Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од FBI, 27 декември 2010.

1. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Штиклите ти се мн убави и мислам дека се совршени за на фармерка-добра комбинација за на факултет!
    Сум против носење на салонки на факулет, особено ако се со некој специјален дезен(тиграсто |( ). Твоите се едноставни,не накинџурени. Во секој случај треба да се изгледа софистицирано на факултет, и плус не сме веќе деца, над 20 имаме па така да баш убаво ќе изгледа!

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Марамке веќе чизми у велико се носат низ градов,така да слободно можеш да си облечеш ич да не се мислиш.Јас денес им ја отворив сезоната.
    Па и дека нови ми се ...пусти мерак :D .

Сефорче јас имам слични од Бершка,само со отворени прсти напред.
    Немој да ги комбинираш со црвено никако.Акцесорајз некој да додадеш може,али тука да се заврши.
    Можеш некоја црно-кремаста,црно-бела комбинација,па само штиклите да ти се одвојуваат на пример.
    Исто кафено-кремаста комбинација убаво ми иде со црвена.
    А да...и ако си љубител на анимал принт,мене црно-тигресто-црвена комбинација ми е врв!
    Па и со златен накит,мххххх оргазми.

[​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  3. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Maрама јас не би идела со 10ка штикла на факултет и не ги разбирам цурите што носат штикли на предавања. За мене факултетот е образовна институција, ние сме ученици сеедно што имаме 20 години како што рече некој погоре, а за мене тоа не е многу напротив малку е, не ни личи да одиме ко на модна писта. Почитувам полна пета и мало штикличе само.
    Инаку јас денес носев балетанки и приметив дека 90% носат веќе чизми.
    Јас смрзнав денес, што е нормално сабајле беше -3 степени, ако ова не е време за чизми не знам кое е :) Зимата ни дојде набрзина слободно носи си чизми и јас од утре ја отварам дефинитивно сезоната а жал ми што оваа есен беше премала за балетанки до пред 2 недели носевме сандали. Ама тоа е климава е шашардисана ;)

А Сефора јас би одела на накит или марама или сако или чанта црвена, а за другото поиграј си со боите. Немој да одиш во класична црно-црвена или црвено бела црна. Измешај знам дека одлично го правиш тоа ;)

На crazylady, starfish и marama им се допаѓа ова.
  4. Mini-Mouse

Mini-Mouse Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.439
    Sefora јас би ги комбинирала со крем + бело или пак со бело + сино или тегет ,а ми се допаѓа и сиво како одговара со црвено.

Веќе видено ми се црно-црвените комбинации. Можеш со повеќе од 2 бои да играш нема да згрешиш .
    [attachment=0]

Прикачени фајлови:

5. Stam

Stam Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    175
    Како да искомбинирам жолти фармерки? Знам дека им заврши сезоната (веќе наредната пролет ќе ги носам) ама сега се сетив на нив :)

6. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.132
    Допаѓања:
    24.446
    Еве нешто ;)

Прикачени фајлови:

• images (2).jpg
      images (2).jpg
      Големина на фајлот:
      10,3 KB
      Прегледи:
      436
    • images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      6,4 KB
      Прегледи:
      436
    На Stam му/ѝ се допаѓа ова.
  7. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571

Немора да значи дека ако се посветла боја дека им е завршена сезоната :) Со тоа што ќе ги комбинираш со џемперчиња, марами, шалчиња, сакоа, кошулки во поесенски бои (сива, кафена, црна, крем) со патичиња, чизмички па дури и штикли ќе ги вметнеш и во оваа сезона :)

[​IMG][​IMG][​IMG][​IMG] :lol:

На Stam и Springy им се допаѓа ова.
  8. male

male Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    174
    На пролет сум на свадба сакам да шијам фустанче во овој стил али незнам за неговиот изглед од позади..па решив да побарам совет од вас :) Кое ви се допаѓа повеќе...или ако имате некоја поубава идеа споделете ја со мене...фала

Прикачени фајлови:

9. qqq

qqq Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    7
    mene fustanot na vtorata slika mi e mnogu poubav od pozadi otkolku prviot..spored mene kako vtoriot :))))

10. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.262
    и јас сум за вториот ...
    но еве уште две идеи во тој стил , мене особено ми се допаѓа вториот од викторија сикрет (украдена фотка ;) )
    [​IMG]доколку се прашувам јас , јас би го одбрала овој -а ова е од напред[​IMG]

На male му/ѝ се допаѓа ова.
  11. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    male сега ќе ти објаснам како те замислив
    Со вториов фустан, ланче со бисери, црни штикли 10ка, косата во пунџа, малце туш, црвени нокти
    Мислам дека ако бидеш така, баш ќе бидеш јака :rock:. Сериозно.

На male му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    3.742
    Девојки каков накит да искомбинирам со бело фустанче со карнери и црни штикли ? :wasntme:

13. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.903
    Може сликичка да постираш ако не те мрзи....накитот може секаков да е, зависи од материјалчето на фустанчето какво е, дали штиклите се салонки, чизми, имаат ли некакви додатоци-нитни, каивчиња, врвки....пробај пр. бисери...

14. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Annie.mk1 јас би искомбинирала со некое подолго ланче.
    Нешто вака:
    Или пак бисери :)

15. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Женски сакам да носам едно кремаво фустанче со тегетни и кафеави детали, кафеав каиш и кремави чизми. Е сега бидејќи е кратко а така во долниот дел широко ако се наведнам ептен многу ми се гледа долната облека и сакам да носам хулахопки потемни. Но со кремаво фустанче и кремави штикли баш и не ми оди да си ставам темни хулахопки, а кремави па ем светли ми се, ем не сакам цела во кремаво..
    Што да се прави?

16. Mini-Mouse

Mini-Mouse Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.439
    Многу е битно каков е горниот дел на фустанчето! Со прерамки-без,топ,затворено-отворено итн... Тогаш би добила вистински совети ;)

п.с. мора со црни штикли да го носиш? :?:

17. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426

Да пробаш со кафеави хулахопки? Или тегет? Да бидат боите слични како кафеавите или тегет детали. Мислам дека на кремави штикли многу убаво стои и тегет и кафеаво :)

***Ајде и јас да си прашам црно-бела туника така како џемпер, со каков накит да ја комбинирам? Со долги ракави ми е... :)

На butterfly.93 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    ^ Сега гледав некои слики со светли чизми и фустанчиња и темни хулахопки и добро беше. Планирам со кафеави, бидејќи и каишот ми е кафеав.
    Ќе видиме што ќе биде.

На Emma89 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    3.742

Фустанчето е горе во "V" .. Инаку не знам каква друга боја на штикли бидејќи штикли за овој период имам само два пара црни салонки, еден пар сиви салонки и едни црни чизмички до глужд на штикла.. :)

20. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.642
    Од двете фустанчиња поубаво ми е првото, иако се речиси исти ама кај второто не ми се допаѓа делот на рамената а и поубаво ми изгледа кога е полукруг позади.

Мој совет дефинитивно шиј си го фустанчево, и за на свадба е а ке можеш и за излагање да си го носиш