Паа ... започни онака опуштено со здр,како си ... и после тоа смисли некоја добра тема за разговор,секогаш имај нешто да кажеш да нема долги паузи меѓу еден и друг одговор,покани ја да излезете сами на кафе ова она нешто,па ако излезете гушни ја,држи ја за рака,бакни ја на образ ... и тако даље.
да, но лесно е така.. пр. како ти се одвивал односот со некој што ти бил дечко, од далечен почеток во кратки црти?
Еве ќе ти раскажам за почетокот со сегашниов дечко. Го знаев онака од претходно,го гледав кога се шеткав низ чаршија со другарките. Едно време почна мн често да ми излегуваат негови објави на почетната на фб,и така ми зареди типов 7-8 песни што ептен ги сакам и на сите му кликнав лајк. По некое време типов ми пишува на чат,онака општо и се изнапраивме муабет да ти кажам како да се знаеме 100 години ... Едно време ми побара бр од моб,ама не ми беше сигурен па му го кажав од брат ми. И така ми се јави,и пак исто ни одеше како вода муабетот да не речам смеа,озбилен муабет се и сешто. И онда ми рече да се видиме. Прифатив некако ајде ме убеди,и во рок од 3 дена се фативме па еве и ден денес сме сеуште заедно фала му на дедо боже. Се зависи каков тип е девојката,колку покомуникативна толку полесно ќе дојдеш до нејзе. Ама сепак и ти треба да си малку,сам да си способен да и привлечеш внимание,да ја задржиш едноставно да не дозволиш да има недостиг на внимание и да не прекине да се интересира за тебе да не и станеш досаден.
проблем на уште првиот чекор, околу муабетот. помина општиот муабет од типот на здр, како си и сл. FUCK
Дај не заебавај ... не верувам Биди малку посамоуверен,мислам машко си ... Какви сте значи мекуши,се ние жениве треба да преземаме инцијатива. Не се предавај така лесно,утре чекам лична порака да кажеш како помина.
лелел на мака сум со еден дечко веќе се познаваме подолго време и нешто сме во комуникација и илзеговме заедно , ама не сами..и на крајот на првото излегување тој очекуваше дека ќе се деси нешто.ама ништо не де деси зошто стана ептен така како да кажам нападен па дури и не си одев до дома со него...втор пат веќе ајде демек да се деси ама некако не ми идеше да го бакнам,па не нешто друго и еве помина некоја недела , не дека не ми се допаѓа, ама не ми се брзаше некако, и сега јас нешто го распрашувам да излезиме ова-она, ама тој ми дава некој одговори двосмислени или ми одговара со да не...и сеа јас како да го вратам неговото внимание???...зошто колку повеќе го запознавам, толку повеќе ми се допаѓа
kolku poveke se poznavate ili aj da kazam se druzite poveke mozis da se zalubis vo nego , ako e takov kako so go kazvas mislam deka ne e seriozen vo vrskata nikoj mas ne bi ostavil nekoja dama da si odi sama ili bez da kazi nekolku slatki zbora
Како да го придобијам? Пред извесно време симпатијата ми побара шема........... Јас го одбив зашто ми беше срам ,ама сега се каам и сакам повторно да го придобијам и овој пат да не го одбијам ..... Како да го сторам тоа молам за помош ! !! ! ! !!!!
Девојки, веќе долго време ми се допаѓа едно момче, а сигурна сум дека и јас нему. Секогаш кога ќе ме види, се однесува поинаку, не го трга погледот од мене, но е ПРЕмногу срамежлив. Немаме никакви контакти, немаме заеднички пријатели, го немам на ФБ, како да го натерам барем ЗДРАВО да ми каже? Штом ќе бидне тоа, полесно ќе биде и за двајцата
и јас сум била во таква ситуација,и му пристапив прва на дечкото,ама се среќавааме често во ист град студиравме .романтики . епа можеш и ти прва да му пријдеш или додај го на фејсбук ,па почнете муабет . со среќа
Не само што живееме во ист град, туку и скоро соседи сме, живее блиску, но немаме никакви контакти. Тешко ми е, не знам што да правам?
Epa vaka pochna se...se sretnavme vo eden kafik i sluchajno stoevme eden do drug mojata bratucetka se poznavala so negovata zenska i taka jas i toj dojdovme do kontakt,pravevme light muabet i te stvari se zapoznavme edno drugo razmenivme broj i na kraj toj me odnesi doma pa svrtivme nekolu krukchinja a negovata zenska valjda ne primeti nishto posho ete ne e nekoa so se ispozamarala mn mn.Posle eden mesec jas mu pishav nemu poraka mu pushtiv prazna poraka na koj toj se javi praevme muabet se sretavme u diskoteka i koga dojde vreme za nakaj doma toj me odnese i ete se smuvavme. se muvavme dva meseeci i dojde vreme za seks ,posho to mi e najnormalna stvar imav seks so nego kako avantura,ja i on se gleame samo koa toj ima vreme ima privatna firma i demek nema mn vreme...od koa imavme seks pomina edna nedela a nego go nema ushte da se javi sho mislite da cekam ili(poshto dogovorot bese taka koa sme slobodni i dvajcata a jas znam deka ima toj zenska i jasno mi e ushte pred da napravam toa sho go napraviv)jas da mu dzvonam kako da go navlecham kon mene kako da go osvojam??
dodadi go na fb,pochni muabet i ich ne se srami,ili pak vikend mozes da go turnesh ne sakakji pa da pochnete muabet vidi so koj se druzi najdi barem eden prijatel so moze da vi bide spojma ...so srekja duso
девојко не сакам да те разочарувам ама освојувањето завршило.на типот целта му била да те легне и готово.си има девојка и помири се дека си му била втора виолина .не верувам дека ќе те побара,а изговорот со фирмата е просто да не веруваш
Зошто толку брзаш да пораснеш ? Јас да сум на твое место би уживала во моите 14 .. не е дека сум многу поголема но ти кажувам од искуство... ако уште сега го првиш тоа верувај после нема да знаеш што да направиш се ќе ти стане здодевно ... не биди онаа која ке "лови" отставо го тој самиот да се заинтересира за тебе а како што и ти самата пишуваш јас мислам дека по такви што си ја дигаат цента воопшто нетреба да си го губиш времето
И ја имав на некој начин случка ваква,човеков ми се пушташе секоја секунда ама ја како ја не се замарав си имав испити,он си збори со мене ја си се движам околу него со книгата у рака .Коа го приметив дека е мрак тело лом фаца гром после испитите решив да се потрудам и ја се беше ок ама овој многу се опушти со мене,беше многу опуштен не му беше срам од ништо ме пипкаше пред сите и пед професори .Еден ден отидов во тоалет со другарки и тој ден бев напната малку се каравме затоа што ми дојде на нерви па не сум ја ... ,он ме пратеше дојде у тоалет и без срам се доближи до мене ме дигна на плочки ја му влепив шамар а он како да го запали тоа повеке и почна многу болно да ме бакнува....доста со тоа ... почнав да му пракам пораки,почна да се фали на сите за нас и за се што сме правеле и јас бај бај . Со ова сакам да кажам дека не е секој вреден за да се освои затоа памет у глава феминки