Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од FBI, 27 декември 2010.

1. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Мене не ми се свиѓаат.. Не би ги носела :)

2. BlackXSs

BlackXSs Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    20
    Ви благодарам девојки :*

3. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
    Јас имам нешто посекси стил на облекување, не е за сечиј вкус но сепак можеби ќе ти се допадне:
    Предлагам ваков топ
    со црн градник или можеби со кремов, мислам дека добро ќе изгледа затоа што и чевлите ти се во тој стил.Не би ставила некој накит, некако пренатрупано ќе ми е.Убаво среди ја косата, како што велеше баба ми најубав украс е негувана коса.Можеш да носиш класична плик црна ташна :)

4. Elen.b

Elen.b Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    40

Jас овие би ги носела ко за во теретана или до негде ваму-таму, со фармерки ви ги искомбинирала или тренерки......но за факултет не :D

5. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029

Јас имам оваква иста скроз блуза и нели е нагоре како ролка...и сега прашањето ми е дали е срамота да ја носам бидејќи е ролка?....инаку планирам надоле да ја искомбинирам со црни панталони,циклама(не е баш циклама незнам како да ја објаснам бојава )чизмички,циклама ташниче и ќе видам ако имам и циклама обетки...што велите?

6. peperutkaa

peperutkaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    619
    Девојки ве молам за помош. Ми треба ваше мислење со каква боја на лента да комбинирам долг бел фустан. Фустанот е корсет горе наберен на градите и од под гради слободно паѓа. Е сга неможам да се решам каква боја да биде лентата што ке ја ставам под градите. Ваш предлог?

7. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    Зависи од тоа каква боја на чевли сакаш да облечеш, чанта, шминка, накит...од мене бирај или црно или нешто на розево виолетово, сино..... :)

8. peperutkaa

peperutkaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    619
    Леле може ке ви биде смешно, ама мене проблем ми е траката под гради, а послем се ке сложам со неа. И боја на штикли и шминка и накит. Се мислам за циклама, ама да не е премногу контра?

9. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    Не е мн контра...што да не...
    но пробај и со виолетово, според мене е поубаво некако и посериозно :)

На peperutkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.006
    Допаѓања:
    123.786
    Викендов од другарка ми добив сукња од h&m,беше на пат па ми донесе поклонче :wasntme: .Сукњата е црна,до колена,припиена мерак!Но проблемот е што има бели и црвени срциња низ неа :( Вие што мислите и прилега ли на 26 годишна девојка да шета со сукња со срциња?На работа би ми било непристојно да ја облечам и сигурно нема да ја носам.И незнам со што да ја искомбинирам,џемперче,кошула...

11. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Зашто да не личи? :) Баш убаво, колку само идеи ми дојдоа во глава...
    Немораш на работа да ја носиш ако сметаш дека нема да прилега за таму, ама за кафиња, за искачања ухууу и те како :)

- за на кафе комбинирај ја со поендоставни маички горе и со откопчани џемперчиња (црвено, тегет, црно...), со темни хулахопки и балетанки или чизмички до глужд, можеш да додадеш и некоја марама или подолго ланче... можеш и кошулка (пр.бела со џемперче со друга боја пример црно) :)
    можеш со блузички по долги ракави малце порастресени на пример, па пикни ги во сукњата и подизвади ги малце, да не изгледа стегнато туку како опуштено... :)

- за излегување со црна кошулка (маичка, блузичка) сако, палтенце, па додади и тенко каивче, чизмички или штикли, додади некој аксесорис and you are done :)

На mims-89 и eli25 им се допаѓа ова.
  12. Miss-dior

Miss-dior Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    126
    И јас си имам една сукничка црна баш таа должина,и сум ја пробала во комбинација со корсет и прејако стои :) и како додаток носев марама бела со чипка или со некое нежно ланченце и да нагласам ставав црвен кармин и нормално високи сандалкии, комбинацијата ми беше омилена оваа летоо :))па за излегување ти препорачувам ваква слична комбинација.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. seksi

seksi Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2009
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    113
    Можеш со лелеави еднобојни кошулки со машна што се на пример, или со широчки ракави...

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Skorpija87

Skorpija87 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    68
    Девојки вчера си бендисав едни патки како кондурчиња изгледаат високи се до глужд е сега зборот ми беше има сиви и црни сакав да купам сиви со какви бои може да се носат имам кожна јакна лилјакова е имам палто војничко зелено,капут црн би ми одговарало нешто од ова или сепак црни да си земам (патчињата наликуваат на старки но несе таков модел се )ваљда ме свативте што сакам да прашам ај ве замолувам за помош планирам после да испаднам да си купам позз :)

15. Dayse

Dayse Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    133
    Според мене купи си црни. Така на се ке ти одговараат.Сивите некако не ми одат со се. :)

16. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Јас сум повеќе за сиви, под претпоставка дека сигурно имаш повеќе пара црни обувки :)
    Купи си и сива ташна и ќе можеш со се да комбинираш, ќе си додаваш во било која комбинација и сиви додатоци, шалче, марама ...

На Skorpija87 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Може веќе си купила ама ако не си, дефинитивно сиви земи си. Црното е премногу обично и монотоно.
    И на сива одговараат речиси сите бои, само треба да внимаваш кога ке комбинираш нијансите да не се премногу дреч, нападни и контрастни со бојата на чевлите.

На Skorpija87 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Skorpija87

Skorpija87 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    68
    Си ги купив сивите :inlove: фала девојки на помошта ке ги сликам па ке поставам слика да ги видите :)

19. Skorpija87

Skorpija87 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    68
    еве ги сликав само несе толку многу темни :|
    па ајде давајте предлози со што можам да ги комбинирам :)

20. Sarasweet

Sarasweet Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    150
    Сакам да носам вакво фустанче( како на првата слика на семејна прослава нешто како мини свадба, уз тело е, до колена, и на средината има каивче.
    Е сега сакав да го искомбинирам со тиркизно каивче, тиркизни чевли, тиркизни бисери на вратот и обетки исто тиркизни бисерни, и косата да ми биде некако собрана и да имам тиркизен поголем цвет. Или пак истиов накит и каивче во црвена боја. а ташничката да ми биде црна.
    Малку си играв во paint за да ви ги доловам комбинациите. :)
    Па кажете ми дали ви се допаѓа или дајте некој предлог. :)

Прикачени фајлови:

• slika 111.jpg
      slika 111.jpg
      Големина на фајлот:
      15,7 KB
      Прегледи:
      187
    • slika 222.jpg
      slika 222.jpg
      Големина на фајлот:
      15,2 KB
      Прегледи: