1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да зготвам свинско месо?

Дискусија во 'Рецепти' започната од 2468, 28 декември 2009.

  1. Didi666

    Didi666 Активен член

    Се зачлени на:
    7 март 2018
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    72
    Пол:
    Женски
    Види сега... κе ставам κρомид моρκови и сенф ... и зачини... е сега бидејκи пρетходно бев пρочитала месото и состоојκите заедно да се потпжат па да се остават да ваρат. Κаκо да го напρавам?
     
  2. bebaa

    bebaa Популарен член

    Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.709
    Допаѓања:
    4.580
    Пол:
    Женски
    Сум потпржувала па динстала и во тавче на печење,ама баш варње ва сум правела.Да не мислеле после пржењето да додадеш вода и да го оставиш да се динста.Не пишува после да го печеш?
     
  3. Dust

    Dust Game Over

    Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.582
    Допаѓања:
    171.565
    Пол:
    Женски
    Обично го потпржуват на јак оган онака по сосема малку од секоја страна, налеваат вино и оставаат да се динста.
    Тоа за да се задржеле соковите..ма да немам видено некоја разлика.
    Класично варење во ВОДА откако ќе го запржиш - НЕ.
     
    На DarkStormm и bebaa им се допаѓа ова.
  4. joy1

    joy1 Форумски идол

    Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.373
    Допаѓања:
    317.582
    Пол:
    Женски
    zacini kaj svinsskoto se dodavaat na sam kraj vo sprotivno suvo ke ostane
     
    На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Didi666

    Didi666 Активен член

    Се зачлени на:
    7 март 2018
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    72
    Пол:
    Женски
    Да саκав да пишам да се динста се извинувам.
     
    На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Queen8

    Queen8 Популарен член

    Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    4.279
    Допаѓања:
    20.711
    Пол:
    Женски
    Преубав рецепт. :pizza:
     
    На eliesaab, KuklickaMoja, Lovelybaby<3 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Ladybug98

    Ladybug98 Истакнат член

    Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    4.138
    Пол:
    Женски
    Девојки да не имате посебни рецепти за готвење на месово? Веќе е зачинето и со зеленчук, да го обложам само со фолија па да го печам 2-3 саати или?
     

    Прикачени фајлови:

  8. Hortenzija

    Hortenzija Популарен член

    Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    1.515
    Допаѓања:
    13.639
    Пол:
    Женски
    Svinsko butce dali znaete pecenjara nekade gjorce vlae da mi ispecat?
     
  9. Milenna993

    Milenna993 Активен член

    Се зачлени на:
    24 октомври 2021
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    29
    Пол:
    Женски
    Јас често правам кременадли во вид на гиро, ги чукам, премачкувам со масло, бибер, сол, рузмарин сенф и BBQ сос, да отстојат 30мин, печам прво со фолија (во тепсија со вода) на загреана рерна 250 пред да ги ставам и при ставање намалувам на 200, вадам фолија и печам додека не порумени.

    Исто така, можеш да го исечеш на шницли, со бибер сол да го протиеш, го премачкуваш со мешавина од сенф и мед, ставаш во фолии секоја шницла засебно, неколку капки масло, во фрижидер 1час, во тепсија со 1 филџан вода и печи 40мин, потоа пресечи ги фолиите и печи до поруменување.

    Bon appetite.
     
    Последна измена: 25 јануари 2022
    На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ladybug98

    Ladybug98 Истакнат член

    Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    4.138
    Пол:
    Женски
    Гледам пред 2 години сум пишала на темава ама појма немам тогаш како сум го зготвила :D сега пак.

    1 кг цело парче свинско сакам да го испечам цело, без да го сечам. Отприлика знам како оди постапката ама страв ми е на печењето да не ја утнам. Рецепти? :)
     
  11. Jana06

    Jana06 Форумски идол

    Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.786
    Пол:
    Женски
    Јас го зачинувам убаво со сол, малку вегета, бибер, имам еден зачин баш за свинско печење и рузмарин. На крај го премачкувам целото парче со сенф и додавам ептен малку вино. Гледам да го печам на тивко што е можно подолго, на крај само ја тргам фолијата/капакот да зарумени. Не можеш да утнеш ако е на тивко.
     
    На eliesaab и Ladybug98 им се допаѓа ова.
  12. Unicorn_

    Unicorn_ Истакнат член

    Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    91
    Пол:
    Женски
    Колку време треба да се пече свинско со компири ако е на 200 степени? и ако месото не е сварено
     
  13. rarepearl

    rarepearl Истакнат член

    Се зачлени на:
    25 март 2022
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    108
    Пол:
    Женски
    2 до 3 часа во зависност од големината на месото, обично печам час и половина под фолија па го откривам и допекувам уште 1 час
     
  14. Јова

    Јова Истакнат член

    Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    65
    Пол:
    Женски
    Дали некој го има пробано смрзнатиот бут да сподели искуство?
     

    Прикачени фајлови: