Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да го освојам...?

Дискусија во 'Сингл' започната од lovelygirl1, 20 април 2011.

1. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.444
    Како да го освојам? Тежок е одговорот на ова прашање, ако имаше универзален рецепт за освојубање тогаш сите мажи ќе сакаа еден тип девјќи. Секоја личност е посена, но она што пали скоро кај сите е шармот, потоа да не паѓате на прва, мажите сакаат да освојуваат а не веднаш да му се предатете. Но откако ќе го осоите доколу сакате да го задржите и бидете негоа единствена тогаш треба да забораите на сите табуа, главоболки и слични глупости. Треба да му се предатете целосно и секој ден одново и одново да го освојувате и да му пружите нешто што го немаат другите а тоа може да биде некоја мала ситница.
    Еве на пример она што на момците им се допаѓа кај мене е таа доза на безобразлук која ја поседувам, потоа тоа што не постојат тбу теми и на крај што во кревет сум многу валкана, секако не го сваќајте ова во буквална смисла валкана туку валкан речник и многу перверзна, преку глава им е на мажите од оние кои изиграваат дами во кревет.

2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.543
    @girl.09 те разбирам, ти си во тие убави години од животот каде што почнуваш да сваќаш и да распознаваш за љубовта.. симпатизираш.
    Ова што ги го чуствуваш се нарекува симпатија, го мислиш и срцето ти гори, кога го гледаш се перчиш и длабоко се надеваш дека ќе те забележи.
    Но, тоа тој не го знае.. тебе не те знае, обиди се да стапиш некако во контакт, пријателски кон него па самото време ќе ти покаже дали сета таа симпатија кон него ќе прерасне во нешто друго или не.

На girl.09 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. oblando

oblando Активен член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    446
    Најдобар начин за да освоите едно машко е да сте природни во однесувањето и да не глумите нешто што не сте.
    Ако тоа(вистинското) го бендиса што го имате ке остане долго со вас, затоа што никој не сака глума на стартот што по кратко време ке се воспостави дека е измама.

4. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Oкеј, првo не гo ни пoзнaвaш. Oпседнaтa си сo негo пoрaди нaдвoрешниoт изглед. Нo тoa штo вoди дo врскa е нештo дaлеку oд нaдвoрешниoт изглед.

Дaли имaш зaеднички интереси сo негo? Акo дa, пoчни дa збoрувaш зa тoa сo негo. Акo не, не знaм штo бaрaш сo негo.

5. girl.09

girl.09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    54
    Toj игра ракомет незнам кај беше, јас за училиште, би било тоа нешто? И како да му пристапам ако одговорот е да?

6. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Пoчни дa му збoрувaш зa рaкoмет. Не сум упaтенa вo темaтa спoрт, тaкa дa не знaм штo дa гo прaшaш... Нo, ќе се oбидaм- мoжеш дa гo прaшaш зa oмилен рaкoметaр/тим, кoлку време игрa рaкoмет...

7. Sar4i 19 ;*

Sar4i 19 ;* Активен член

Се зачлени на:
    29 декември 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    9
    Sto ako navistina go mislel toa pa veke mu dosadilo da mi go povtoruva i zatoa se povlekol, ili pak eve gledam sliki stava so drugari bo kafeani sigurno saka da pomine malku vreme so niv pred da se vratat na rabota, mislam deka greskata e bo mene so se inaetev i postojano velev deka me laze i ne veruvam na toa, kako da ja popravam, kako da izlezam od ovaa dilema dali me saka ili navistina me lazel...

8. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Ништо чудно да се повлекол малку да ти даде време, не си сакала да избрзуваш и тоа е најнормално. Сега ти одвреме навреме стај му по некое лајкче, онака спонтано, па може ќе му упали сијаличката, не се знае :) Ако пак не ти пише и не изреагира тогаш ништо страшно, ни прв ни последен. Туку ајде стискаме палци да бил искрен :inlove:

