Како да добијам инспирација за да почнам да вежбам ??

Дискусија во 'Фитнес' започната од Zaspana, 9 март 2011.

1. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    јас мислам никој неможе да те мотивира се додека сак човек не одлучи дека ке вежба...само силна желба и нетреба никаква мотивација

2. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Јас добивам инспирација од убаво време. :)
    Не можам да бидам активна кога времето е лигаво, тмурно и ладно. Штознам, таков ми е организмот. Погон ми е сончева енергија.
    Вака штом затопли, стандард си почнувам со аеробик, за да до лето си ги затегнам масните наслаги од сармите што ги јадам цела зима. :D
    Сега сакам да пробам комбинација на аеробик и пилатес, интересно ми изгледа. Како и да е, после колоквиумска почнувам.

Кога знаеш дека можеш да изгледаш поубаво, и да се чувствуваш поздраво, друга мотивација не ти треба.

На happygirl, Doozy и nela.oh им се допаѓа ова.
  3. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Јас добивам инспирација од самата себе. Си застанувам пред огледало, и замислувам како убаво би ми стоеле стомачни, без целулит. И кога ке ми текне дека со малку труд може да се оствари тоа, ми доага да се скршам од вежбање. :wasntme:

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.479
    Допаѓања:
    108.422
    Дефинитивно купувањето на гардероба помал број е најголемата мотивација и најголемо задоволство е кога тоа парче гардероба ќе ти биде точно.... :D

5. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
  6. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Го знаете она чувство кога сте заспале пред тв, а треба да се преселите во спалната соба?????? :D

Е, исто така, со сила, ќе се влечите и извлечкате од каучот, ќе пуштите музика, ќе ставите простирка и започнувате да вежбате и вежбате....и така секој ден додека не ви стане навика....

Потоа, исто како цигарите, не ќе можете да се откажете од вежбање. :lol:

А, кога ќе добиете видна разлика на телото, тогаш мотивацијата уште толку ќе ви порасне. ;)

Пс. Не пушам иначе, таков пример кажав само. :lol: :P

На Name и sanjalica им се допаѓа ова.
  7. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Пред два, три месеци случајно најдов некои слики во компјутер од мене пред три години. Леле мајко! Ако не сум била некои 6,7 кила послаба еве на! Раце прекрасни,тело страшно.. ЕТЕ ТОА ми стана мотивација! Почнав да вежбам од вежби од Сидни Крафорд и од оние на Мелита,пешачам многу,каде што можам сум физички активна,го скратив лебот од мојата исхрана веќе повеќе од месец.. Гледајте некои слики од вас помлади сигурно ќе заврши работа! Резултатите ќе дојдат,само не треба брзање кај слабеењето,КАЈ ЗДРАВОТО СЛАБЕЕЊЕ! И плус,ако сте биле претходно многу физички активни,но заради некои икс причини сте прекинале,мускулите паметат и нема да ви треба многу барем нив да ги вратите,а потоа и да ослабните! :)

8. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    Сакате да имате инспирација за вежбање?
    еве ви:

кој не би сакал вакво тело?:)
    Најдобро е,сликава да си ја испринтате или да си ја ставите на мобилен..Секој ден да ја гледате и да ве потсеќа дека треба да станете такви!
    без откажување,со малце напор и мотивација се ќе се постигне!:)

9. ivani

ivani Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2009
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    7
    Никаква мотивација иде лето а јас си дремам ли си дремам леле дајте совет како да се почне аууу

10. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Малце да ве инспирирам да го мрднете задникот од столчето и да се фатите за вежбање. :) Тешко е дур да се почне, ама кога ќе почнеш не можеш да престанеш - ствара зависност. :)

Ако не направите промена, нема да забележите никаква промена - изборот е ваш. :)

На L-enna, baguf4e, Hipica и 2 други им се допаѓа ова.
  11. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Со оглед на тоа дека доаѓа лето замислете се во некое прекрасно припиено фустанче или некои ептен јаки шорцеви каде вашето стегнато тело доаѓа до израз :) Колку и да звучи лошо застанете пред огледало,најдете си ги сопствените маани и решете се дека тоа мора да се санира во најбрз можен рок.Па која од нас не сака убаво,стегнато тело без целулит?И не е се во физичкиот изглед.Да не заборавиме дека со вежбањето си го подобруваме и здравјето,а има ли денеска нешто повредно и посвето од сопственото здравје?

12. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
  13. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    538
    насловов ми е многу смешен,па кој нас не инспирирал???,едноставно одлучуваш дека деф ти треба вежбање и почнуваш...не очекувајте дека некој ќе ве моли да одие да вежбате ц ц ц

14. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    па незнам колку ти е јасно ама молење и инспирација се 2 различни работи. Овде за инспирација пишуваме.

Ете има денови кога ме мрзи да станам и да одам да вежбам, се мотивирам со некои од сликиве погоре и одма рипам кога ќе видам стегнато стомаче. Не е ова некоја тешка психологија, само во момент на слабот забораваш на приоритети. Незнам каде е молењето.

15. peperutka87

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    538
    Фала на исцрпниот одговор и појаснување!
    За да почнеш да вежбаш е едно а да те примрзува да одис некој ден а веќе си поцнала да одис , тоа е друго тоа и мене ми се случува,доволна ти е сликата од самата себе кога ке се видис во огледало и ке сватис дека не си задоволна самаа од себе,зосто воопшто да гледам слики од други??? секој за себе ...а на тие сто им треба да гледаат слики од други болје и да не се мацат да одат :D
    А за молењето повеќе мисам некој да ти збори и со тоа да те убедува дека треба да одис тоа е добро , поубаво ке изгледас бла бла..ова го казувам дека знам КУП лугје околу мене што им се случува ова,а не молење буквалноооо

16. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498

Жити јас, зошто воопшто го спомнуваш во секој твој пост тоа терање за вежбање од некој друг, кога целта на темава е да се добие инспирација да се започне да се вежба?!
    :^)

17. peperutka87

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    538
    Да во секој мој пост(дууури2 поста имам)
    Ви посакувам да си ја пронајдете инспирацијата,се надевам ја барате на вистинското место :D

18. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805

Повели и друг пат.
    Ако е секој за себе, тогаш кажи си за себе, не ц-цкај за другите.

Инспирацијата од околината не е нова работа, така се пишуваат песни, книги...Никој не ти збори и те убедува, едноставно во случајов си инспирирана од туѓите резултати и со слики од други добиваш визуелна слика до каде можеш да стасаш.

Ако твојата инспирација е огледалото, туѓата е нешто друго. Simple as that. Немаше потреба од мравка да правиш слон со "????" или "ц ц ц"

19. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
  20. peperutka87

Се зачлени на:
    22 јули 2011