Како да добијам инспирација за да почнам да вежбам ??

Дискусија во 'Фитнес' започната од Zaspana, 9 март 2011.

1. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.098
    вежбањето дома е корисно али ипак за брзо време здосадува и ке баталите, најдобро е кога се вежба во друштво и некако тогаш се јавуваат мотиви за вежбање, за покажување, докажување итн итн итн. затоа најдете си другарка и одете на фитнес, издржете првиот месец и послем тоа ке ви стане навика :)

На crazylady, Divinebutterfly, ViNi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.084
    Допаѓања:
    1.143
    Гледајќи се сега, не можам да поверувам како тоа сум паузирала од вежбање со месеци. Конечно вистинско место за вадење енергија, сала. И не сфаќам како тоа инспирација е потребна, самото одење на вежбање е со цел и тоа огромна. Поголем предизвик од убаво ем здраво тело нема. Ако веќе толку мора, се мислам следново лето на плажа каква има да бидам и уште толку ме поттикнува. Плус ми е преку глава од броење калории и ова смеам ова не смеам да јадам, ме нервира и замара едноставно. Вака си јадам со кеиф ем одам навечер све тоа да истресам.

3. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    823
    Очајно ми треба :lol:

Прикачени фајлови:

На SexiLy, Divinebutterfly, Libera и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    КОГА МОЖЕ ТОЈ ЗОШТО ДА НЕ И ВИЕ?
    Не е за подценување, секој ако сака и ако има инспирација ќе почне да вежба, ама од "полесни" и поскапи начини тој го одбрал потешкиот, понапорниот и поздравиот.

5. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Јас луѓе 1 месец трескам како луда и не вежбам а вагата не мрда од 60 кг :^)
    Можеби поради стрес дека почнав да работам, кој знае. Како и да е морам да го искористам ова што не се дебелеам и да вежбам, ама никако да почнам :@
    А орбитрек имам дома, ги имсм и видеата за зумба, имам и тегчиња, јаже за скокање и пак никако да вежбам, веќе 3 месеци како не вежбам воопшто :tmi:
    Ај додјдете некоја и со клоци натерајте ме, друго чаре нема :$

6. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.055
    Допаѓања:
    24.302
    Исто и јас купив јаже од Орка, Орбитрек имам 3 години и немам вежбано 1 месец, а пред 1 месец вежбав секој ден по 1 сат точно и се јадев и ослабев ама не пропуштав ден да не вежбам а сега ме мрзиии :envy: неможам да почнам секој ден си велам ај утре ќе почнам и никао да почнам и после кога си легнувам навечер чувствувам гриза на совест :( и плус тоа ме мрзи и да се масирам имам и Relax & Tone од топшоп и пак ништо не правам :envy:

7. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    И јас имам Relax & Tone и од ко е купен 3 пати се имам масирано, а орбитрекот којзнае колку години го имам, над 5 сигурно, ама џабе, мрза си е мрза. Засрамота :tmi:
    А не сакам да слабеам, доста ми се 60 кила на 1,70 висина, сакам само да вежбам, да се зацврстам, ама никако да почнам :@

На m3a3c3a3 и lackygirl им се допаѓа ова.
  8. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Луда си жими се хахахах :rofl:
    Е стварно ако може тој можам и јас.
    :clap:

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  9. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    јас многу ги бендисував едни фармерки но немаше од мојот број туку беа 2 броја помали но бидејки многу ми се бендисаа си ги купив.одпочеток купив орбитрејк но ми служеше како закачалка,а потоа се запишав на фитнес и еве веќе 3 година кај со вежбам.од почетокот беше многу тешко и секој момент мислев дека ке се откажам но кога ке ми текнеше дека однапрет ми се платени 600 денари и дека одат баби 60 годишни си велев ко можат тие така можам и јас.иначе сум голем инаетлија тешко ми е дур да почнам а потоа нема враќање.и до сега сум ослабена и повеке одколку што очекував и што е најважно фармерките дури и ми паѓаат :D.

