Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да го освојам...?

Дискусија во 'Сингл' започната од lovelygirl1, 20 април 2011.

1. girlonfire

girlonfire Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    62
    Учам во гимназија и со момчето што ми се допаќа сме во иста смена. Го знаев подолго време но моите очи едноставно не го забележуваа се до еден ден кога седнавме еден до друг така ме маѓепса што од тој ден незнам луда сум по него ве молам за совет кажете ми дали да му пишам на фејбук или...Ве молам за совет

На LikeDomino му/ѝ се допаѓа ова.
  2. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.913
    Се дружам со него во училиште а и сме во исто друштво и многу сме блиски, многу ми се допага а мислам дека и јас нему му се допаѓам но како што велат јарците (јарец е во хороскоп) тешко ги искажуваат своите чувства и го чекаат првиот чекор. Пааа сега што треба да направам? ..помогнете ми :)

3. Boomgirl

Boomgirl Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    25
    Никогаш не освојувај машко , дај му до знаење дека ти се допаѓа со погледи и насмевка , дозволи тој да те освои !! :)

На naughtygirl и Optimistic им се допаѓа ова.
  4. LikeDomino

LikeDomino Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2012
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    25
    Мислам дека треба да му пишиш, не треба да се срамиш ете ти кажувам јас совет од моја страна

На naughtygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. luvS2

luvS2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    42
    немој на фб, пробај во живо

6. h...o...n...e...y

h...o...n...e...y Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Другар ми е си пишуваме на фб..но тој незнае дека го сакам...но срам ми е да му кажам бидејки тој е другар на мој братучед..незнам како ке реагира..помогнете ми ве молам..незнам што да правам

7. lovelygirl1

lovelygirl1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    8
    ПОМОШ

Здраво девојки,

пред некое време се гледав со еден ама беше онака полабаво.. вечер сме на роденден и двајцата кај една пријателка во стан.
    Проблемот е што исто така ке бидат едни две шо знам дека нема да се одлепат од него бидејќи едната е женска на неговиот најдобар другар а другата го свиѓа.
    Ве молам помогнете ми и кажете ми како да му се пуштам, што да правам?

8. MoonshineAnne

MoonshineAnne Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2013
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    83
    Што напраи ловлеИгрл бидна нешто или слабо?

9. luvS2

luvS2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    42
    Па не мора да му кажеш, покажи му на друг начин, смешкај му се, разговарајте, прашувај го, види што го интересира, прашувај го за тоа или ако си блика со братучед ти, зборувј со него.

10. bojanalove

bojanalove Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2010
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    21
    Devojki.. jas epten se zaljubiv vo bivshiot.. se gledavme minatoto leto, ama ne beshe nishto seriozno, no potoa toj mi kazha deka me saka, a jas pa togash bev zaljubena vo drug i mu go kazhav toa, ama sega pa jas nego go sakam.. pred 2-3 nedeli pak izlegovme nekako drugarka mi ni namesti rabota, ama sega toj onaka ladno se ponasha sprema mene.. shto da pravam, kako pak da go osvojam? :?:

11. makarov

makarov Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    48
    Муабет...само муабет..прво повторно да се зближите а потоа останатото...инаку сето џабе. :)

12. JackNicholson

JackNicholson Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    40
    И немој да му признаваш дека го сакаш иначе ќе олади уште толку

13. babyboy123

babyboy123 Активен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    17
    И двајцата сме средно, две години сме разлика, не знае дека ми се допаѓа всушност малку сум заљубена или малку повеќе, не можам да спијам цела ноќ моите се чудат што ми е, иста смена сме на школо така што често се видуваме и сега од септември пак ке сме иста смена, не се знаеме лично мислам знае дка постојам, ме забележал, ме погледнува низ ходниците и јас него но не се знеме лично па затоа и не знам колку можам со него да имам било што. Не сакам да пишувам прва ниту да признам прва.
    Што да направам? Како да го освојам? Некои трикови?

