Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Discussion in 'Мода и стил' started by FBI, Dec 27, 2010.

1. SexyLady

SexyLady Популарен член

Вљубена мене поубаво ми е со сукњата :)

vlubena likes this.
  2. Feminkaa

Feminkaa Истакнат член

^^Втората комбинација е подобра

vlubena likes this.
  3. Hiii

Hiii Популарен член

И јас мислам дека со сукна е подобро ;)

vlubena likes this.
  4. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Вљубена воопшто не би те правеле фармерките поширока , супер тело имаш . Како и да е со сукња ми е многу убаво :)

vlubena likes this.
  5. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Дефинитивно со сукња. :)

vlubena likes this.
  6. 2468

2468 Популарен член

Јас би направила комбинација со краток тексас шорц, со ептен низок струк (по можност од овие нели новите, што има се гледаат џебовите), и доле римјанка, онака со тенки прегради (ако се како блузата уште поубаво), а блузата обавезно развлечена на едното рамо. Алки за на рака, ташна штосна и очила за сонце... ии спремна си. :)

Scar.Tissue, vlubena and marama like this.
  7. Scar.Tissue

Scar.Tissue Популарен член

Thumbs up за сукњата.
    На тебе блузава стои прекрасно, дефинитивно!
    И не се сетив прееска за римјанките, како што кажа бројче, далеку поубаво отколку што претходно ти кажав.
    А да, ако имаш малце помалечка ташничка според мене би било поубаво.
    Додај некоја алка на рацете да не биде комбинацијава во две бои, можеш тенко коланче во кафеаво-кремова боја ( и алките нека се такви, ако имаш). :)

vlubena likes this.
  8. FBI

FBI Популарен член

И јас гласам за втората комбинација со сукњата. Сепак, мислам дека нареден пат би било убаво да искомбиираш со фармерки. Не мора во светла боја, ако мислиш дека би те превеле подебела, пробај со темни скини џинс :) :)

vlubena likes this.
  9. Hopeful

Hopeful Популарен член

Вечер планирам да носам жолто фустанче.
    Има кратки ракавчиња кои се нешто измеѓу кратки и кимоно. Горниот дел на фустанов е поширок спрема долниот, како балонест е. Кај рамената е поширок, во половината потесен. Долниот дел е прав, потесен и е долг до над колена.
    СДП со какви чевли би можела да го искомбинирам? Црни или друга боја?

10. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Можеш да го искомбинираш со црни, но тоа е стандард и мене повеќе ми се допаѓа жолто со некој друга весела боја.
    Можеш да облечеш розеви, сини, зелени, портокалови...каква боја и да имаш од овие, иако мене жолто-розева ми е омилена комбинација...
    Поубави ми се посмелите комбинации, а и сега е доста актуелно комбинирањето на јаките бои, она жолто со црно или бело е според мене веќе досадно.

Незнам што имаш во плакар, но искоминирај чевли и накит во една боја, а фустанчето нека биде само жолто да доаѓа до израз.

Hopeful likes this.
  11. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Сакам да прашам...?

Значи од тетка ми добив едно винтаж палтенце ама проблемот е што јас навистина немам со што да го искомбинирам или пак незнам. Не е мој стил, не се носам вака ама сепак ми се допаѓа палтенцево, баш е убаво и сакам да го вметнам во мојата гардероба. Па ако може да ми кажете со што би можела да го носам, пр. какви фармерки, сукњи, џемпери итн итн. Ви благодарам однапред. :)

Не е вакво розевкасто, црвено е ама со мобилен го сликав па затоа..

white.kitten likes this.
  12. seksi

seksi Истакнат член

Црна плесирана сукња до колена, или пак со висок струк. Бела кошула обична или необична. Или пак обична бела блуска, со шарена цветна марама. Долг црн леав фустан. Темни фармерки. Темни панталони.
    Или пак сиви маички, блузички.

blueeparadise likes this.
  13. calliope

calliope Популарен член

Леле ова е преубаво за комбинирање. Најобични фармерки/сукњичка и поотворена маичка или најубаво маичка во V со некое убаво ланче, не мора златно ама таа нијанса нека е.
    Или еве неколку посликовити примери. :)

blueeparadise likes this.
  14. blueeparadise

^ Ви благодарам многу на предлозите. :) А инаку да се надоврзам на прашањето, би можела да носам римјанки или пак кожни старки со палтово? Јас си имам една комбинација во глава, ова палто, една долга и малку широчка бела блуза со натпис на неа, така широки фармерчиња што висат малку горе а доле се потесни и римјанки. :wasntme: Ама не сум баш сигурна зашто само палтово од целата комбинација ќе ми биде црвено а на блузава имам и зелени срциња.. не носам накит, така што.. :?:
    Значи јас дефинитивно сакам да експериментирам, ама ужасно не знам како да комбинирам ствари. :D

15. la-chicka

la-chicka Популарен член

Блу, мене палтенцево ми изгледа како подебел материјал, :?: како за во есен-зима поладно ко ќе е, јас во таква комбинација го замислив со тесни фармерки / пантолони и штикли, и зависи горе дали некоја кошулка или маичка сеедно и со некој златен аксесорис (многу убаво ми оди розево со златно) :) или пак со некое фустанче, со темни хулахопки и чизмички :)
    А ако сакаш да го носиш во поопуштена варијанта, би ти предложила да ги извадиш копчињата или да ги замениш со други, бидејќи копчињава го прават малце погламурозно :)

blueeparadise, FBI and marama like this.
  16. seksi

seksi Истакнат член

Јас мислам не. Палгтенцето е малку широчко. Ако се друго е широко, не знам како би изгледало. Ама твоја желба си е.

17. blueeparadise

Не, воопшто не е дебело, ова е некаде за рана есен и за во пролет, однадвор така изгледа а од внатре само постава има. Инаку, не носам штикли уште сум мала за нив. :D И црвено е палтенцево, не розево, ама сеедно, блиску се боите. А копчињава нема шанси да ги вадам, многу ми се убави :wasntme: а и ме мрзи плус. Сепак фала, мислам дека ќе искористам некои од твоиве совети. :)
    П.С. Секси, не е широко, пак ќе речам така изгледа, од многу блиску го сликав со мобилен и мобилниот такво го прави.. незнам зашто. :^) Баш си е таман, ама фала и на тебе. :)

18. seksi

seksi Истакнат член

Ништо ;) :*

19. k.a.j.a

k.a.j.a Истакнат член

дечки... help... дали се носат затворени лаковани црни салонки на летна свадба? некако не ми оди... а фустанчето е обично црно на прерамки :)

20. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се носат зошто да не се носат...салонката е класика.

k.a.j.a likes this.