На Divinebutterfly, Lux и m2m2m2 им се допаѓа ова.
  10. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    На Ema.Sk и SexiLy им се допаѓа ова.
  11. FortuneTeller.xD

FortuneTeller.xD Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    http://www.youtube.com/watch?v=mpG0ax0uAdo
    Звучниците на мјут, очите од две, на четири преправете ги ако треба! :!:
    Кое тело го држи плавушицава. :tmi:

12. SexiLy

SexiLy Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    2.109
    Иако не ја сакам цурава, морам да признаам дека телото и е топ.

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  13. marija.hana.una

marija.hana.una Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    35
    Јас пак имам дури и вишок инспирација и желба за вежбање. Денот не ми е комплетен ако не се испотам едно саат време. Дури и од сон си скратувам (што и не е така добра идеа) само да извежбам 1 саат дневно. Вишок енергија, то је то. Ама никогаш не ми се троши енергијата, дури и повеќе се зголемува со самата активност. Башка тоа многу поубаво се осеќам после вежбање, сум направила нешто корисно за себе, вложувам во својата иднина, се забавува стареење.

Зарем не е убаво кога за себе слушаш коментари пример колку убаво изгледаш, или пак погледот на возбудениот партнер кој те голта со очи додека се придвижуваш околу, пред, зад него :lol:

На XMaN, mamma и kristii им се допаѓа ова.
  14. NightAir

NightAir Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    492
    Мислам дека е доволно!

На Beauchamp и XMaN им се допаѓа ова.
  15. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Марија биди добра и дај ми малце и на мене од твојата желба за вежбање :lol:
    Орбитрекот дома само прашина ми фаќа и си закачуам и понекогаш алишта на него на рачките...
    Неможам ни време да најдам да вежбам на него ни ништо :^)

16. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Искрено да ви кажам од темава добив инспирација. Денес ми е прв ден како вежбам. Се надевам дека нема да се откажам :) Почнете и вие, воошто не е тешко! Само треба да се почне.

17. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Браво, така е само да се почне ама и да се продолжи без одкажување.
    Темава сама по себе е мотивација :)
    Од мене плус
    [​IMG][​IMG]

На TheaEsposito му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    1.097
    Леле од кога се канам ама никако да почнам. Всушност јас не сум за слабеење туку за зацрвстување, ама периодов и многу јадам навечер и се ми се трупа, па си викам секоја вечер ај ќе јадам па ќе го стопам ова... мхм, го стопив :worried:

Ми треба само да почнам, ама ете никако да го направам тоа... што убаво ми беше летото си вежбав две недели и за две се средив колку толку и престанав, смотана

Инаку мотив ми беше стомакот што одеше два чекора пред мене (секогаш преувеличувам :D ) летно време на тенка маичка и самата помисла каква ќе бидам на плажа со купачи.. не сум човек што не се секира за изгледот и си носи се без комплекси, баш напротив - не се чувствувам убаво во своја кожа кога имам вишок, па така и се наканив... кај и да е, ќе почнам пак :)

19. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Леле и јас никаква инспирација последно време.Ослабев што ослабев али овие празници ме убиваат.А и време за вежбање никако да најдам,а ни пак соодветни вежби.Леле не знам што да правам,мора во поскоро време да си се вратам да на старо со правилна исхрана и вежбање....Ајде некој вежби постирајте за зацврстување,можеби ке не инспирираат некој хаха

20. marija.hana.una

marija.hana.una Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    35
    Сеа празнициве се опасни и критични за убавото тело. Ама ако се удриме на вежбање се убива и желбата за храна. А ти пак како што го имаш дома ич немој да чекаш. Ќе си имаш после тонирани мускули на нозете, рацете, стомакот, дури и градите се поткреваат (ама рачунај вакви ефекти неможеш да постигнеш од неколку вртења и несериозност) Убавото тело бара внимание и посветеност. Почни 3 пати неделно еве додека гледаш ТВ можеш 1 саат да вртиш на орбитрек или пак музика некоја која поткрева и ќе видиш колку убаво ќе ти биде. И вдишувај на нос, издишувај на уста ;)