Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Discussion in 'Мода и стил' started by FBI, Dec 27, 2010.

1. belieber

belieber Популарен член

Мене не ми се свиѓаат.. Не би ги носела :)

2. BlackXSs

BlackXSs Истакнат член

Ви благодарам девојки :*

3. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Јас имам нешто посекси стил на облекување, не е за сечиј вкус но сепак можеби ќе ти се допадне:
    Предлагам ваков топ
    со црн градник или можеби со кремов, мислам дека добро ќе изгледа затоа што и чевлите ти се во тој стил.Не би ставила некој накит, некако пренатрупано ќе ми е.Убаво среди ја косата, како што велеше баба ми најубав украс е негувана коса.Можеш да носиш класична плик црна ташна :)

4. Elen.b

Elen.b Истакнат член

Jас овие би ги носела ко за во теретана или до негде ваму-таму, со фармерки ви ги искомбинирала или тренерки......но за факултет не :D

5. CIA

CIA Популарен член

Јас имам оваква иста скроз блуза и нели е нагоре како ролка...и сега прашањето ми е дали е срамота да ја носам бидејќи е ролка?....инаку планирам надоле да ја искомбинирам со црни панталони,циклама(не е баш циклама незнам како да ја објаснам бојава )чизмички,циклама ташниче и ќе видам ако имам и циклама обетки...што велите?

6. peperutkaa

peperutkaa Популарен член

Девојки ве молам за помош. Ми треба ваше мислење со каква боја на лента да комбинирам долг бел фустан. Фустанот е корсет горе наберен на градите и од под гради слободно паѓа. Е сга неможам да се решам каква боја да биде лентата што ке ја ставам под градите. Ваш предлог?

7. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Зависи од тоа каква боја на чевли сакаш да облечеш, чанта, шминка, накит...од мене бирај или црно или нешто на розево виолетово, сино..... :)

8. peperutkaa

peperutkaa Популарен член

Леле може ке ви биде смешно, ама мене проблем ми е траката под гради, а послем се ке сложам со неа. И боја на штикли и шминка и накит. Се мислам за циклама, ама да не е премногу контра?

9. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Не е мн контра...што да не...
    но пробај и со виолетово, според мене е поубаво некако и посериозно :)

peperutkaa likes this.
  10. eli25

eli25 Форумски идол

Викендов од другарка ми добив сукња од h&m,беше на пат па ми донесе поклонче :wasntme: .Сукњата е црна,до колена,припиена мерак!Но проблемот е што има бели и црвени срциња низ неа :( Вие што мислите и прилега ли на 26 годишна девојка да шета со сукња со срциња?На работа би ми било непристојно да ја облечам и сигурно нема да ја носам.И незнам со што да ја искомбинирам,џемперче,кошула...

11. la-chicka

la-chicka Популарен член

Зашто да не личи? :) Баш убаво, колку само идеи ми дојдоа во глава...
    Немораш на работа да ја носиш ако сметаш дека нема да прилега за таму, ама за кафиња, за искачања ухууу и те како :)

- за на кафе комбинирај ја со поендоставни маички горе и со откопчани џемперчиња (црвено, тегет, црно...), со темни хулахопки и балетанки или чизмички до глужд, можеш да додадеш и некоја марама или подолго ланче... можеш и кошулка (пр.бела со џемперче со друга боја пример црно) :)
    можеш со блузички по долги ракави малце порастресени на пример, па пикни ги во сукњата и подизвади ги малце, да не изгледа стегнато туку како опуштено... :)

- за излегување со црна кошулка (маичка, блузичка) сако, палтенце, па додади и тенко каивче, чизмички или штикли, додади некој аксесорис and you are done :)

mims-89 and eli25 like this.
  12. Miss-dior

Miss-dior Истакнат член

И јас си имам една сукничка црна баш таа должина,и сум ја пробала во комбинација со корсет и прејако стои :) и како додаток носев марама бела со чипка или со некое нежно ланченце и да нагласам ставав црвен кармин и нормално високи сандалкии, комбинацијата ми беше омилена оваа летоо :))па за излегување ти препорачувам ваква слична комбинација.

eli25 likes this.
  13. seksi

seksi Истакнат член

Можеш со лелеави еднобојни кошулки со машна што се на пример, или со широчки ракави...

eli25 likes this.
  14. Skorpija87

Skorpija87 Истакнат член

Девојки вчера си бендисав едни патки како кондурчиња изгледаат високи се до глужд е сега зборот ми беше има сиви и црни сакав да купам сиви со какви бои може да се носат имам кожна јакна лилјакова е имам палто војничко зелено,капут црн би ми одговарало нешто од ова или сепак црни да си земам (патчињата наликуваат на старки но несе таков модел се )ваљда ме свативте што сакам да прашам ај ве замолувам за помош планирам после да испаднам да си купам позз :)

15. Dayse

Dayse Истакнат член

Според мене купи си црни. Така на се ке ти одговараат.Сивите некако не ми одат со се. :)

16. mims-89

mims-89 Форумски идол

Јас сум повеќе за сиви, под претпоставка дека сигурно имаш повеќе пара црни обувки :)
    Купи си и сива ташна и ќе можеш со се да комбинираш, ќе си додаваш во било која комбинација и сиви додатоци, шалче, марама ...

Skorpija87 likes this.
  17. calliope

calliope Популарен член

Може веќе си купила ама ако не си, дефинитивно сиви земи си. Црното е премногу обично и монотоно.
    И на сива одговараат речиси сите бои, само треба да внимаваш кога ке комбинираш нијансите да не се премногу дреч, нападни и контрастни со бојата на чевлите.

Skorpija87 likes this.
  18. Skorpija87

Skorpija87 Истакнат член

Си ги купив сивите :inlove: фала девојки на помошта ке ги сликам па ке поставам слика да ги видите :)

19. Skorpija87

Skorpija87 Истакнат член

еве ги сликав само несе толку многу темни :|
    па ајде давајте предлози со што можам да ги комбинирам :)

20. Sarasweet

Sarasweet Истакнат член

Сакам да носам вакво фустанче( како на првата слика на семејна прослава нешто како мини свадба, уз тело е, до колена, и на средината има каивче.
    Е сега сакав да го искомбинирам со тиркизно каивче, тиркизни чевли, тиркизни бисери на вратот и обетки исто тиркизни бисерни, и косата да ми биде некако собрана и да имам тиркизен поголем цвет. Или пак истиов накит и каивче во црвена боја. а ташничката да ми биде црна.
    Малку си играв во paint за да ви ги доловам комбинациите. :)
    Па кажете ми дали ви се допаѓа или дајте некој предлог. :)

Attached Files: