Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од FBI, 27 декември 2010.

1. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Вљубена мене поубаво ми е со сукњата :)

На vlubena му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Feminkaa

Feminkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    62
    ^^Втората комбинација е подобра

3. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    И јас мислам дека со сукна е подобро ;)

4. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Вљубена воопшто не би те правеле фармерките поширока , супер тело имаш . Како и да е со сукња ми е многу убаво :)

5. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    Дефинитивно со сукња. :)

6. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Јас би направила комбинација со краток тексас шорц, со ептен низок струк (по можност од овие нели новите, што има се гледаат џебовите), и доле римјанка, онака со тенки прегради (ако се како блузата уште поубаво), а блузата обавезно развлечена на едното рамо. Алки за на рака, ташна штосна и очила за сонце... ии спремна си. :)

На Scar.Tissue, vlubena и marama им се допаѓа ова.
  7. Scar.Tissue

Scar.Tissue Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.045
    Thumbs up за сукњата.
    На тебе блузава стои прекрасно, дефинитивно!
    И не се сетив прееска за римјанките, како што кажа бројче, далеку поубаво отколку што претходно ти кажав.
    А да, ако имаш малце помалечка ташничка според мене би било поубаво.
    Додај некоја алка на рацете да не биде комбинацијава во две бои, можеш тенко коланче во кафеаво-кремова боја ( и алките нека се такви, ако имаш). :)

8. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    И јас гласам за втората комбинација со сукњата. Сепак, мислам дека нареден пат би било убаво да искомбиираш со фармерки. Не мора во светла боја, ако мислиш дека би те превеле подебела, пробај со темни скини џинс :) :)

9. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.467
    Вечер планирам да носам жолто фустанче.
    Има кратки ракавчиња кои се нешто измеѓу кратки и кимоно. Горниот дел на фустанов е поширок спрема долниот, како балонест е. Кај рамената е поширок, во половината потесен. Долниот дел е прав, потесен и е долг до над колена.
    СДП со какви чевли би можела да го искомбинирам? Црни или друга боја?

10. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Можеш да го искомбинираш со црни, но тоа е стандард и мене повеќе ми се допаѓа жолто со некој друга весела боја.
    Можеш да облечеш розеви, сини, зелени, портокалови...каква боја и да имаш од овие, иако мене жолто-розева ми е омилена комбинација...
    Поубави ми се посмелите комбинации, а и сега е доста актуелно комбинирањето на јаките бои, она жолто со црно или бело е според мене веќе досадно.

Незнам што имаш во плакар, но искоминирај чевли и накит во една боја, а фустанчето нека биде само жолто да доаѓа до израз.

На Hopeful му/ѝ се допаѓа ова.
  11. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.697
    Допаѓања:
    6.624
    Сакам да прашам...?

Значи од тетка ми добив едно винтаж палтенце ама проблемот е што јас навистина немам со што да го искомбинирам или пак незнам. Не е мој стил, не се носам вака ама сепак ми се допаѓа палтенцево, баш е убаво и сакам да го вметнам во мојата гардероба. Па ако може да ми кажете со што би можела да го носам, пр. какви фармерки, сукњи, џемпери итн итн. Ви благодарам однапред. :)

Не е вакво розевкасто, црвено е ама со мобилен го сликав па затоа..

На white.kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  12. seksi

seksi Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2009
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    113
    Црна плесирана сукња до колена, или пак со висок струк. Бела кошула обична или необична. Или пак обична бела блуска, со шарена цветна марама. Долг црн леав фустан. Темни фармерки. Темни панталони.
    Или пак сиви маички, блузички.

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  13. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Леле ова е преубаво за комбинирање. Најобични фармерки/сукњичка и поотворена маичка или најубаво маичка во V со некое убаво ланче, не мора златно ама таа нијанса нека е.
    Или еве неколку посликовити примери. :)

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  14. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.697
    Допаѓања:
    6.624
    ^ Ви благодарам многу на предлозите. :) А инаку да се надоврзам на прашањето, би можела да носам римјанки или пак кожни старки со палтово? Јас си имам една комбинација во глава, ова палто, една долга и малку широчка бела блуза со натпис на неа, така широки фармерчиња што висат малку горе а доле се потесни и римјанки. :wasntme: Ама не сум баш сигурна зашто само палтово од целата комбинација ќе ми биде црвено а на блузава имам и зелени срциња.. не носам накит, така што.. :?:
    Значи јас дефинитивно сакам да експериментирам, ама ужасно не знам како да комбинирам ствари. :D

15. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Блу, мене палтенцево ми изгледа како подебел материјал, :?: како за во есен-зима поладно ко ќе е, јас во таква комбинација го замислив со тесни фармерки / пантолони и штикли, и зависи горе дали некоја кошулка или маичка сеедно и со некој златен аксесорис (многу убаво ми оди розево со златно) :) или пак со некое фустанче, со темни хулахопки и чизмички :)
    А ако сакаш да го носиш во поопуштена варијанта, би ти предложила да ги извадиш копчињата или да ги замениш со други, бидејќи копчињава го прават малце погламурозно :)

На blueeparadise, FBI и marama им се допаѓа ова.
  16. seksi

seksi Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2009
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    113
    Јас мислам не. Палгтенцето е малку широчко. Ако се друго е широко, не знам како би изгледало. Ама твоја желба си е.

17. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.697
    Допаѓања:
    6.624

Не, воопшто не е дебело, ова е некаде за рана есен и за во пролет, однадвор така изгледа а од внатре само постава има. Инаку, не носам штикли уште сум мала за нив. :D И црвено е палтенцево, не розево, ама сеедно, блиску се боите. А копчињава нема шанси да ги вадам, многу ми се убави :wasntme: а и ме мрзи плус. Сепак фала, мислам дека ќе искористам некои од твоиве совети. :)
    П.С. Секси, не е широко, пак ќе речам така изгледа, од многу блиску го сликав со мобилен и мобилниот такво го прави.. незнам зашто. :^) Баш си е таман, ама фала и на тебе. :)

18. seksi

seksi Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2009
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    113
  19. k.a.j.a

k.a.j.a Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2011
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    34
    дечки... help... дали се носат затворени лаковани црни салонки на летна свадба? некако не ми оди... а фустанчето е обично црно на прерамки :)

20. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528
    Се носат зошто да не се носат...салонката е класика.

На k.a.j.a му/ѝ се допаѓа ова.