku za horoskopot nema vrska. Toa nema da vi smeta, bez griza.
ili si mn malecko ili si troll ako si malecko ne se sekiraj ke naucis kako da go manipuliras preku platonski flert//indirektno stimuliranje na misli deka ke te kjari ako prai kako sto ti sakas a nema nikogas da mu dades imas uste vreme dur da porasnes u manipulator ako si troll prodolzi da trolas
Свиѓав еден дечко, се дружевме, зачестено. Не беше физички привлечен, но ете, имаше нешто во него. Велам имаше бидејќи ете, не беше заинтересиран за мене. Иако испраќав знаци, ителигентна особа и сигурна сум ги прочита. Видов дека олади, како непријатно му е, незнам како да го објаснам. Вечер на излегување, после подолго време ќе ми пријде да муабетиме и сл. Малце е стегнат, како да сака да се држи на дистанца. Добар е, верувам не сака да ми даде лажна надеж и ете на некој начин сака да ми ја покаже таа незаинтересираност. Сфатив, не можеш некого да натераш да те засака, колку и физички да си привлечен. Доста ми имаат кажано дека добро изгледам, па и самата сум задоволна кога ќе се погледнам в огледало. Но неможе да ја почувствува хемијата. И се откажав... се трудам, верувам ќе успеам. Си се повредив самата себеси и си ветив, нареден пат колку можам ќе се чувам од вакви ситуации. По малце и глупо со снижено достоинство се чувствувам, ама ете..
Со еден дечко се запознавме на почетокот од учебната година. Тој прв ми пријде се одеше како другари, потоа неколкупати и излеговме и тој почна ненормално да ми се пушта.. постојано ми викаше срце мое ,јас само тебе те сакам.... а јас постојано го игнорирав пошто незнам некако не ми се допаѓаше. И еднаш натерав еден друг да му каже дека ми е дечко за да не ме замара.. Но и после тоа овој пак продолжи да ми пишува, кога ме виде некаде пат застанува ми прави муабет, но стана многу поладен се понаша како кретен постојано занешто се препираме... И така јас почнувам да го сакам се повеќе сега... но тој изгледа повеќе не... Кажете ми што да правам за да му докажам дека стварно ми значи.. неможам да слушам како ми кажува дека има симпатија..
@Mr.Mary Самата велиш, имало нешто во него. За тебе имало, за друг немало. Така и кај тебе, некој ќе види, пронајде нешто, друг не. Убаво е што си задоволна од сопствениот изглед и свесна за твојата надворешност, но таа не ти гарантира премногу. Не можеш секому да му се допаднеш и да му бидеш негов тип, тоа воопшто не зборува за тоа каква си ти, туку само за тоа каква си ти во нечии очи. Откривај си ги и другите карактеристики што се наоѓаат под површината. Кога ја имаш целосната слика за самата себе, многу е полесно и другите да ја видат истата и да одлучат дали им се допаѓа она што го гледаат или не. Важно е што си се потрудила, онака како што знаеш ти најдобро. Важно пред се` за она како ти се чувствуваш по тоа. Од поттиснување на чувства и чекање на среќна случајност ништо не излегува. Сега, олади малку. Порезервирана биди. Своето го направи. Некогаш, тишина е потребна за истото да се забележи колку некому било значајно. Но, без големи надежи и очекувања. Топката е кај него.
Баш и затоа го засакав, си одговаравме на муабет, исти интереси. Но, сега сме голема разлика во години, за некоја година може и нема, ама сега да, сме. Затоа и сакам да го задржиме пријателскиот однос.
здраво феминки.. подолго време ми се свиѓа едно машко постаро е од мене 9 години мислам дека не се многу ако некој го сакаш искрено.. се запознавме во летото каде што одев еден месец на работа и тој таму работи.. го додадов на фб и секогаш кога ќе се сретнеме ми прави муабет еве сега пак ме побараја таму каде што работев да му помогна имаат многу работа и тој таму пак е се гледаме речиси секој ден.. исто така и се распрашав преку други дали има женска или не. нема. не знам дали му имаат кажано дека се распрашував.. и сега кажете ми што друго да направам не знам и на фб му имам пишано тој оди на планинарење и демек ме интересира нешто во врска со тоа му пишав и не знам друго што да направам не ми дава никаков знак.
Ако заедно работите најверојатно имате некаква комуникација? Не ти треба фб укот штом тој е близу до тебе, во послободно време може да почнеш со некој општ муабет од околу, да пробаш да го прашаш нешто во врска со работата, да го повикаш за утринско кафе.. имаш безброј опции штом ти е во близина да му пријдеш, пробај да го придобиеш, ако не бидува ..е тогаш ништо нема да моме да направиш, помири се и свати дека со сила убавина не бидува.
Ima edno momce koe go zapoznav letovo. Vednas mi go rastreperi srcevo, se tresev vo negova blizina no ne pokazuvav ete, zenski inaet so da se pravi. Mislam deka i nemu mu se dopadnav, vednas pocna da mi zboruva kako me sama, i na fejs se dopisuvavme. Nikogas ne sum se cuvstvuvala tolku dobro. Postojano mi pisuvase deka me saka, velese deka edvaj ceka da me vidi mnogu ljubovni pesni mi ima isprateno i reče ovie se za tebe. Jas na se to toa samo velev deka se zafrkava, deka me laze poradi loso iskustvo koa nekoj bil so mene od nekakva korist. Eve sega ne mi pisuva, verojatno mu dosadilo a jas se cuvstvuvam mnogu loso. Postojano gledam dali e uklucen ova ona, molam boga da mi piše ama ete ne ide. Ne znam so da praam, od um ne mi izleguva izgleda se zaljubuvam... P.S 11 godini e postar od mene, no toa ne mi smeta, godinite se samo broj
Ах бре дете, се што лета не се јаде ама колку и да ти зборувам сега нема да разбереш. Дечково "си го ладел со тебе" во слободно време ете тоа било, му здосадило ладењето и се тргнал настрана што не ти е јасно?
Oкеј.. ако кажам се што ми лежи на душа тогаш рефератот нема да се испрати, затоа ќе скратам колку можам. Понатака не ме осудувајте дека сум премала, пробајте да ме сфатите. Септемврти одприлика ми се засвиѓа едно дете, година и некој месец постар од мене, а на училиште јас сум деветто, тој втора. Работата е во тоа што детето нема благе везе дека постојам, го имам на фејс, затоа што од таму и го знам и постојано си го „манијачам“, за него ми има кажувано заедничка другарка (со која во последно време не сум блиска) ми има раскажувано каков е што е уште пред да ми значи нешто дека е добро дете, дека знаел да сака искрено и незнам што. Е сега, тој е убав и згоден и верувам дека сите го свиѓаат или сакаат сеедно, додека ја не сум толку позната како што е он, и што не сум згодна, не сум многу дебела ама имам 5 килограми вишок од она што би требало, и тоа не изгледа така добро, и да не звучам како нарцис но лицето ми е убаво, ова го кажувам самоуверено затоа што знам каква грижа водам за истото.. залутав офф топик, поентата ми беше дали можеби не му се допаѓам и затоа не ме приметува или аман незнам, незнам како да објаснам за да ме сфати барем некој/а.. толку околу тоа. Сакам да ви кажам за она што го чувстувам.. најпрво си се шалев на таа тема на него како не сум го свиѓала и слично, понатака ми стана комплекс постојано зборував за него, а сега коа ќе видам дека ставил слика со некое девојче сум нешто како љубоморна, е зашто и како тоа? Доколку некој ме разбра и има некој совет или нешто, би била благодарна.