Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да го освојам...?

Дискусија во 'Сингл' започната од lovelygirl1, 20 април 2011.

1. maser

maser Активен член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    da da begaj od nego i koga ke zastane do tebe zavrti si ja glavata bidi i ti vazna malce ili ako ima nekoj drugar do vas rpavisi so nego muabet on kako da ne postoi pa ke vidis na fb kako ke se odnesuva .

2. Slatko-Malo

Slatko-Malo Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    13
    Е девојки и мене ми треба совет како да му пријдам на еден. :emo: :) Кога се запишав средно уште 1ден на 1септември го видов и више 2год.сум затрескана во него. :inlove: Во 1год.бев без памет и ептен трчав по него и нормално он дозна дека го свиѓам и почна да ме мерка.Се мував и со други за да го заборавам,ама нема шанси бе.Во 2год.на крајот си фатив дечко и еве више 1год.сум со дечко ми и пробав да го заборавам овој другиов,се трудев да го засакам дечкоми и колку-толку успеав.Но сеуште неможам овој да го заборавам,зш учи кај мене во школо и го гледам секој ден и тоа е најголемиот проблем.Дечко ми дозна за него и сме се карале мн.пати.Сакам да го заборавам,да го засакам целосно дечко ми,но неможам.А тој постојано ме мерка и другарите негови го буцкаат кога ќе ме видат,ме гледаат,може е свртен по мене откако фатив дечко,но никако не ми приоѓа и затоа решив јас да го направам 1чекор,зш вака неиде.Или се или ништо.Затоа девојки,а може и момци,ве молам за совет. :$ фала ви однапред! :*

3. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Јас мислам да си останеш со дечко ти најарно ќе биде. Зошто да си ја уништиш врската поради него, мислам ако ти е убава врската. Тој знаел дека го свиѓаш но не направил ништо, па што чекај, покана?
    Тоа што не можеш да го заборавиш е затоа што го гледаш секој ден. Да не го гледаш да видеш како ќе го заборавиш. :) Ако те сака дечко ти потруди се да го засакаш и ти него. Немој да си ја уништуваш врската.

4. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.079
    Така ли ќе освојуваш?Тресни го ,не ти треба.Шо треба,да му ги дигаш акциите пред цело школо :tmi: ?Уживај си со дечко ти,а дотичниот со тек на време ќе го заборавиш,се опседнуваш со него затоа што не покажал интерес за тебе.
    А што се однесува до тоа што те меркал,тоа е само за да се фали бидејќи сите дознале дека трчаш по него.Ај направи си услуга,не се понижувај.Секое добро :hai:

5. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Зошто ти е да го освоиш?Ти си имаш дечко.
    Чим дечко ти ти простил тогаш мора да те сака штом е со тебе.Јас те советувам да не правиш никакви чекори.Остај го!Ако направиш така како што си замислила ем ќе изгубиш некој што навистина те сака,ем ќе се каеш ;) Ти си знајш!

6. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Девојки помагајте..па вака има едно детенце во училиштето кое ми се свиѓа веќе две години.Првиот пат и тој ме меркаше,но овде се појави проблем,тој ја сака мојата другарка(бифша) бидејќи се испокаравме со нејзе ама не е порадо него,туку бидејќи акциите и се многу дигнати зошо цело школо и велеше дека била многу убава незнам ти шо,а она уствари е многу површна,еден ден со еден друг ден со друг и се така.Дечково прек некое време почна да ми пиши ова она и станавме најдобри другари.ама пред некој ден почна да ми се пушта ,а јас сватив дека веќе и не го сакам,всушност во таа фаза на заборавање сум и незнам што да правам па се решив од вас помош да побарам... :)

7. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    А зошто да не пробаш, сега најверојатно си на возраст кога едноставно не е до сериозни работи, така да терај си. Чим некогаш ти се свиѓал, а сега имаш прилика искористи ја! Не размислувај за гордост или нешто такво, бидејќи ете се случува често некој да те гледа како симпатична, но после долг период да сфати дека си му и повеќе од тоа. Најверојатно тоа се случило и со дечково. Јас би ти рекла мувај се исполни си го меракот од некогаш, па ако после тоа сакаш нешто повеќе отом потом :)