На Sar4i 19 ;* и corapce им се допаѓа ова.
  9. Olli28

Olli28 Активен член

Се зачлени на:
    28 март 2015
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    345
    Го знам повеќе месеци и премногу го засакав. Често одев на местото каде работи, таму го запознав. На фејсбук го имам, пред околу месец дена му пишав прва. Пишувавме така општи муабети. Е сега работава е што никогаш тој нема пишано прв иако му имам речено, сфатив дека за да започнеме разговор јас морам да пишам прва инаку не бидува (имаше период кога чекав да ми пиши ама ништо и јас пишав). А во живо кога ќе се видиме ми зборува, не се прави како да не ме познава. Пред некое време му признав дека ми се допаѓа (на фб). Ми рече дека не знае што да кажи. Потоа ми кажа дека моментално не сакал ништо сериозно, време требало да помини. И чекам уште. Дали постои некој начин за да го освојам? Нешто да се направи. Вака не знам уште колку би можело да чекам. Вчера вечер во кафичот каде што бев излезена се најде и тој, воопшто не го очекував, бидејќи никогаш не го имам видено тука. Се поздравивме само, го прашав што тука, се срамев не знаев што да кажам друго. Потоа другарка ми го прашуваше дали би сакал да се види со мене. И рекол дека моментално не може да ги остави другарите, за брзо ќе си оделе, друг пат. И си заминаа за брзо. Сега тоа друг пат, ми даде надеж малку, но сепак.. Не можам да го прочитам убаво, што точно мисли. А не сакам да се откажам воопшто.

10. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    @Olli28 Неее не не требало другарка ти да се меша да го прашува:drunk: ајде биднало.
    Што е до тебе, ти си направила чекор, одговорил што одговорил и тоа е тоа. Сега со него биди си на здраво, чисто од култура и доволно, но ништо повеќе немој да му напнуваш. Остави спонтано да течат работите а ти во меѓувреме забавувај се и кулирај. Другарки нека не се мешаат тоа дополнително го одбива, повеќе ќе расипе отколку да поправи работа. Ќе го придобиеш ако се оддалечиш од него, машките сакаат да освојуваат, ти си му признала чувства ок, а натаму ако му се нудиш на тацна само ќе му го дигнеш егото уште повеќе и ништо нема да биде. Имај си на ум дека вредиш повеќе од него, што и да се деси. Гуд лак :f:

На mila1111 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Olli28

Olli28 Активен член

Се зачлени на:
    28 март 2015
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    345
    @MiloMalo разбирам, но мислам дека ако се оддалечам нема да се обиде ништо да направи. А вака вели друг пат, треба лично јас да го потпрашам околу тоа, без другарки. Малку е несфатлив, тешко да го разбереш. Уште тоа, па нема веќе што да се направи друго, од него зависи понатаму. Знам и јас се осеќам без гордост вака, оставам чувствата да ме водат. Но се изморив веќе од чекање, а премногу ми значи.

12. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Земи една хебла, начекај го негде и мавај додека мрда :D Се шалам.

Јас мислам дека баш тогаш кога ќе осети дека не си му толку достапна повеќе ќе се потруди, ако е заинтересиран секако. Инаку во спротивно може да излезе со тебе па недајбоже те искористи и уште повеќе ќе те повреди. Вака од една страна делува незаинтересиран од друга пак може стварно те чува за нешто посериозно, не знам, ти го знаеш и во сурат и во карактер. Сепак чувај си ја гордоста, ако ти прави муабет прај му и ти, онака другарски, лабаво... Дирекно ако го прашаш пак, ќе згрешиш, ќе испадне дека го молиш (еднаш веќе си му кажала, па и другарка ти, плус секогаш прва му пишеш итн..)

13. Olli28

Olli28 Активен член

Се зачлени на:
    28 март 2015
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    345
    Хахах..

Инаку би сакала да е така, да се заинтересира ако се оддалечам, но колку што го знам тешко ми е за верување, не ми личи на некој што би ме побарал, дали чека само јас да се трудам и/или му е сеедно... Само Господ знае. Тогаш кога не му пишував три недели поминаа ни трага ни глас немаше од него. Велеше дека зафатен бил, а сепак секој ден уклучен во еден период од денот. Многу сакам да бидни работава ама многу тешко, ако е вака..

