Епа чим ти е срам онака да му се приближиш, тогаш фб ти е најлесниот начин. Зашто нејќеш преку фб? Додај го за пријател, like ваму таму, муабет и така се почнува како зарем?
sram mi e kako ke reagira potoa..ne sakam koga ke me vidi da mu kazuva na svoite drugari eve ovaa me dodade na fb ili nesto slicno..ednostvno premnogu sum sramezliva..
До пред некој ден јас барав совет, па од тоа што го научив ќе ти го кажам тебе. И јас се наоѓам во истата ситуација. И јас сум срамежлива и неможев да си замислам да го направам првиот чекор, се додека не му пишав на фб (а не се знаеме) и за жал не добив одговор. Тебе можеби нема да ти се случи тоа, но во секој случај не е добар начин фб. Додека не поразговараш лично со некого не можеш да знаеш шо човек е. Најдобро ти е лично да се запознаеш со него. Немора да е утре. Јас искрено многу се каам што почнав со фб ама ајде...по бајрам баклава... И најважно - имај самодоверба.
Pa spored mene e dobar, no za da mu se priblizam mi treba golema hrabrost, a za zal jas ja nemam..postojano e so drustvo i mi izlgeda kako voopsto da ne ni znae deka postojam
Luda sum po eden tip! Poodamna se imavme "smuvano", iako ne bese toa muvanje, tuku jas se podnapiv i mu se pustav(da ne recam go napadnav) , toj sekako sakase da iskoristi prilika i izlegovme nadvor(od kafic) da se smuvame, koga jas go prekinav so izgovor pa ne se znaeme dovolno ova ona-Glupava! Koga posle toa prestanavme da komunicirame i doznav deka toj imal zenska..i taka odea okolu godina dena, koga mesecov pocna da mi pisuva, me vikna na kafe, gledam gi trgnal slikite od fb, ne znam dali raskinale.. Pred nekoj den izlegovme na kafe, ama muabetite povekje okolu fax se vrtea(kolegi sme na fax inace) .. i ne znam so mu bese filmot.. Inace tipot e zenkar, barem taka mi lici... kako i da e, mnogu sakam da go osvojam, so prethodnite dodvorvaci ja sjebav rabotata.. Ubava sum, imam mnogu dodvoruvaci , ama mislam deka mi nedostasuva taktika za osvojuvanje, dolgo vreme bev vo vrska, pa sega vekje godina dena sum single..vekje me mava depresija.. Aj helpnete mi !!!
Една моја другарка беше во слична ситуација и он цело време трчкаше по нејзе и проба да ја смува и такви ствари ја праеше љубоморна со други им се лепеше, јас и другарките цело време и викавме да не потпаѓа многу многу под негово влијание пошо е женкар (ако е и во твојата ситуација така) и дојде крај на лето и се обиде да ја смува, другарка ми нејќеше пошо многу така смувал па после не ги знаел и ден денес се прави како да не ја познава така да ако и тој е "женкар" ја ти препорачувам да го заборавиш пошто полошо ќе си направиш сама на себе
devojki vaka..da prasam i jas.Ima eden decko znaci od ist grad i se mu gi poznavam drugarite,no nemame zdravo.Toj prv pocna da mi stiska lajk na se na fb(na sliki,statusi) i mi pisa i se dopisuvavme.Imame isti interesi i se,ama vo posledno vreme prestana da mi pisuva,i neznam sto da pravam,a mnogu mi se dopagja.Od ponedelnik sme ista smena vo skolo i neznam kako da se odnesuvam koga ke go vidam.Eden isto taka moj "drugar" mu kazal deka mi se svigja izgleda vo toj stil i sega neznam dali e poradi toa i toj kazal pa pretpostavuvam i pisuva,mi treba itno sovet ... blagodaram
Едноставно биди си своја Не се прави некоја која што не си.Биди уверена и чувствувај се убаво,каде и било.Тоа е тоа)