На Xepp му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Dragana96

Dragana96 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    23
    Луѓе ми треба ваша помош...Ми се допаѓа еден дечко скоро половина година.Учиме во исто училиште и секој ден се гледаме.Тој знае дека ми се допаѓа и редовно си ставаме лике на фб,ми кажуваа дека тој не се замара со девојчиња и дека е срамежлив по таа тема.Јас пред некое време му пишав на фб да му ја честитам новата година и разговаравме малку,се надевав дека тој после ќе ми пише но ништо од тоа....што да правам?

9. shy.girl

shy.girl Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво. Прв пат пишувам, но постојано ги читам форумите. Ми се допаѓа еден дечко од типот на ,,look but don't touch,, (бар мене така ми делува...додуша неможеш да судиш по надворешниот изглед, ама обично тиешто се ,,по фаци,, така делуваат а во суштина и се') и е 5 години поголем од мене. Со дечкото лично не се знам, пошто многу ретко излегува, а и со оглед на разликата во години очигледно дека не сме се движеле по истите места. На 2-3 пати имам забележано дека погледнува накај мене ама тоа мене ништо не ми значи бидејќи сепак тоа е дискотека, нормално дека некогаш можеби ќе ни се сретнат погледите (па и со било кој друг). Кога зтанува збор за машко, јас никогаш не го правам првиот чекор. Но овој пат по долго убедување на другарките да му пишам на Фб (можеби звучи глупаво и детинесто фб, ама од некаде мора да се почне), јас по 15 мин размислување му пишав, незнам и јас како пошто по природа сум срамежлва девојка. Но за жал не добив никаков одговор и многу се засрамив и разочарав, а сакав да се запознаам лично со него :( Е сега како да се запознаам со него после ова...тој да сакаше да се запознае со мене мислам дека би ми вратил со едно здраво ако не нешто повеќе :/ Незнам што да правам, дали да се запознаам или не...како да постапувам ?

10. Geronimo

Geronimo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2010
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    112
    А што ако бил во ВЦ кога си му пишала...ааа??
    Избегавај го фб... нема да ти донеси решение.
    Единствено ти е да чекаш прилика да се сретнете одблиску...
    Речи му едно здраво, годините не се пречка, направи нормален но краток муабет, и тек потоа пиши му...
    Верувај тогаш ќе ти врати.... :)

11. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Немој да се разочаруваш веднаш. Можеби немал време да ти врати, или било која друга причина. Не се обесхрабрувај, никако. Ако ти се допага многу, потруди се да контактираш со него. Покажи му дека му се допагаш, ке му се допадне тоа сигурно, ако му се допаднеш ке комуницира со тебе. На крајот на краиштата, ако гледаш дека не реагира никако по одредено време значи дека не е заинтересиран за тебе и мила заборави го, постојат и други не е само тој. Поздрав и пиши што си направила. :)

На shy.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Јас мислам дека е доволно тоа што си го направила. Си му пишала на фб, а тој не ти вратил.
    Да, можеби бил зафатен во моментот но можел да ти пише подоцна, одкако видел, а не го направил тоа. Затоа јас би те советувала да не му пишуваш повторно ниту во живо да му пријдеш, да не те демотивирам, но ако дечкото бил заинтересиран за тебе верувај дека ќе преземел нешто после тоа што си му пишала на фб. Почекај уште некое време, може ќе ти пише.
    Не се разочарувај и продолжи си со крената глава, пред него секогаш опуштена и насмеана. Ќе ти пријде тој сам ако му се допаѓаш :)

13. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Богами треба голема храброст за да го направиш првиот чекор.Јас никогаш не би се осмелила на такво нешто.
    Но ти си направила се што е во твои раце.Ако тој не ти вратил,здравје боже.Немој да се чувствуваш понижена и разочарана но исто така немој ни да му пишуваш повеќе.Ќе помисли дека си нападна а како што се опишуваш - не си.Ништо не ти преостанува друго,биднало што биднало.

14. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    Ако не друго но барем еден ден нема да се каеш дека не си превземала ништо :)
    Што е до тебе ти направи па сега ако имаш среќа и останатотот ќе биде само дај му време и не ја наведнувај главата.Не може веднаш да очекуваш љубов од некој што те видел 2,3 пати во дискотека.А мислам дека и си избрзала малку...

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. shy.girl

shy.girl Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Па тоа ми е и на мене...ако во моментот не бил пред компјутер можел да пише отпосле, но тоа е што е. Незнам можеби тоа го направив бидејќи знам дека утре оди на факултет и незнам кога ќе се врати пак. Незнам стварно што ми стана, штом јас се решив на прв чекор што сум толку срамежлива, би го можеле тоа сите :) Сигурно 1 месец најмалку ќе е таму...Незнам кој колку ќе ми верува но веќе се чувствувам подобро. Одговор за тоа што е било кога би се сретнале во живо ќе има за најмалку еден месец, ако дотогаш не си фати женска (бидејќи сум малер). Ви благодарам многу за советите, па ако можам некого и јас да посоветувам тука сум. Повеќе ќе контактираме. Поздрав до сите

16. shy.girl

shy.girl Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    По тоа што ви го зборував, дечкото требаше во вторникот да замине на факултет, но сношти кога излегов го видов и мн се израдував. Се разминавме во кафичот ме погледнал ми кажа другарка ми бидејќи јас не се ни завртев од срам. Потоа отидовме во дискотека, и таму стоеше 2 маси од мене, па немаше шанси да не го гледам од срам. Само што го насочи погледот кон мене, јас го насочувам погледот на друга страна. По извесно време, бидејќи беше многу топло внатре, јас со една другарка излеговме надвор на воздух. Излегувам и што да видам - тие излегле пред нас. Беше излезен со еден другар, кој е многу близок со една моја другарка. Застанавме со нив. Можете да си замислете како сум се чувствувала во тој момент, но сепак успеав да го сокријам тоа (многу сум вешта во тоа). Другарка ми си зборуваше со другар му, а ние само се погледнавме и се насмеавме. Ниту јас преговорив ниту тој, срамежливи за сите пари. За кратко влеговме внатре, а тие по нас. Другарму не покани да стоиме кај нив на масата, но јас до срам не застанав, веднаш се сетив дека не ми врати и си заминав. Другарками нормално дојде со мене. Мислите дека имам некакви шанси во иднина или само си влевам лажна надеж?

17. redgirl

redgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2010
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    4
    па ова и не е доволен доказ за нас за дние знаеме дали има шански или не.Дознај ти самата.Од што имаш срам?Ништо лошо не правиш,ако ти се навистина допаѓа потруди се дознај сама тргни срам на страна и ќе видиш дали има шанси,ќе знаеш на што си дали вреди да се надеваш за него или да убиеш секаква надеж за него :)

18. shy.girl

shy.girl Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Eпа тоа е што неможам ни со другарка ми да прозборам од срам пред него, а не пак со него...незнам како да го победам срамот :worried: Таква шанса незнам дали ќе имам пак...Кога зборувам со некој непознат (не зборувам за некој кој ми се допаѓа туку општо) и од мала шала јас целата се вцрвувам од срам а не пак со него да зборувам.

19. redgirl

redgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2010
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    4
    соочи се еднаш со тоа,скрши го ледот не мисли на тоа како не го знаеш дечкото замисли си дека те интересира се за него опушти се и зборувај :) и тој нема сигурно цело време да молчи ќе каже нешто тој,нешто ти и ќе си започне муабетот,ме го гледај ова како проблем туку како нешто со кое треба да се соочуваш. ;)

На shy.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. s.w-e.e-t.y

s.w-e.e-t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    432
    Kako da go osvojam koga voopsto i ne me zabelezuva? Se gledame recisi sekoj den, no ne mi obrnuva vnimanie a sramezliva sum da mu se doblizam i da se zapoznaeme. Kazete mi nekoj nacin samo da ne e preku fb. :)