Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од FBI, 27 декември 2010.

1. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Ти ако имаш родители нема шанси да те пуштат вака да им излезеш од дома.

Ти имај си провокативен стил на облекување, ама ова не е облека ;)

2. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    Имам исти хеланки и ги носев со корсет- маичка тесна и не многу деколтирана, високи штикли кои одговараа на хеланките..страшна бев :D
    Ако смеам да се самопофалам би рекла дека имам баш тело за ова да го облечам и би го носела зошто да не.Мене ми се допаѓа.Но не се облекувам вака провокативно секој ден фала богу :$

п.с не планирав отворите да бидат толку широки.

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  3. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    А тебе уствари ти се свиѓа сукњава што е од страните сечена, или ти се свиѓа затоа што многу „открива“?

Ако сакаш ваква со искинато, мислам дека многу поубаво би изгледало ако под искинатово сошиеш некој материјал во друга боја, наместо да биде голо.

4. XstrongerX

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092

Интересна ми е како модел, не затоа што вришти секс.Првата намера ми беше одоздола да ставам уште подолга маичка од оваа што ја носи девојчето на сликата, мислам дека баш убаво ќе е за око ќе ѕирка од отворите.Не би било лошо и да се гледа малку кожа, но дефинитивно не дотолку да ѕиркаат гаќињата.Не би одела на таа варијанта да сошијам некој материјал,вака како што планирам има повеќе простор за креативност, ќе можам да ставам маички во разни бои кои не чинат многу и секогаш ќе имам нова комбинација ;)

На maja8, marama и Dushica-sk им се допаѓа ова.
  5. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    639
    Маја ај малце посмиренко! Да го поставеше истото прашање некој друг кој добро се покажал во темата ,,модни критики,, верувам дека на гз ќе падневте од перфектната идеја, но бидејќи прашањето во врска со модата го поставува девојка која и не се форсира со свои комбинации на форумот веднаш ја напаѓате со прповеднички реченици ,,Ти ако имаш родители нема шанси да те пуштат вака да им излезеш од дома,,
    Се мајки Богородици по форумот, а излези во дискотека која со минич до пич, која летва пијана, која деколте до папук! Ако не ти се допаѓа идејата на XstrongerX пиши и дека не ти се допаѓа и поштедине од излишни коментари!

Иначе XstrongerX мислам вака на голо нема да ти биде најумно да ја носош оваа специфична сукна, а идејата со малце подолга маичка можеби и не толку лоша,само треба да се проба! Јас не би ја носела, не мој стил!

На MonnaSi, Miss-dior, Dushica-sk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.157
    Стронгер мене многу ми се допаѓа што сакаш да бидеш поинаква и што фураш таков провокативен стил. Мене ми се допаѓа, можеби би ја облекла и јас кога би експериментирала. Плус верувам дека нема да ја направиш толку кратка, затоа што ако забележиш на девојката и се гледа малку задникот. Од мене имаш палец нагоре.
    Јас би сакала и да видам како си ја искомбинирала.

На XstrongerX и Dushica-sk им се допаѓа ова.
  7. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Јас би ја носела кога сакам да сум уникат, ама уникат иссочана на плажа.

На Dushica-sk му/ѝ се допаѓа ова.
  8. XstrongerX

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    Должината би била колку како и кај класична пенкало сукња , некаде над колено ..и исто со висок струк.Мене баш ми е штосна и интересна,несекојдневна а јас сакам несекојдневни парчиња.Значи до вкус е кој колку има храброст да експериментира со гардеробата и стиловите :)

На marama и Dushica-sk им се допаѓа ова.
  9. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Марама морам да ти кажам дека многу ме изненади со мислењето - позитивно се разбира . Го гледам лајкот и си викам температура има девојката :D
    Стронгер ете и самата кажа дека не би било кратко и не би било толку искинато , јас не гледам ништо страшно а искрено ни невкусно . И јас би сакала слика да видам кога ќе се реализира комбинацијата :)

10. XstrongerX

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092

Нема да биде за скоро АМА јавно ветувам дека ќе ставам слика па макар тоа и да е следното лето. :)