Моево прашање повеќе е за како да му се приближам воопшто а,не па да го освојам,тоа ми се чини далечно многу Вака,детето е од другиот клас,има погледчиња срамежливи,мислам дека има нешто,може и да грешам,ама како побогу освен погледи да има и нешто друго? На фејсбук немам храброст да му пишам,послободна сум во живо него на фејсбук ама и тука има мана..немаме тема,не можам да измислам тема да збориме,ако почнам може и ќе имаме заеднички теми,ама како,како? За школо ми е глупаво да го прашувам него,мислам најдобрите другарки ми се во тој клас и јас баш него го прашувам,смешно ми е накако А,многу ме демотивираат групите како Se zapocnuva od drugarstvo.. ,јас и он сме далеку од другарчиња Знам дека ни јас не знам што сакам,ама имајте во обзир дека сум срамжлива и немојте да ме советувате да правам некои големи чекори,не можам јас тоа Не знам ни дали има совет за мене,дали има лек некаков,битно си се олеснив тука па,може ќе има некое советче што ќе ми биде од корист во мојот освојувачки поход
Епа вака,чим си пишите ако не те има покането на кафе покани го ти.Важно е да се облечеш елегантно и да се однесуваш како права дама,а не на прв поглед да помисли дека си ку*ва.Смеј се и биди куллл немој да се срамиш Се надевам помогнав
Mnooooogu mi se sviga edno dete.Ucime vo isto skolo,dvajcata sme prva godina.E sega,ne se znaeme kojznae kolku,onaka samo se pozdravuvame Aj kazete mi kako da mu se priblizam,da staneme pobliski,sto da zboram so nego koga ke go vidam?(posto sekoj den celo vreme go gledam vo skolo Ajde helppp<33333 P.S:izvinete sto pisuvam latinica ama neso mi zafrkava kompjuterov
Еве и јас да си побарам совет ми се свиѓа али ептен многу едно дете и сега и таков по популарен о е преубав и има многу девојчиња што го сакаат али го имам видено двапати првиот пат не ни се претставив и ме имаше аднато на фб после кога пак се видовме и го засвиѓав бев брука само кажував глупости паѓав се однесував како ретардирана благо речено и сега незнам како да го исправам впечатокот а една од настарите и надобрите другарки се иста генерација и така се запознавме и некои мои добри другари и другарки се со него ама несакам никој да не се меша пошто така се се зафркнува знаат само неколку најблиски другарки и толку а кога едната другарка та што во иста генерација со него праша една дали да искочиме заедно од нивен клас неколку и ние али оваа кажа не пошто едни две замараат и глупо ќе било и така со изговори и неможам да стапам во никаков контакт освен на фб пто си лајкнуваме глупости али стварно ми се свиѓа и несакам да оплескам овојпат затоа совет ве молам пОзз
go sakam a ne znam kako da go osvojam pa ima mn zenski ne saka da se smirime premnogu e grubb i neznammm ponekogashh koga stoime zaedno mi mesti dr deca a imam drugarka od kja mene e i taa me skara i ne mozam od neze nishh da napravam
go sakam a ne znam kako da go osvojam А да си го откачиш ти овој? Не знам колку години имаш ама ако е таков, има многу девојки и тоа се, што ти треба тој?? Знам декас звучи излитено но, ќе си најдеш бољи, верувај..
Истото ми се случува и мене само што јас сум во ист клас со него прва год. сме и двајцата и нема начини да станеме поблиски во школо разговараме за теми поврзани со школо на пр. што имаме за учење тестови а и не живееме ни излагаме на исти места. Како ли да му се приближам ?? без да биде многу очигледно
Смисли некој настан,каде што би требале да учествувате двајцата,нешсто како работа во тим,сега не ми текнува конкретно што....
Девојчики, кај мене проблемот е во тоа што дечково е малце помал од мене ....го сретнувам нашколо но само онака ( мислам дека он прв примети како го гледам ) и сега ми упатува некои погледи но само на тоа веќе неколку дена останува би требало ли да сум упорна ? како да му се приближам ..немаме никакви допирни точки освен што еден мој школски добро живее со него