Како да добијам инспирација за да почнам да вежбам ??

Дискусија во 'Фитнес' започната од Zaspana, 9 март 2011.

1. merlinkej

merlinkej Активен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Да ти кажам јас имам вежби и тоа повеќе ...али јбг мрзата е во прашањее

2. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.283
    Ќе се запишете на нешто (пилатес, аеробик, некаков групен спорт, сеедно- тоа што ви лежи најмногу) и самото тоа што сте се запишале и сте дале пари ќе ви биде доволен мотиватор да одите ;)

*Освен ако немате грижа на совест така да ви пропаднат парите, тогаш ништо од овој совет :D :D

3. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Денеска ми е втор ден. Нема откажување! :D
    Иначе јас не вежбам зошто треба да слабеам, задоволна сум со своето тело и изглед, но мислам дека малце повеќе треба да го зацврстам. На тренинг одам 2 пати неделно, но мислам дека не е доволно па почнав да вежбам и дома.

4. butterflyyy

butterflyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2010
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    59
    Еве и мене ми е втор ден. Вчера почнав со вртење Орбитрек, и денес пак, па се надевам дека нема да се откажам :). А и има точно во тоа дека кога вежбаш ти се намалува апетитот

5. Trajche

Trajche Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    9
    Кога вежбате за да ослабеете, нека ни ви биде окупација салбеењето, туку со самите вежби кои ги правете дали се изокинетички или аеробни вие си го подобрувате вашето здравје, а здравјето е пред се! Затоа вежбајте за да бидете здрави!

6. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.007
    Ако сакате да добиете желба за правење вежби низ дома, тогаш не можам да ви помогнам.
    Јас имам соодветна опрема, ама ми се шутка низ дома и фаќа прашина, затоа што никогаш „немам време“ да ја постелам лежалката и да ги направам вежбите.
    Најубаво е кога фино лепо ќе си уплатите за цел месец на пилатес, фитнес, аеробик или што и да е, и ќе мора редовно да одите. Освен тоа, во друштво секогаш е поубаво. Собрани жени на куп, брза музика и така времето побрзо поминува.
    Идоли ми се жените што одат со мене во група. Иако имаат по 40 години, две-три деца, и истовремено се и вработени и домаќинки, имаат време за три пати во неделата да одвојат по еден час за вежби. Па ако тие имаат време и инспирација, зар јас да немам?

7. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    24.350
    Јас да ви кажам како добив инспирација да вежбам Вчера почнав :lol:
    Гледав слики во компјутер од пред година-две и се видов послаба, баш како што сакам 5 кила минус и си се бендисав таква :lol: , дека прв пат ми беше после неколку месеци, вежбав дома вежби за цело тело едно 40-45 минути (ама претерав и денес ме боли секој мускул на мене и неможам да се движам :(
    Ама ќе помини мора од прво да боли, и ќе продолжам неможам повеќе вака без енергија, одма се чувствувам поисполнето, поубаво ;) ви праќам Инспирација :lol: :*

8. funkygirl

funkygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    408
    Мислам дека самата слика доволно си кажува сама по себе.За се треба мотивација.
    Јас мислам дека мотивација треба да црпите од самите себеси. Ако мене ме мотивира - успех,некој го мотивира убаво тело,некој го мотивира нешто сосема друго.Еве ако тежината му е на некого комплекс.Зошто тоа не биде мотивација за вежбање ?
    Сакам да кажам конкретно за мене.Пред да почнам интензивно да вежбам,си помислувам што би било ако со вежбање го добијам она што го сакам ? И самата слика што си ја претставувам ми е доволна.Сосема доволна и ме мотивира.
    Или кога знам што ме очекува ако вежбам,дека нема да биде исто ? - Самото тоа ми дава инспирација и желба.
    Видете слика од некоја актерка,пејачка или кој било друг. Ако таа е згодна-зошто не можам да бидам и јас ?

Ве поздравувам сите,ви давам подршка и ви кажувам да не се откажувате.
    Бидејќи ако веќе сте почнале,а сакате да се откажете,знајте дека сте блиску до целта.И поблиску одколку што мислите. :)

Прикачени фајлови:

На Cence му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    Мене не ми е проблем да добијам инспирација за вежбање, проблем ми е да ја задржам ... Еве почната сум скоро недела дена, си вежбам по дома на видеа од youtube па ќе видиме до кога ќе терам...