14. Sar4i 19 ;*

Sar4i 19 ;* Активен член

Се зачлени на:
    29 декември 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    9
    Stvarno veke ne znaam sto da mislam po cel den sum onlajn so nadez deka ke mi pise ama ete ne biva. Porano, mislam pred tie ljubovni izjavi od negova strana pocesto pisuvavme onaka drugarski a sega nisto. Veke ne znam so da.pram mozi treba da obratam vnimanie na onie koi mi pisuvaat i za koi znam deka navistina cuvstvuvaat nesto kon mene , pa mozi ke go zaboravam ,mozebi ke se zaljubam ne znam ama srcevo mi cuka zabrzano koa go Vidam uklucen, koa zboram za nego i stalno si gi vrakam porakite, se molam da mi piše se tresam koa mi stigne poraka mislejki EVE SEGA JE ON, KONECNO MI PISE pa potoa se iznerviram koga vidam deka ne e on

15. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    Морав да искоментирам, сум се нашла во слична ситуација пред неколку години.
    Јас мислев дека има взаемни симпатии, ми даде број на моб ако имаш потреба барај ме. И јас секогаш наогав изговор да пишам смс, а кога ке ми вратеше паѓав во кома, леле ми вратил. Да не кажувам како паѓав во несвест кога ќе се видевме, или заедно пиевме кафе во исто друштво. Се зближив со неговите другари па дури и сега сум блиска со другарите негови (со него не секако).
    И такаа минуваа годините....јас се надевав дека тој ќе превземи чекор, бидејќи знам дека знаеше за мојата симпатија. Тој смена едно 2-3 девојки во меѓувреме.......и еден ден одиме на кафе, одејќи така пред нас една фуфа стегната во фармерки и тој на другарот му вика...“лелеле види ја колку убави гзиња има, ваква една да имаш........“. Јас си сум елегатно пополнета и немам секси гзиња но некако тој муабет ми дојде како лекција, сфатив дека тој мене не ме гледа како симпатија туку како другарка.

И од тогаш советувам, ако некого сакате да освојите, ако сакате да видите дали некое машко ве бендисува, започни разговор за жени. Види ја онаа, какво гзе има, какво тело....или незнам, какви жени сакаш.....одма ќе ти се отвори и ќе видиш што сака кај една жена:

Немој џабе надеж да си имате, екшн-реакшн :)

На Sar4i 19 ;* му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Kako da go osvojam?

Javi se kaj Vucic I odberigo prvoto pole.
    Tamu e(fingers)

На LittleChili му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Нова година, страи дилеми :) @Sar4i 19 ;* многу си се навлекла на типот, не знам зш си се сомневала дека те лаже и си прекинала комуникација со него, сигурно не било без причина, а сега поминало некое време и можеби тебе ти е досадно,тој не ти обрнува внимание си брка работа па, поминуваш низ ова, не знам. Насловот на темава сврти го малку, жените не се креирани за да бидат ловци :) туку да ја гледаат пошироката слика, така и ти, тргни се малку од нет и не го чекај него туку играј си со некој друг што тебе ќе сака да те освои, а овој првиов ако се врати и ако мислењето ти остане исто ОК ако не животот продолжил понатаму.

На Sar4i 19 ;* му/ѝ се допаѓа ова.
  18. s.w-e.e-t.y

s.w-e.e-t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    432
    Ми треба совет...неодамна излегов со еден што ми се бендисува премногу (благодарение на моја другарка), но остана само на тоа. Оттогаш сме биле и во друштво и насамо, но не проба повторно ниту да бакне ниту ништо..туку остана само на гушкање и тоа два пати само во пијана состојба. Инаку типацот знае дека јас сум срамежлива (веднаш се забележува тоа бидејќи кога сме во друштво јас од срам постојано молчам и сум многу повлечена), но цело ова време ниту прашал за мене ниту пак ми пишал. Пробав еднаш му пишав јас прва, но ми одговори кратко и не се ни обиде да го продолжи разговорот, па повеќе не се ни обидов. Инаку и тој е срамежлив, но не колку мене. Дали имам некаква шанса да го освојам и како може да го направам тоа или пак ќе остане само добар спомен?

19. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
    Ни тој ти пишува па ни ти. Така не можиш ништо да освојиш.
    Фрли се во акција и пиши му ти прва, нема врска што си толку срамежлива, бар во виртуелен свет обиди се.

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.543
    По кажаново сепак сметам дека дечкото нема никакви намери со тебе најискрено ти кажувам колку и да те боли тоа. И самата кажа дека бил со тебе на пијано, не те бара, не продолжува разговор со тебе, индиферентен е и те игнорира.
    Сепак пробај да му пишеш и да се обидеш ако не бидува батали го и тражи си ја среќата на друго место. Таму некаде постои дечко што навистина ќе те цени и сака.