14. miley21

miley21 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    44
    Епа можеш да започнеш некако разговор, зашто џабе е ако само се гледате или ти се насменвува, се додека не започнеш некако разговор, верувај ништо нема да се случи... и јас бев затрескана во еден од мојот клас и нон стоп ме гледаше ми се насменвуваше, се закачаше со мене, некогаш ми се јавуваше, , после школо идевме некогаш у парк со друштво, јас ептен се затрескав во него и после неколку дена, гледам тој е во врска со едно девојче, ги видов заедно, е тогаш многу се разочарав, не знам сега како ќе го гледам од септември, само не сакам повторно да го засакам..
    -ианку можеш да го додадеш на фб и да му лајкнеш слика, песна или било што, да го боцнеш или судрете се случајно во ходник, речи му извини и запознајте се ама најдобро е без никакви трикови :D :)

15. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Абе видете сега...една ваква порака доста ќе му биди... ;)

16. Flossy

Flossy Активен член

Се зачлени на:
    20 јули 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    HELP!!! Ве молам девојки казете ми како да го освојам школскиот мој ]:) Значи од порано се знаевме ама долги години без никаков контакт и избледе се. Тогаш многу го сакав како другар ама сега како во мене љубов да се роди. Значи еве од вчера до сега само на 2 часа сон сум. Иначе напомена: момчето што го сакам веќе 10 години од вчера како да го заборавив, а и кога ќе помислам нанего само една празнина чувствувам. Ајде феминки потребни сте ми! :angel: :(

17. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    486
    Епа ако сте блиски започни разговор со него како на пример како е, што има ново, после школо викни го на кафе, можеш и некои други другари и другарки заедно, па за време на часовите насмевни му се, дај му некаков знак дека го свиѓаш, ако и тој почна да ти враќа обиди се за нешто повеќе..
    -и јас најпрво се затрескав во еден мој школски, значи беше преубав, кога ќе ме погледнаше бев најсреќна на свет, после некое време се зближивме многу,станавме ептен блиски,јас се заљубив во него, ама не му кажав, од причина дека тој флертуваше со секое девојче, ми беше страм и страв, тој се префли во друго училиште, зашто татко му и мајка му се разведоа па тој отиде да живее со мајка му во австрија.

18. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    602
    Абе ја иако не премногу искусна( рака на срце ја мојов не знам како да го освојам) ама сепак мислам дека има неколку битни фактори! Абе жени сме,се можеме!
    Прво мора да му се даде некој знак,некаков сигнал дека ти се допаѓа иначе ништо! Мажите знаат да бидат заинтересирани ама и доста нерешителни така да еден палав поглед или сигнал може да сменат многу работи, и да разбудат храброст и кај него да преземе нешто!
    "Случајна средба" е ова мислам дека секогаш пали! Као демек случано ќе се сретнете,колку почесто се гледате толку поголеми се можностите да биде нешто! Можеби вака е и подобро отколку директно да му се соопшти нешто затоа што може да се исплаши личноста и да избега од нас па и да изгуби интерес! Значи пуштај водичка и остај го малце да чека,тоа го сакаат мажите...
    И никако да се нудиш на тацна на мушко! Не по секоја цена! Може да почнете некој моабет па да види дека во тебе има и нешто повеќе од убавина...убаво е да се изненадат машкиве понекад!
    И секако ако после долги обиди да се воспостави контакт тој не реагира,не вреди да се трудиме...не е секогаш вината во нас,секогаш има и др.причини!
    Господ да ја благослови мајка ми за советиве,само уште ја да си ги применам! ;)

На Name и Elena69221 им се допаѓа ова.
  19. SunGoesDown

SunGoesDown Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    И вака сега феминистки :) Има еден го симпатизирам веќе неколку месеци,значи со мене учи во исти клас сме дури и заедно седиме.Срамежлив е малку и често знае прв да ми направи муабет и да ми пише на фб нешто во врска со школото.Кога сме на школо пробувам се да направам за да му дадам некој знак дека сум заинтересирана но сепак ништо, а колку што знам ни тој нема некоја за која е заинтересиран па сакам да му го привлечам вниманието.Некогаш дури и си помислувам да се откажам но тоа не се случува а мислам дека и нема да се случи,а и кога сум во школо бидејќи заедно седиме нели се повеќе и повеќе имам надеж поради оние знаете “ненадејни“ допири и погледи кои си ги упатуваме.А и на фб не ми става лајк ни на слики ни на ништо, само ако ми пише некогаш како што кажав во врска со школото.Малку е срамежлив, но и јас сум исто така,а да му кажам некако преку другари неможам немам ни многу муабет онака со нив.Дадете некој совет што да направам ве молам :$

20. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.332
    Допаѓања:
    2.601
    Порано имав многу шанси кај него ама не ми се свиѓаше.Он цело време ми се пушташе а јас се тргав.Е сеа јас го засвиѓав и мислам дека имам уште шанси кај него,само проблемот е што он е МНОГУ СРАМЕЖЛИВ.Во сабота сме на роденден заедно и ако може да ми дадете некој совет како да му дадам до знаење дека сакам нешто со него? пошто мислам дека дечково веќе има уплав од корпи :P