Мака ми е кога ќе се видам која згодноќа сум била а сега не дека сум многу здебелена ама пак не сум ни тоа што треба за да си речам во огледало-уф бре Цацко, сува лепото :D

Одам...ен два, ен два три... :sweat:

10. nela.oh

nela.oh Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    270
    Ајмо доза инспирација. Кога може дедово на 94, можам и јас... :D

http://zazabava.com/na-94-god-redoven-vo-teretana

Стенли Томас, 94-годишниот пензионер од Кардиф, Англија, сигурно ќе ги инспирира оние кои сакаат да ги сменат своите навики во 2012-та година и да се посветат на поздрав начин на живот кој секако подразбира и вежбање.
    Имено, тој постави сопствено видео на интернет и објасни дека и покрај своите години секојдневно практикува вежбање во теретана.
    "Отсекогаш сум бил фанатик за фитнес. Вежбањето прави да се чувствувам жив", кажал Томас кој бил убеден од неговиот пријател да го постави ова видео во чест на неговиот последен роденден.

Шала на страна, почитувам карактер (и тело) како типкава, од 100тина кг направила тело на фитнес инструктор.

На Celest му/ѝ се допаѓа ова.
  11. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    571
    И јас добивам инспирација кога ќе видам некоја позната личност така скоцкана, обично тоа е Michelle Rodriguez од Fast and Furious, ако ви текнува, она е супер стегната.. 8)
    Инспирација ми е и една другарка која што скоро секој ден планинари и трча, а и летоска се искачи на Монт Блан. :o
    Имам малку проблем додека да почнам да вежбам, ама откако ќе почнам - немам гајле.
    А вежбам само за да се затегнам малце, не за да слабеам, планирам и да трчам, и некои кардио вежби ;)

12. spanko

spanko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    522
    Малце мотивација, еден колаж со слики и кратки изрази! ;)

Прикачени фајлови:

На Buttterfly, Ariel, lackygirl и 5 други им се допаѓа ова.
  13. nela.oh

nela.oh Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    270
    Случајно отворив некои слики од пред пола година и бев ---> :o добивање инспирација сместачки!

Затегнато стомаче, набиено мускулче на нога, рака... просто се чудам како имав енергија да вежбам ко некој фрик... возев ролери секој ден по саат време, плус вежбав на орбитрек, тегчиња... абе сега вежбам скоро слично ама не со иста мотивираност, а да не зборвам како си надохнадвам со празнично јадење :x

Морам, од утре морам на стариот режим! :!: Оваа нога ќе ја имам пак за кратко... ;) 8)

Прикачени фајлови:

• 10.jpg
      10.jpg
      Големина на фајлот:
      155,1 KB
      Прегледи:
      417
    На XMaN му/ѝ се допаѓа ова.
  14. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.234
    Допаѓања:
    4.290
    Неверојатно многу ме инспирира музика, особено како оваа

http://www.youtube.com/watch?v=Sorh2MDkgwY

па уште спотов на плажа со трчање и куче додатно ми дава инспирација :)

15. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.006
    Допаѓања:
    10.340
    Фатете си позгоден дечко од вас :D Не знам што ме мотивира искрено, некогаш инат, некогаш едноставно сакам да потрошам вишок енергија. Во зима редовно хибернирам, а згора на се празници, калорична храна еден тон...малку ме нервира тоа и нормално си приметувам некоја разлика. Сепак надокнадувам кога ќе се затопли ама нема вечно да ми успева иста финта :lol:
    Сакам да почнам периодов поактивно, чисто за мене, затоа што секогаш после добро вежбање и мавнат туш се осеќам ко препородена. Пушач сум веќе 8 години но приметувам дека ги намалувам цигарите кога сум физички активна, дишам со полн капацитет и немам желба за цигара подолго време.

16. Ickovska

Ickovska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    94

На nela.oh му/ѝ се допаѓа ова.
  17. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498

-Малце мотивациони слики... :) Горе спанко што ја прикачилa сликата, си ја ставив на десктоп :D

18. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421

На Hipica и m2m2m2 им се допаѓа ова.
  19. Lallly

Lallly Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    33
    мене вежбите ми станаа дел од секојдневието.Инспирација ми е моето поранешно витко и цврсто тело кое го упропастив со исхраната,сега постепено го враќам :)

20. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.051
    Допаѓања:
    1.099
    На nela.oh му/ѝ се допаѓа ова.