На Dushica-sk му/ѝ се допаѓа ова.
  11. love.edward

love.edward Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    245
    XstrongerX мене ми се свиѓа и би ја носела, само не баш ваква, малце подолга барем задникот да го покрива, кај девојкава на сликата ни тој не е покриен, значи барем 4 прста под задник и малце помали тие исечените, друго се ми се допаѓа, дури јас и не би ја носела со таква долга маица, туку со ваква обична како што е кај девојкава, ама да е таква како што кажав погоре. Се на се, ми се допаѓа :up:

12. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Мина, јас си кажав свое мислење кое не беше во негативна конотација, ако гледаш и смалји има што значи дека беше кажано добронамерно, а не луто. А ти посвети се на пишување на твоето и поштеди ме од коментар за мојот коментар.
    И многу се нервирам вака кога ќе и искоментирам нешто на некоја феминка, таа добро ми го прифаќа коментарот, но секогаш се наоѓа некој „паметњакович“ да се направи добрата вила.

А темата за модни критики и не ја посетувам многу многу, и воопшто не го градам мислењето за некого според начинот на облекување . Без разлика дали се форсира со комбинации или не, коментарот ке ми беше ист.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    272
    СУПЕР Е суќната значи... само не е баш сега по студојте.. за во лето ДЕФИНИТИВНО и жива сила да не е*еш :drunk:

14. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077

Далеку од светица сум ама вакво нешто не би облекла, Едноставно премногу открива и не остава ништо на фатазијата, да искочам и да може цел град да ми го види цел бут :o нема шанси.
    Стронгер јас би те советувала да размислиш пред да излезеш ваква од дома затоа што премногу вулгарно изгледа и нема убав впечаток да оставиш па макар била ти уникат колку сакаш.
    Ова е мое најдобронамерно мислење, ама и пред мтв се поприбрани зборете што сакате.

На JoxyTheFreak, LilBaby, Saya и 3 други им се допаѓа ова.
  15. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.129
    Стронгер јас имам многу подобар предлог од здолништево.
    Зошто не си направиш фустан?
    Јас имам сличен црн фустан, обичен класичен, со дебели прерамки и вакви дупки од рамото па надоле. Но за него имам и 3 различни постави во различна боја. Значи фино лепо си облекувам постава, фустанот од горе и многу убаво изгледа.

Мене ова здолниште ми е ту мач.
    Почитувам стилови и секакви варијации, смелост во комбинирање и све тоа, ама ова вришти: Дојди и е*и ме!!!
    Нема грам елеганција, ниту женственост и за мене е невкус!

На LilBaby, DAngel, mims-89 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.555
    Имам фустан скроз ист како овој:

И сакам вечер да го носам на слава. Арно ама, жолто никогаш во животот не сум носела, а и не е некоја јака жолта боја и не знам со што да го искомбинирам. Боја на хулахопки? Чевли? Накит? Збуњена сум, помагајте друшки! :$

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Саја јас дефинитивно би го комбинирала со нешто кафено. Накит, ташна, чевли... што и да е. :)

На Saya му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Убаво ќе биде ако имаш тиграст каишч тенок,да го ставиш на фустанчево ,на половината негде.Ако не може и кремаст или кафеав.
    Со кафеави хулахопки на пример и црна штикла,или обратно.Па можеш после ташна каква сакаш да ставиш.
    :)
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

На Saya му/ѝ се допаѓа ова.
  19. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.352
    Ако имаш нешто на темно зелено, маслинесто, супер би дошло :)

20. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    ^^

Саја ...

Фустанчево како вакво е преубаво ... Јас не би го натрупувала со додатоци . Само по себе е нежно тоа е поентава , нежна боја , и по самиот крој се гледа дека не ми е за многу марами, кајшеви па и нападен накит. Јас би ставила понежно ланче и Добра Штикла и за чанта ... плик кафен ќе добра опција .
    Предлозите на Мисс се ок ама ова ми е друг модел кој не дозволува вакви модификации . Ризикуваш да се изгуби смислата и вака изгледа префинето .

А сега за мене ...

Имам сомотни парчиња што ги ископав некаде во плакарот . Се носат ? :^) Конкретно преубава сукња , и палто , Еве како оваа на сликава многу слична . Би ја комбинирала со блузичка поедноставна :?: ени ајдиас :?: ?

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      6,2 KB
      Прегледи:
      281
    На Elen.b му/ѝ се допаѓа ова.